Alman tatilcilerin tercihi Türkiye

ASR Federal Almanya Bağımsız Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Anke Budde, Almanya'dan Türkiye'ye yönelik ciddi bir seyahat talebinin mevcut olduğunu ifade etti. Budde, Türkiye'nin turizm alanında Almanya'da lider bir konuma yükselebileceğine inandığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 10:51

ASR Federal Almanya Bağımsız Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Anke Budde, Türkiye'nin Batı Avrupa'daki yeni turizm trendlerine hızla uyum sağladığını vurgulayarak, ülkenin güçlü bir turizm altyapısına sahip olduğunu ifade etti.

Budde, özellikle sağlık, zindelik, spor, aile, sanat ve kültür turizmi gibi alanların Alman turistlerin ilgisini çektiğini belirtti. Türkiye'de kış aylarında 65 yaş üstü Avrupalılara yönelik özel seyahat paketlerinin geliştirildiğini de kaydeden Budde, Türkiye'nin bu alanda birçok trendi takip ettiğini vurguladı. Almanya'daki yoğun Türk nüfusunun kültürel ilişkileri güçlendirdiğini ve Türklerin seyahat acentelerinde önemli bir rol oynadığını belirtti. 

TÜRKLER VE ALMANLAR DAHA ÇOK ETKİNLİK YAPMALI

Budde, "Etkinlikler yapıyorlar ama yeterli değil. STK'lar bazında Türk ve Alman halkının daha çok bir araya getirilmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Budde, "workation" programının Türkiye'de uygulanmasının faydalı olabileceğini ancak üzerinde daha fazla çalışılması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, 2025 için turizm beklentilerini değerlendirirken, uluslararası gelişmelerin etkili olacağını, ancak Türkiye'nin tanıtımlarının çok iyi olduğunu ve Türk turizmcilerin sektörü sahiplenme konusunda başarılı olduklarını vurguladı. 

Sonuç olarak, Budde, Türkiye'nin turizm alanında Almanya'da lider konumda olacağına olan inancını yineledi ve olumlu gelişmelerin yaşanmasını umduğunu belirtti.