Bu yaz, vizesiz tur talebi yüzde 34 arttı

TATİL Sepeti tarafından açıklanan verilere göre, yaz aylarında Schengen vizesinden yaşanan sorunlar nedeniyle vizesiz turlara talep artarken, yurt içi destinasyonlarda ise Sapanca rezervasyonları rekor kırdı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2023 10:24

2009 yılında yurt dışı tatil satışına başlayan Tatil Sepeti, yurt içi ve yurt dışı tatil lokasyonlarındaki değişimi araştırdı. Son dönemde konaklama ve ulaşım giderlerinin, Akdeniz ve Ege bölgelerini tercih eden tatilcilerin yakın lokasyonlara yönelmesine sebep olduğunu belirten Tatil Sepeti, yurt dışı turlarda ise vize aşamasındaki sorunların vizesiz ülkelerde büyük bir talep artışını beraberinde getirdiğini açıkladı.

‘VİZESİZ TURLARA TALEP ARTTI’

Son 20 yılda milyonlarca kişinin tatilini Tatilsepeti.com üzerinden planladıklarını hatırlatan Tatil Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, “Schengen vizesinde yaşanan sorunlar vizesiz turlarda ciddi bir artışı beraberinde getirdi. Tatil Sepeti verilerine göre geride bıraktığımız yaz aylarında vizesiz turlara olan talep, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 seviyesinde artış gösterdi. Aralarında Kosova, Fas, Phuket, Pattaya, Bangkok, Kuzey Makedonya, Mısır ve Bosna Hersek’in de olduğu çok sayıda lokasyona vizesiz turda önemli artışlar yaşıyoruz” dedi.

‘SAPANCA’YA TALEP YÜZDE 160 ARTTI’ Yurt içi pazarında da tatil bölgelerinin tercihinde değişimler gözlemlediklerini vurgulayan Kaan Karayal, “Güney sahillerimiz hala popüler fakat yükselen tatil maliyeti tüketicileri yakın lokasyonlara yönlendirmeye başladı. Tatil Sepeti verilerine göre Sapanca başta olmak üzere sırasıyla Ayvalık, Assos ve Bolu için ciddi bir talep artışı yaşanıyor. Geride bıraktığımız yaz aylarında bu 4 lokasyon için tur satışlarımız, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 72 oranında arttı. Üstelik bu oran haziran ayı özelinde yüzde 103 seviyesine ulaştı. Önceden böylesine yoğun bir talep gözlemlememiştik. Lokasyon bazlı incelediğimizde ise özellikle Sapanca’ya olan talep artışı yüzde 160’ı buldu” diye konuştu.