Belarus mutfağının lezzetleri

Belarus mutfağı, doğal ve yerel malzemelerle yapılan sade, doyurucu ve lezzetli yemekleri içeriyor. Sizler için 10 tanesini derledik.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 12:25
https://www.tourismjournal.com.tr/

Draniki: Bu, patates pancarı olarak bilinen ve genellikle kahvaltılarda tüketilen bir tür patates köftesi olarak geçiyor. Patates rendelenip, suyu süzülür, ardından un ve yumurta eklenip karıştırılır.

Kolduni: Genellikle et (sığır eti veya tavuk) ve soğan içeren dolma türü bir yemek Kolduni. Yaprakları genellikle buğulanmış lahanadan yapılıyor.

Smarhoń: Bu, sığır eti, soğan ve biberin karışımından oluşan bir tür geleneksel leziz bir Belarus sote yemeği olarak geçiyor.

Machanka: Genellikle domuz eti ve soğan içeren bir et yemeği olarak geçen Machanka, et, kavrulmuş soğan ve un içeren bir sos ile servis ediliyor.

Kletski: Patatesli veya ekmekli hamurun haşlanması ve ardından tereyağı veya kremayla servis edilmesiyle yapılan bir tür geleneksel Belarus dumpling'i. 

Zrazy: İnce dilimlenmiş etin özel bir şekilde katlanmasıyla yapılan bir et yemeği Zrazy. Genellikle doldurularak yapılıyor ve mantar, soğan, veya hardal gibi iç malzemeler içerebiliyor.

Kisel: Bu, genellikle meyve suyu veya meyvelerle yapılan bir tür meyve çorbası. Şeker veya bal ile tatlandırılıyor.

Mochanka: Bu, genellikle domuz eti içeren bir et yemeği olarak geçiyor. Domuz eti, soğan, biber ve baharatlarla bir araya getiriliyor.

Kamyanitsa: Genellikle karışık sebzeler ve et içeren bir tür güveç yemeği olan Kamyanitsa, fırında pişiriliyor ve sıcak bir şekilde servis ediliyor.