Serpme kahvaltı, yıllık 100 milyar liralık israfa yol açıyor

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği israfı önlemek için "serpme kahvaltı" yerine "seçmeli kahvaltı" hareketi başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2022 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2022 14:05
https://www.tourismjournal.com.tr/

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından yapılan bir araştırmada son dönemde yaygınlaşan serpme kahvaltıların yıllık 100 milyar liralık israfa neden olduğu belirtilirken, serpme kahvaltılarda zeytin, peynir, domates, tereyağı, reçel, yumurta ve ekmek gibi gıdaların birçoğunun tüketilmediği için çöpe gittiği açıklanmıştı. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Demeği (TÜRES) Genel Başkanı Bingöl, söz konusu israfı önlemek için "serpme kahvaltı" yerine "seçmeli kahvaltı" hareketi başlattıklarını belirtti.

Türkiye'de hane tüketiminden tedarik zincirlerine kadar toplam 18 milyon ton gıdanın israf olduğunu aktaran Bingöl, bunun maddi kaybının on milyarlarca lirayı bulduğunu bildirdi. Bingöl, "İsrafın 100 milyar liralık kısmının serpme kahvaltıdan kaynaklandığı biliniyor. Bu her açıdan çok sıkıntılı bir durum. Bunu önlemenin yolu neydi? Bunu bir memleket meselesi olarak gördük. Hem memleketin hem de işletmelerin bereketini kaçırıyordu. Artık serpme kahvaltı yerine seçmeli kahvaltıya geçme karan aldık" diye konuştu.

Kaynak: Gıda Teknolojisi