TasteAtlas'ın geçen yılki listesinde ilk sırada yer alan Japonya, Kare isimli yemeğiyle ön plana çıkmıştı. Japonya'yı Brezilya, Portekiz ve Çin takip etti.
Listenin ilk 50'sinde yer almayı başaran Türkiye, Cağ Kebabı ile 9. sıraya yerleşirken, şiş kebap ise 14. sıraya girmeye hak kazandı.
Türkiye'nin şiş kebabını, Yunanistan'ın pirzolası takip etti.
Listede mantı, iskender kebap, alinazik, döner, tantuni, hünkar beğendi, çöp şiş, Adana kebap ve sarma da yer aldı.
TasteAtlas'ın 2020 yılındaki listesine ise yine Adana kebap, sarma ve döner girdi.
2020 yılındaki listede biber dolması 11. sırada yer aldı.
Daha önce dünyanın en iyi mutfakları alanında da çalışmalar yapan TasteAtlas'ın Yunanistan ve Hindistan'ı ilk 5'e sokup, Türkiye'yi 7. sırada bırakması, tartışmaların fitilini ateşlemişti.
Türkiye'yi ABD, Fransa ve Peru mutfağı takip etti.
İngiltere 29. sırada yer alırken Suriye 37. sıraya yerleşti.