Fuar alanları çadır kent oldu

Hatay'daki Expo ile Adana'daki uluslararası fuar alanı afetzedeye sığınak

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2023 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2023 09:06
https://www.tourismjournal.com.tr/

Hatay'da EXPO için oluşturulan 320 dönümlük iki farklı yerleşkeyle Adana'da yılda 10'u aşan uluslararası fuara ev sahipliği yapan 80 dönümlük fuar alanı, Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından afetzedelerin sığmağı oldu.

Gastronomi köyü, açık ve kapalı fuar alanları, Medeniyetler bahçesi, tıbbi ve aromatik bitki parkı, kültür ve sanat sokağı, biyolojik gölet, ulusal ve uluslararası bahçeler, botanik park ve fidanlığı ile Hatay'ın tanımrlığını artırıp turizme büyük katkı sağlayan EXPO, artık depremden etkilenenlere hizmet veriyor, lojistik üs olarak kullanılıyor.

EXPO Arsuz-İskenderun yerleşkesinde İspanya devleti işbirliği ile sahra hastanesi oluşturuldu.Depremzedeler sahra hastanesinde acil servis, ortopedi, kadın doğum, genel cerrahi, çocuk sağlığı ve psikiyatri hizmeti alabilecek. EXPO alanında oluşturulan kriz merkezinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yapılması planlanan çalışmaları takip ediyor.

Hatay EXPO Fuar alanı karşısında oluşturulan 300 çadırda toplam 1500 kişi kalabilecek. Çadırların içinde depremzedelerin ihtiyaçları ile radyatör tipi soba, alanda ise her gün üç öğün sıcak yemeğin çıkarılacağı çadır mutfak, ailelerin vakit geçirebileceği sosyal alan, duş, tuvalet yer alıyor.

6 Şubat Pazartesi günü yaşanan Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından, evsiz kalan yüzlerce Adanalı da Çukurova ilçesindeki Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin 13 bin 500 metrekarelik kapalı alanında barınıyor.

Fuar alanı aynı zamanda deprem bölgelerine gönderilecek yardım malzemeleri için de lojistik merkezi olarak kullanılıyor. Merkezde, depremzedelere yatak, battaniye, çocuk bezi gibi yaşam malzemeleri ile yemek veriliyor.

Yaklaşık 3 bin afetzedenin ağırlandığı merkezde oluşturulan koordinasyon noktalarında, eksikler tespit edilerek destek sağlanıyor. 

Kaynak : Dünya