Kandıra’da turizm atağı

Kocaeli’nin yaz turizminin odak noktası durumundaki Kandıra’da sahillerin daha iyi hale getirilmesi, turizmden daha fazla pay alabilmesi adına yeni çalışmalar yürütülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 11:40

Yaz döneminde hem ilimizden, hem de çevre illerden gelenlerle nüfusu katlanan Kandıra’da sahillerde turizm adına yeni konaklama alanlarının hazırlanması için düğmeye basıldı. Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez ve ekibi, Kandıra sahillerinde yeni yatırım yapılabilecek, tesis yapılmaya müsait alanlarda incelemeler gerçekleştirdi.

SEYREK VE SARISU AĞIRLIKTA

Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez’in öncülüğünde başlatılan çalışmalar ile bölge turizmine değer katacak projelerin Kandıra Belediyesi bünyesinde uzman ekipler tarafından hayata geçirilmesi planlanıyor.

Proje çalışmaları kapsamında özellikle Seyrek ve Sarısu sahillerinde turizm açısından eksik olarak tespit edilen çadır ve kamp alanları, karavan park, piknik ve mesire alanları, otopark gibi yüksek ihtiyaç duyulan alanların hızlı bir şekilde oluşturulması için harekete geçildi.

EN KISA SÜREDE BAŞLAYACAK

Kandıra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün yoğun mesai harcadığı projelerin uygulama çalışmalarının en kısa sürede başlatılması planlanıyor.

Bölge şartlarına ve duyulan ihtiyaca yönelik gerçekleştirilecek çalışmalar tamamlandığında Kandıra sahillerinin tercih edilebilirliği artacak.

Vatandaşlara da alternatif konaklama ve tatil imkanları sunulmuş olacak.