ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da, Gastro Elazığ Projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, 76 çeşit Harput saray yemeği tanıtıldı. AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı'nın himayelerinde, Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği’nin yürüttüğü ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından desteklenen projeyle, kentin gastronomik zenginlikleri gözler önüne serildi.
Özel bir otelde düzenlenen programda, Elazığ’ın eşsiz yemekleri ilgiyle incelendi. Etkinlikte, Milletvekili Nazırlı çorba ikram ederek misafirlere Harput mutfağını tanıttı. Programa Vali Numan Hatipoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş, TSO Başkanı İdris Alan, STK ve siyasi parti temsilcileriyle birçok davetli katıldı.
"ELAZIĞ ZENGİN BİR KÜLTÜRE SAHİP"
Vali Numan Hatipoğlu, Elazığ’ın tarihi ve kültürel birikimine vurgu yaparak, "İçinde bulunduğumuz zenginliği ve varlığın değerini kendimizin keşfetmesi gerekiyor. Elazığ, muhteşem tarihi ve kültürel birikime sahip. Bizim binlerce yıllık tarihimizin adeta özeti gibi ortaya çıkmış olan belli davranışlar var. Bunun halka halka yaygınlaşması gerekiyor. Ondan sonra da devamında ortaya turizm, sanayi ve diğer hamleler çıkacak. Hepsi birlikte olacak" dedi.
TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN MUTFAĞI
Elazığ’ın bin 300 çeşit yemeğe sahip olduğunu belirten Milletvekili Nazırlı, "Türkiye'nin en zengin mutfağıyız. Lezzet açısından da gerçekten çok önemli bir mutfak. Ama biz bir gastronomi şehri miyiz, hayır değiliz. İnşallah bugün başlattığımız turizm gastronomi atağıyla birlikte Elazığ'ımızı hak ettiği yere hep beraber taşıyacağız. Hep birlikte gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Program, Elazığ 6. Gastronomi Çalıştayı ile sona erdi. Elazığ mutfağının gastronomi alanında daha fazla tanıtılması hedefleniyor.