Antalya Kaleiçi'nde 9. Kaleiçi Old Town Festivali başlıyor

Muratpaşa Belediyesi tarafından, Antalya Kaleiçi'nde 17-20 Ekim tarihlerinde 9. Kaleiçi Old Town Festivali' düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 13:26

Antalya'nın tarihi merkezi ve en gözde turistik bölgelerinden biri olan Kaleiçi, 1972 yılında özgün dokusu nedeniyle "Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu" tarafından "SİT bölgesi" olarak koruma altına alındı.  Günümüzde Kaleiçi otelleri, pansiyonları, restoranları ve barları ile ülkemizin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri oldu.

Her ne kadar özlenen sayıda olmasa da Kaleiçi yılda yaklaşık 3 milyon turist ağırlıyor. Her yıl çeşitli festivallere ev sahipliği yapan Kaleiçi'ni daha fazla tanıtmak ve bölgede turizm hareketi sağlamak için Muratpaşa Belediyesi bir festival düzenliyor.

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Geçtiğimiz günlerde lansmanını yaptığı turizmi 12 aya yaymaya yönelik hayata geçirecekleri “Şehri Keşfet” projesinin tanıtımını yapmıştı. Başkan Uysal, “7 Ekim 2024 tarihi Türkiye turizminde hatırlanacak bir tarih olacak, ilk kez kitle turizmi yapılan bir kıyı şehri, kendini bir ürün olarak dünya turizmine sunuyor. Antalya şehir merkezinde ve çevresindeki cazibe noktalarını ihtiva eden, kitle turizmi yapamadığımız kış aylarını hedef olarak seçen ve ürünü alıp bir bütün halinde rafa koyan bir dönüm noktasındayız” diyerek Kaleiçi'nin tanıtımına ve 12 ay turizmin önemine dikkat çekmişti.

MURATPAŞA BELEDİYESİ’NİN KALEİÇİ’NDE DÜZENLENDİĞİ KALEİÇİ OLD TOWN FESTİVALİ, 17 EKİM’DE BAŞLIYOR.

Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya’nın tarihi kent merkezi Kaleiçi’nde düzenlendiği Kaleiçi Old Town Festivali, 17 Ekim’de başlıyor. Festivale, 18 ülkeden 23 şehir katılacak. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kaleiçi’nin; esnaf toplantıları, farklı kurum ve kuruluşlarla iş birlikleri sonucu 12 ay turizmin sürdüğü bir bölge haline geldiğini söyledi. Kaleiçi’nin bir kent vizyonu olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, festivale bu yıl 18 ülkeden 23 şehir katılacağını belirtirken, festival kapsamında düzenlenen forumun gündemini ise göç ve uyum olarak belirlendiğini açıkladı.