Doğa Koleji Eğitim Liderleri Vizyon Toplantısı’nda Doğa Koleji akademik koordinatörleri ve bölüm başkanları tarafından Doğa’nın fark yaratan vizyoner eğitim içerikleri aktarıldı.
Doğa Koleji açıklamasına göre, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı Vizyon Toplantısı’nda bir araya gelen Doğa Koleji akademik koordinatörleri yöneticilerle Geleceğin Doğa’sında yetişen öğrencileri için geliştirdikleri yenilikçi ve eğitime yön veren akademik stratejilerini paylaştılar.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğa Koleji Okul Öncesi Koordinatörü Esra Sert, ilk çocukluk yıllarının yaşam boyu gelişim potansiyeli gösterecek beyin mimarisinin temellerinin atıldığı çok özel bir dönem olduğunun bilincinde olduklarını ifade etti.
Sert, Doğa Koleji Okul Öncesi olarak geleceğini bugünden inşa etmeye başlayan öğrencilerin 'doğa'sına en uygun eğitim anlayışı ile onlara mutlu bir eğitim yaşantısı sunmaya devam ettiklerini belirterek, şunları aktardı:
'Erken çocukluk dönemi ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanan Doğa Koleji Okul Öncesi Eğitim Programı nitelikli, ayrıcalıklı, yenilikçi, güncel ve çocuk-öğretmen- ebeveyn iş birliğine dayalı bir bütünsel öğrenme süreci sunuyor. Öğrencilerimiz, duygusal Okur Yazarlık- Sürdürülebilir Ekolojik Okuryazarlık – Zenginleştirilmiş Beceri gibi başlıklarda yapılan çalışmalarla geleceğin dünyasına en donanımlı şekilde hazırlanıyorlar.'
Doğa Koleji İlkokul Koordinatörü Mustafa Balta da her çocuğun ayrı bir değer, farklı bir dünya olduğunu kaydederek, 'Doğa Koleji olarak çocukların içindeki büyük potansiyeli ortaya çıkaracak eğitim modelimizle Geleceğin Doğa’sında fark yaratmaya devam ediyoruz.' açıklamasını yaptı.
Balta, şunları aktardı:
'Güçlü bir akademik temelin yanında ilkokul öğrencilerimize doğadan ilham aldıkları ve deneyimleyerek öğrenmenin farkını yaşadıkları bir okul sunuyor, çocukların ilgi, ihtiyaç ve öğrenme biçimlerine yön verecek alternatif öğrenme ortamları yaratıyoruz. İlkokulda “Beceriye Uzanan Kâşifler” diyerek beceri eğitimine dikkat çekiyoruz. Geleceğin Doğa’sında her bir adımımızla daha parlak bir yarın yaratıyoruz.'
- 'Akademik, sosyal ve duygusal gelişimini destekleyen uygulamalar eğitime yeni bir bakış açısı getiriyor'
Doğa Koleji Ortaokul Koordinatörü Dr. Çiğdem Mollaibrahimoğlu ise 'Doğa Koleji olarak ortaokul bölümünde yılların birikimi ve bugünün ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiğimiz öğretim programı; öğrencilerimizin akademik, sosyal ve duygusal gelişimini destekleyen uygulamalar eğitime yeni bir bakış açısı getiriyor.' değerlendirmesinde bulundu.
Mollaibrahimoğlu, disiplinli ve çok yönlü LGS hazırlık programları ile öğrencileri herhangi bir kursa ihtiyaç duymadan sınava; çok yönlü gelişimi destekleyen ilgi ve beceri dersleri ile de hayata hazırlamaya devam edeceklerini ifade ederek, kodlama-robotik, yaratıcı yazarlık, okuduğunu anlama programı, akıl oyunları, bilim uygulamaları, eğitim kampları gibi beceri geliştirme programlarının önemini vurguladı.
Doğa Koleji Liseler Koordinatörü Arzu Uz, elde ettiği akademik başarıyı yaşam becerisine dönüştürebilen araştırmacı ve etik değerlere hâkim bireyler yetiştirmeye devam edeceklerini kaydederek, Doğa Koleji öğrencilerinin yabancı dil yeterliliği ile kendini iyi ifade edebilen kültürel ve global farkındalığı yüksek dünya vatandaşları olduklarını belirtti.
Uz, eğitim vizyonlarının, iletişim becerisi yüksek dijital okur yazarlık ile teknolojiyi verimli ve doğru kullanan yapay zekâ ile geleceği inşa eden, Birleşmiş Milletlerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin bilincinde küresel araştırma yetenekleri ve küresel okur yazarlık becerileri ile donamış dünya sorunlarına duyarlı bireyler yetiştirmek olduğunu kaydetti.