Darıca Kısa Film Yarışması 3. kez başlıyor

Darıca Kısa Film Yarışması 3. kez sinemaseverlerle buluşuyor. Bu yıl "Şehir Komşuluğu" temasıyla düzenlenen Darıca Birol Güven Kısa Film Yarışmasında birinciye 100 bin TL ödül verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 10:25

Darıca Kaymakamlığı koordinesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Darıca Belediyesi işbirliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Darıca Birol Güven Kısa Film Yarışması, büyük ödülü 100 bin TL olmak üzere toplamda çeşitli ödüller sunuyor: ikinciye 50 bin TL, üçüncüye 30 bin TL ve mansiyon ödülü 20 bin TL. Filmler, senarist Birol Güven başkanlığındaki jüri tarafından değerlendirilecek ve bu yıl "Şehir Komşuluğu" temasıyla düzenlendi. Başvuru süresi 30 Ekim'de sona eren yarışmanın lansmanı, Darıca ve Gebze kaymakamları ile belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

"İlçemizin sanat, kültür ve benzeri etkinliklerle anılmasını arzu ediyoruz"

3. kez yarışmayı düzenlediklerini söyleyen Darıca Kaymakamı Yüksek Kara, "Ülkemizdeki her insanın etkin şekilde yarışmamıza katılmasını arzu ediyoruz. İlçemizin sanat, kültür ve benzeri etkinliklerle anılmasını arzu ediyoruz. Bu kısa film bu düşüncemize hizmet edecek. Uluslararası katılımlar da olmaya başladı. Geçen sene ödülü Kayseri’den bir arkadaşımız aldı. Kısa film üzerinden bakacak olursak hem gençlerimize, vatandaşlarımıza alan açtık, kendilerini ifade edebilecekleri platform oluşturduk hem de ilçemizde sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin sayısını arttırdık" dedi.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise "Türkiye genelinde bir organizasyona imza atıyoruz. Katılımlar ve ilgi oldukça yoğun. Artık bu film festivalini gelecekte uluslararası film festivaline dönüştürmeye arzu ediyoruz. Hayallerimiz ve hedeflerimiz bu doğrultuda" diye konuştu.