Antalya’ya gelen turist sayısında yüzde 8 artış var

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyon 300 bini geçtiğini, geçen yıla göre yüzde 8'lik artış olduğunu belirtti

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 09:46

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da yaptığı açıklamada, kente gelen turist sayısının 15 milyon 300 bini geçtiğini ve bu rakamın geçen yıla göre %8 arttığını belirtti. Bu artışın, Türkiye'nin sürdürülebilir turizm başarısının ve hükümetin istikrarlı politikalarının bir sonucu olduğunu vurguladı.

Bakan “Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi ile hükümet nezdinde anlaşma imzalayan ilk ülke olarak Ulusal Sürdürülebilir Turizm Programımızı başlattık” dedi. 

Turizmin lokomotif şehri olan Antalya'da istikrarlı bir kalkınmayı sağlamak üzere stratejilerimizi, sürdürülebilir ve nitelikli bir turizm hedefi üzerine oluşturduklarının altını çizen Ersoy, ”Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi dönemindeki başarılı politikalarımız sonrasında "Madem dün böyle bir kriz oldu o zaman yarınlarımıza bir teminat oluşturmak gerekiyor" dedik ve harekete geçtik. Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi ile hükümet nezdinde anlaşma imzalayan ilk ülke olarak Ulusal Sürdürülebilir Turizm Programımızı başlattık. Bu program, konaklama tesislerimizden başlayarak sürdürülebilirlik ilkelerinin, turizmde her kesimin kazanç sağlayabileceği şekilde uygulandığı ve kapsamını aşama aşama genişletebileceğimiz bir şekilde dizayn edildi. Alınmasını şart koştuğumuz sertifikalarımızın kriterleri çevresel sürdürülebilirlikten sosyal sorumluluğa, ekonomik katkılardan kültürel mirasın korunmasına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Nitelikli turizmin geleceği olan sürdürülebilirliği çok geniş bir bağlamda değerlendiriyoruz” diye sözlerine devam etti. 

Ersoy, ayrıca arkeolojik varlıkların korunması için "Geleceğe Miras" projesini hayata geçirdiklerini açıkladı.

ERSOY: "ALANYA-ANTALYA OTOYOLU İÇİN SÖZLEŞME İMZALANDI" 

Ayrıca, Alanya-Antalya Otoyolu için sözleşme imzalandığını ve altyapı yatırımlarının önemine değindi. Batı Kavşağı'nda sonlanacak 122 kilometrelik Alanya Antalya Otoyolu için sözleşme imzalandı. En kısa sürede inşaa çalışmaları başlayacak dedi. 

Altyapı bir ülkenin kan damarları olduğunu belirten Bakan Ersoy, ”Hangi sahada hizmet üretirseniz üretin, altyapının kalitesi ve işlevselliği sizin başarınızda bir etkendir. Bizler kültür ve turizm alanında ne yaparsak yapalım, yeterli altyapı ve ulaşım yatırımları olmazsa başarıya ulaşma imkansız olur. Bu nedenle ister sorumluluğumuz dahilinde olsun ister dışında, altyapı projelerine büyük hassasiyet gösterdik. Antalya'mızın trafik problemini hepimiz biliyoruz, hatta yaşıyoruz. Bu sorunu aşmak için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızla ortak hareket ediyoruz. Serik'ten başlayıp Konaklı'nın kuzeyinde. Batı Kavşağı'nda sonlanacak 122 kilometrelik Alanya Antalya Otoyolu için sözleşme imzalandı. En kısa sürede inşaa çalışmaları başlayacak. Kavşak yapım çalışmaları da hız kesmeden sürüyor. Bu noktada hatırlatmak isterim ki Kemer'de de hayata geçirdiğimiz çevre ve altyapı yatırımlarımızla bölgenin turizm potansiyelini korumak ve geliştirmek için önemli adımlar attık. Bakanlık olarak, sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen, 2021 yılında Serik Atıksu Arıtma Tesisi'ni hizmete açarak bölgedeki çevresel sorunlara çözüm getirmiştik. Bu yılın başında da benzer bir projeyi Kemer'de gerçekleştirdik. Kemer Çamyuva Atıksu Arıtma Tesisi'ni kısa sürede tamamlayarak Mart ayında hizmete açtık. Yaklaşık 2 milyar lira yatırım bedeli olan bu proje, sadece bölgenin 50 yıllık atık su sorununu çözmekle kalmıyor, aynı zamanda turizmde çevresel sürdürülebilirliğin temelini de atıyor. Bu tür yatırımlar sayesinde mavi bayraklı plajlarımızı koruyor ve sayılarını artırıyoruz. geçtiğimiz yıllarda Kemer'de art arda hizmete açtığımız 3 ayrı ücretsiz halk plajımızda halkımıza mavi bayraklı, 5 yıldız konforunda hizmet veriyoruz. Bu başarı, Kemer'in sürdürülebilir turizm hedeflerine katkı sağlayan çevresel yatırımlara dayalıdır. Hem bölgenin doğal kaynaklarını koruyor hem de turizmi 12 aya yayarak turizm gelirlerinde istikrarlı bir artış hedefliyoruz” diye konuştu.