Souvlaki: Atina'nın vazgeçilmezi olan souvlaki, dana veya tavuk etinden yapılan şiş kebaplarının, soğan, domates ve tzatziki sosu ile servis edilmesiyle oluşuyor. Sokak satıcılarının ve restoranların menülerinde sıkça bulunuyor.
Moussaka: Geleneksel bir Yunan yemeği olan moussaka, patlıcan, kıyma, patates ve beşamel sosun birleşiminden oluşuyor. Fırınlanıp servis edilir ve genellikle yanında bir dilim ekmekle servis ediliyor.
Dolmadakia: Asma yaprağı sarılmış pirinç dolması olan dolmadakia, Atina mutfağının popüler mezelerinden birisi. Limon suyu ve zeytinyağı ile servis ediliyor.
Spanakopita: Yufka ile yapılan ve içine ıspanak, beyaz peynir ve soğanın konulduğu bir börek çeşidi. Hem atıştırmalık olarak hem de ana yemek olarak tercih ediliyor.
Fasolada: Yunanistan'ın geleneksel fasulye çorbası olan fasolada, beyaz fasulye, domates, soğan, havuç ve zeytinyağı ile hazırlanıyor. Genellikle kış aylarında sıcak olarak servis ediliyor.
Taramosalata: Yunanistan'ın mezelerinden biri olan taramosalata, balık yumurtası ve ekmek kırıntısıyla yapılan bir dip sosu. Zeytinyağı ve limon suyu ile servis ediliyor.
Octopus (Ahtapot): Deniz ürünleri sevenler için Atina'da ahtapot oldukça popüler. Izgara yapılarak veya haşlanarak servis ediliyor ve zeytinyağı, limon ve otlarla tatlandırılıyor.
Loukoumades: Tatlı sevenler için Atina'nın vazgeçilmezi olan loukoumades, hamur topçuklarından oluşuyor ve bal veya şekerle tatlandırılıyor. Üzerine tarçın serpilerek servis ediliyor.
Saganaki: Saganaki, Yunan peynirinin kızartılmasıyla yapılan bir atıştırmalık. Genellikle dilimlenmiş ve unla kaplanmış peynir, limon suyu ile servis ediliyor.
Baklava: Orta Doğu ve Yunan mutfağının ortak tatlısı olan baklava, ince yufka katmanları arasına ceviz veya fındık konularak yapılan bir tatlı. Şerbetle tatlandırılır ve genellikle fıstık veya tarçın ile süsleniyor.