AJet, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Üsküp uçuşlarına başladı

Türk Hava Yolları'nın düşük maliyetli havayolu şirketi AJet, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Üsküp Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2024 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2024 11:17

Türk Hava Yolları'nın düşük maliyetli havayolu şirketi AJet, Cumartesi günü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Üsküp Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

AJet, yeni doğrudan uçuşlarını haftada dört kez, Pazartesi, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirecek. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkış saati 11:30, Üsküp Havalimanı'na varış saati ise 13:00. Üsküp Uluslararası Havalimanı'ndan kalkış saati 14:00, Sabiha Gökçen Havalimanı'na varış saati ise 15:30 olacak.

Uçuş biletleri AJet'in web sitesinde satışa sunuldu.

AJet, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndaki üssünden Kuzey Kıbrıs, Batı Avrupa ve Batı Asya'ya hem iç hat hem de dış hat uçuşları gerçekleştiriyor.

TAV Makedonya tarafından yapılan açıklamada, "AJet tarafından işletilen, Üsküp Uluslararası Havalimanı'ndan İstanbul'a düzenli veya yıl boyunca sürecek bu yeni hattın başlaması, AJet'in genişleme stratejisinde önemli bir kilometre taşıdır. Haziran ayında Üsküp Havalimanı'ndan Bodrum ve Antalya'ya yapılan operasyonları devralarak ve başlatarak Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki bağlantıyı güçlendirdik. Ayrıca, bu yeni uçuş seçeneği, Üsküp ve İstanbul arasındaki seyahat fırsatlarını artırıyor," denildi.

TAV Makedonya Genel Müdürü Nejat Kurt, bu yeni seyahat seçeneğinin veya yıl boyunca sürecek bu yeni uçuşun, Üsküp ve İstanbul arasında uygun bağlantılar arayan yolculara TAV Makedonya'nın sunduğu hizmetleri zenginleştirdiğini belirtti.

AJet, yeni rotanın sadece iki ülke arasındaki bağları güçlendirmekle kalmayıp aynı zamanda yolculara daha fazla seyahat seçeneği sunma hedefini de desteklediğini vurguladı. AJet CEO'su Kerem Sarp, "Bu yeni rota sadece iki ülke arasındaki bağları güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda yolcularımıza daha fazla seyahat seçeneği sunma hedefimizi de destekliyor. AJet olarak, uygun fiyatlı hizmet sunmaya ve müşterilerimizin seyahat deneyimini sürekli olarak geliştirmeye kararlıyız" dedi.

Groupe ADP üyesi TAV Havalimanları'nın bir yan kuruluşu olan TAV Makedonya, 2024 yılının ilk yarısını, yani Ocak-Haziran dönemini, Üsküp Uluslararası Havalimanı ve Ohrid Aziz Pavlus Havalimanı'nda toplam 1.458.299 yolcu ile tamamladı. Bu, 2023 yılının aynı dönemine göre %9'luk bir artışa işaret ediyor. Uçuş sayısı açısından, 2024'ün ilk 6 ayında 11.843 uçuş gerçekleştirildi ve bu da 2023'e göre daha fazla uçuş anlamına geliyor.