Dubai alkole uygulanan %30 vergiyi düşürdü

Dubai alkole uygulanan %30 vergiyi düşürdü

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 14:24
https://www.tourismjournal.com.tr/

Dubai, alkol üzerindeki %30'luk vergiyi kaldırdı ve artan bölgesel rekabet karşısında emirlik daha fazla yabancı işçi ve ziyaretçi çekmeye çalışırken artık turistlerden veya gurbetçilerden alkollü içki satın alma izinleri için ücret almayacak .

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) bulunan şehirdeki iki büyük perakendeci, vergi indirimini yansıtmak için fiyatlarını düşürdüklerini söyledi .

Maritime and Mercantile International (MMI) Pazar günü Instagram hesabında "En sevdiğiniz içecekleri satın almak artık her zamankinden daha kolay ve daha ucuz" dedi. Dubai'nin en büyük alkol perakendecilerinden biri ve devlete ait Emirates grubunun bir yan kuruluşu olan MMI'nin web sitesine göre, şehirde 21 mağazası bulunuyor.

Bir başka içecek perakendecisi olan African + Eastern, Pazar günü Instagram sayfasında vergiyi kaldırdığını ve artık kişisel likör lisanslarını sıfır maliyetle sunduğunu söyledi.

Müslümanların Dubai'de alkol satın almak için ruhsat almaları yasaktır.

Reuters'in yerel medya kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, değişiklikler deneme süresinin bir parçası olarak bir yıl süreyle geçerli olacak .

Bölgedeki ülkelerden yükselen rekabetle karşı karşıya kalan birkaç BAE şehri, son yıllarda evli olmayan çiftlerin birlikte yaşamasının yasallaştırılması ve daha önce tüm dünyada yasaklanan kutsal Ramazan ayında alkol satışına izin verilmesi de dahil olmak üzere küresel olarak cazip politikalara yöneldi.

Son olarak, yıllarca Pazar'dan Perşembe'ye bir programdan sonra, küresel piyasalarla senkronize olmak için Pazartesi'den Cuma'ya bir çalışma haftası başlatıldı.

BAE'de alkol satışı, komşu Körfez ülkelerine kıyasla zaten daha serbest. Nüfusunun neredeyse %90'ı yabancılardan oluşuyor.

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi'nin verilerine göre, uluslararası ziyaretçiler 2022'de Dubai'de 29 milyar dolardan fazla harcadı .

Ancak şehir, ekonomisini petrolden uzaklaştırarak çeşitlendirdiği için kendi turizm sektörüne büyük yatırımlar yapan komşusu Suudi Arabistan'ın artan rekabetiyle karşı karşıya.

Veliaht Prens Mohamed bin Salman, küresel işletmeleri, yetenekleri ve turizmi çekmek için krallığın imajını muhafazakar bir Müslüman ülkeden uzaklaştırmaya çalışıyor. Bir dizi mega otel içeren Red Sea Global tatil beldesinin bazı bölümlerinin bu yıl açılması bekleniyor.

Source: CNN