Taraftarlar son maçlar için Katar'a akın ediyor

Futbol Katar'a büyük değer kattı. Bundan sonraki dönemde daha fazla insan "mutlaka ziyaret edilmesi gerekenler listesine" ekleyecek

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2022 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2022 17:58
https://www.tourismjournal.com.tr/

Dünyanın en büyük futbol karşılaşması için futbolseverler Katar'a seyahat ediyorlar. Futbolseverler ve ülkesini desteklemek isteyenler Katar'ın yolunu tutuyor. Turizmciler; "Katar, bu etkinlikten önce aranan turistik yerler arasında değildi. Ancak futbol Katar'a büyük değer kattı. Bundan sonraki dönemde giderek daha fazla insanın mutlaka ziyaret edilmesi gerekenler listesine eklemesini bekliyoruz." dediler.

Öte yandan Katar bilindiği gibi çok sayıda göçmenin çalıştığı bir ülke. Uzakdoğu, Pakistan, Hindistan'dan tutun da Avrupalı'ya kadar çok sayıda ülke insanı Katar'a çalışmak için geliyor. Katar'da yaşayan yabancıların çoğu Arjantin'i destekliyor. Desteğin ana nedeni de Messi.

Dünyanın birçok ülkesinde de maçı izlemeye gelenler var. Maçlar için bilet bulamayanlar dışarda kafelerde maçı izliyor. Ama özellikle yarı final ve final maçları için Katar'a yeni kalabalıklar da gelmeye devam ediyor. Katarlılar belki çok para harcadı ama ülke tanıtımına yaptıkları yatırım ve gelecekteki turizm potansiyeli adına çok da kazançlılar.

Katar'da Messi

Messi'nin maçını izlemek için ABD'den seyahat eden Belal Ahmed, CNN Sport'a "Messi'yi bizzat görüyorum. Gelmem biraz zaman aldı, ABD'den Suudi Arabistan'a uçuş yaklaşık 12 saat sürdü. Orada 24 saat mola verdim ve iki saat sonra Doha'ya geldim. Onun spor sanatında ustalığını izlediğinizde, hangi milletten olduğunuz önemli değil. Aynı zamanda çok mütevazi bir adam. Ama esas olarak sahadaki becerileri. Onu oynarken görmek beni çok heyecanlandırıyor."

Messi'nin Doha'daki varlığı sadece onun gücünü göstermiyor, aynı zamanda şu anki kulübü Paris-Saint Germain'in Katar ile olan bağlarını da güçlendiriyor. Fransız tarafı, Qatar Sports Investment grubuna ait ve Neymar ve Messi gibi yıldız oyuncularının posterleri şehrin her yerine asmış. Arjantinli, Katar 2022'deki her maçtan önce stadyumların içindeki büyük ekranlarda gösterilen reklamlarda da kullanılıyor ve adı barlarda ve restoranlarda taraftarlar tarafından alkışlanıyor.

İngiltere'den olan ancak Arjantin forması giyen Ratish Ravindran, CNN'e verdiği demeçte: “Onu karşılaştıramazsınız, karşılaştırılamaz. Messi'nin oynadığı futbolun büyüleyici olduğunu düşünüyorum. Benim için o dünyanın en iyi oyuncusu” diyor Ravindran. Arjantin'in maçını izlemek için bilet bulamamış ama yine de kahramanını desteklemek için şehirde olmak istemiş. Doha'nın dört bir yanındaki büyük ekranlarda maçları izlemekten ve şehirdeki diğer binlerce hayranla birlikte Messi'yi kutlamaktan keyif alıyor. Arjantin kesinlikle Katar'da tarafsızların favori takımı gibi görünüyor ve dünyanın dört bir yanından tüm taraftarlar, turnuva ilerledikçe daha fazla Messi büyüsü görmeyi umut ediyorlar. 

Birçok ülkeden akın akın geliyorlar. Mesela Hindistan'dan, özellikle Kalküta'dan futbol taraftarları da 2022 FIFA Dünya Kupası'nın final maçı için Katar'a seyahat ediyorlar. Yetkililere göre, şimdiden yaklaşık 9000 futbol taraftarı Katar'da ve 1.500 kişi de maç için Katar'a gelecek. Birçok kişi yarı final ve finaller öncesinde Katar'a bilet, konaklama ve seyahat paketleri hakkında bilgi alıyor. Şu ana kadar yaklaşık 12 bin futbol taraftarı Doğu Hindistan'dan Katar'a seyahat etti.

Maçlar bittikten sonra Katar'a gelen sayıları paylaşacaklar, şu an net veriler yok. Ama eminiz ki Katar, tarihinde hiç görmediği kadar bir kalabalık yaşadı ve müthiş bir turizm faydası sağladı.