Aziz Nikolaos’un marka değeri 1,6 trilyon dolar

DEMRE Belediye Başkanı Okan Kocakaya, dünyada Noel Baba olarak tanınan Aziz Nikolaos’un Demre’nin bir değeri olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2022 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2022 15:16

DEMRE Belediye Başkanı Okan Kocakaya, dünyada Noel Baba olarak tanınan Aziz Nikolaos’un Demre’nin bir değeri olduğunu söyledi. Yurt dışındaki turizm fuarlarına katıldıklarını belirten Başkan Kocakaya, "Belediye olarak tanıtımlarımızda daha fazla insanın Aziz Nikolaos'un yardımsever kişiliğini tanıması, yaşadığı yerleri görmesi için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Bağımsız bir kurul tarafından yapılan araştırmaya göre Aziz Nikolaos’un marka değerinin 1,6 trilyon dolarla dünyada ilk sırada olduğunu aktaran Başkan Kocakaya, "Demre bu noktada. Aziz Nikolaos’un yaşadığı, doğduğu, doyduğu memleket olarak da çok önemli. Bugün de ortodokslar için bir hac merkezi konumuna gelmiş durumda. Likya İmparatorluğu’nda önemli bir din merkezi olan Myra da hayatını geçirdi. Ortodokslar için çok kutsal ve ciddi bir ilgi alanı.

Pandemi çok etkiledi, 800 bine yaklaşan ziyaretçi vardı, tekrar toparlamaya başladı ama daha fazlasını hak ediyor”diye konuştu.