Hazirandan itibaren Rusya’dan her gün 171 uçak bekleniyor

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Dmitriy Gorin, yaz döneminde Rusya’dan Türkiye’ye günde 171, haftada 1150-1200 sefer gerçekleştireceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2023 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2023 13:02
https://www.tourismjournal.com.tr/

Geçen sene 5,5 milyon Rus turistin ziyaret ettiği Türkiye, bu yıl 7 milyon Rus turist ağırlamaya hazırlanıyor. Türkiye, hazirandan itibaren Rusya’dan her gün 171 uçak gelmesini bekliyor.

Türkiye'de yaz sezonu başladı. Geçtiğimiz yıl Rusya'dan 5,5 milyon turistin ziyaret ettiği Türkiye'de bu yıl rakamların artması bekleniyor. Buna göre, Rusya'dan her gün 171 uçak gelecek, toplam Rus turist sayısı 7 milyonu bulacak.

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Dmitriy Gorin, yaz döneminde Rusya’dan Türkiye’ye günde 171, haftada 1150-1200 sefer gerçekleştireceğini, bunun 750’sinin Rus hava yolu şirketleri, 400 seferin de Türk havayolu şirketleri tarafından yapılacağını belirterek bu durumda turist sayısının 7 milyonu bulacağını söylüyor. Geçen yıl yaz sezonunda hem Rusya hem de Türkiye hava yolu şirketleri tarafından haftada toplam 750 ile 850 sefer yapılmıştı.

Tur operatörleri; Coral, Anex, Pegas, Fun&Sun, Intourist, Tez Tour ve Biblio-Globus‘un koydukları uçak seferleri dikkate alındığında Rusya’dan Türkiye’ye gelecek turist sayısında geçen yıla göre yüzde 30-40 artış planladığı belirtiliyor. Türkiye, hazirandan itibaren Rusya’dan her gün 171 uçak karşılamaya hazırlanıyor. İzvestiya gazetesi, haziran ayından itibaren Rusya havacılık kurumunun Türkiye’ye sefer sayısını yüzde 50 artırma karan aldığını yazdı.

EN FAZLA DİREKT SEFERLER İSTANBUL, ANTALYA, BODRUM, DALAMAN VE İZMİR'E YAPILACAK

Yazın Rusya’dan Türkiye’ye haftada bin 200 uçak seferi yapılacak. Planlamaya göre Rusya’daki 10 havayolu şirketleri 750 uçuşu, Türk hava yolu şirketleri de 450 uçuşu gerçekleştirecek. Türkiye’ye en fazla direkt seferlerin İstanbul, Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir’e yapılması planlanıyor. Rusya’dan Türkiye’ye bu yıl; Southwind Airlines, Türk Hava Yolları, Nordwind Airlines, Azur air, Pegasus Airlines, Corendon Airlines, Red Wings, Aeroflot, Azimuth ve Yamal uçacak.

Yılın ilk üç ayında Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı rekorlar kırarken artışın nisan ve mayıs aylarında daralma yaşayacağı ancak yine de yükselişin devam edeceği belirtiliyor

Kaynak Airport haber