İşte Urfa'nın Turizm Bölgesi 'Rezerv Yapı Alanı'

Büyükşehir Belediyesi Turizm Bölgesi ilan edilen Haleplibahçe, Mance, Dedeosman ve Yakubiye'yi 'Rezerv Yapı alanı' olarak belirledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 12:36

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi,  Eyyübiye ilçesi turizm bölgesindeki 5.89 hektarlık alanı 'Rezerv Yapı Alanı' olarak belirledi. 

Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesi aracılığıyla yapılan açıklamada, 'Tarihi Turizm bölgesi olarak ilan edilen Eyyübiye ilçesi; Haleplibahçe, Mance, Dedeosman ve Yakubiye mahalleleri rezerv yapı alanı olarak ilan edilmiştir.' denildi.

TURİZM REZERV ALAN NEDİR?

Turizm rezerv alanlarıyla tarihi ve doğal güzelliklerin yoğun olduğu bölgelerin korunması ve bu alanların turizme açılarak ülke ekonomisine katkıda bulunması amaçlanıyor.  Doğal ve tarihi güzellikler, sit alanlarının bulunduğu bölgeler uygun yapılaşma sağlanması amacıyla kentsel gelişim alanı olarak imara açılır. Sit alanı haricinde imara açılan bölgelerde otel gibi yatırımlar yapılabilir. Böylece bu bölgelere de yerli ve yabancı turistlerin gelmesi için fırsat yaratabilir.  Her turizm bölgesinin kendi iç dinamiğine ve ön planda olan özelliğine göre belirlenen turizm rezerv alanları, turizmin canlandırılmasını hedef alır.