Antalya’da cirit atıyorlar!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), dijital dolandırıcılığa karşı uyardı. 2023 yılında Türkiye genelinde 6 bin 47 internet sayfası hakkında dijital dolandırıcılık işlemi yapıldı. Antalya'dan 528, Kemer ilçesinde ise 57 şikayette bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 10:49

TÜRSAB Kemer Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mehmet Akbaba, erken rezervasyon döneminde dijital dolandırıcılığın arttığını belirterek, tüketicileri uyardı. Akbaba, “Tur ve paket turlar satabilmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı işletme belgesi sahibi, aynı zamanda TÜRSAB üyesi olma zorunluluğu bulunmaktadır. Dijital dolandırıcılıkla mücadele açısından TÜRSAB olarak ‘Dijital Doğrulama Sistemi’ adında bir sistem oluşturuldu. Bu sistem sayesinde tüketiciler, acente hizmeti almak istedikleri internet sayfalarının TÜRSAB’a kayıtlı olup olmadığını kolayca kontrol edebilirler” dedi.

Akbaba, tüketicilere şu tavsiyelerde bulundu:

Tur ve paket tur satın almadan önce acentenin TÜRSAB üyesi olduğundan emin olun. Acentenin internet sayfasının www.tursab.org.tr adresinde bulunan Dijital Doğrulama Sistemi’nde yer aldığını kontrol edin. Acentenin iletişim bilgilerini kontrol edin ve iletişime geçin. Acenteden sözleşme talep edin ve sözleşmeyi dikkatlice okuyun.