Kıbrıs'da tanıtım atağı

Serhan Aktunç: Turistik Destinasyonu Tanıtım Projesi şimdiye kadar yapılmış en büyük organizasyondur Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Turistik Destinasyonu Tanıtım Projesi’nin KKTC’nin tanıtılması açısından çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Bu proje şimdiye kadar yapılmış en büyük organizasyondur” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 08:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 08:19

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ adlı programa konuk oldu.

Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Aktunç, 26 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen toplantıyla kamuoyuna duyurulan KKTC Turistik Destinasyonu Tanıtım Projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“THY VE TURİZM SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN İŞ BİRLİĞİYLE ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYONA İMZA ATTIK”

Türk Hava Yolları (THY) ve turizm sektör temsilcilerinin iş birliğiyle çok önemli bir organizasyona imza atıldığına dikkat çeken Aktunç, konuyla ilgili şu detayları paylaştı:

“THY’nin uçuş ağına bağlı 2 kıta 9 farklı ülkeden tur operatörleri 16 Ekim’de ülkemize gelmeye başlayacak. Bu ülkelerin içinde İngiltere, Almanya, Çekya, bazı İskandinav ülkeleri, Azerbaycan, Rusya ve İran da var. Bu ülkelerde tur operatörleri her pazartesi ülkemize gelecek ve 3 gün kalacaklar. KITSAB, KITOB, KITREB ve RESBİR de bu çalışmaya destek koydu. Çalışma kapsamında tur operatörleri gelip ülkemizi gezecekler. Ülkelerine döndüklerinde ise KKTC’yi pazarlayacaklar.”

“TURİSTİK DESTİNASYONU TANITIM PROJESİ ŞİMDİYE KADAR YAPILMIŞ EN BÜYÜK ORGANİZASYONDUR”

Aktunç, KKTC Turistik Destinasyonu Tanıtım Projesi’nin şimdiye kadar yapılmış en büyük organizasyon olduğuna vurgu yaparak, “Bu kadar büyük tur operatörlerinin ülkemize geleceği başka bir organizasyon yapılmadı. Bu çok önemli bir başlangıçtır” dedi.

Söz konusu projenin ülkenin anlatılması açısından çok önemli olduğunu kaydeden Aktunç, “Bu organizasyon sayesinde kültürümüzü daha geniş kitlelere anlatma fırsatı bulacağız” ifadelerini kullandı.

“TOPLUMLA TURİSTİN BİR ARADA OLACAĞI GERÇEK BİR TURİZM PLANLAMASI YAPILIYOR”

Aktunç, tur operatörlerinin ülkede bulunduğu zaman diliminde KKTC’nin tarihi eserlerinin, inanç turizminin ve gastronomisinin pazarlanacağına dikkat çekerek, “Toplumla turistin bir arada olacağı gerçek bir turizm planlaması yapılıyor” diye konuştu.

“Organizasyon kapsamında otelde kalıp hiç dışarıya çıkmayan değil sürekli gezmeyi isteyen turistler ülkeye gelecek” diyen Aktunç, esnafın da bu işten kazançlı çıkacağını belirtti.

“GELECEK OLAN TURİSTLER KÜLTÜRÜMÜZÜ ÖN PLANA ÇIKARIP DESTİNASYONU PAZARLAYACAK”

Aktunç, gelecek olan turistlerin KKTC kültürünü ön plana çıkarıp destinasyonu pazarlayacağını söyleyerek, “THY de bu konuda çok önemli katkıda bulundu” açıklamasında bulundu.

Bir türlü tamamlanamayan Antik Liman projesi hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Aktunç, “Bu projenin 1 hafta 10 gün içerisinde biteceğini düşünüyorum” dedi.

“AY SONUNA KALMADAN GİRNE ANTİK LİMAN PROJESİ TAMAMLANACAK”

Aktunç, elde olmayan bazı sıkıntıların yaşandığını, bunun da projenin ilerleyişini olumsuz etkilediğini kaydederek, “Ay sonuna kalmadan orası bitecek. Oradaki esnafla tekrardan buluşacağız. Orta yolu bulacağız” ifadelerini kullandı.

Halkın da limanın yeni halini gördüğünde mutlu olacağını ifade eden Aktunç, “Antik Liman güzel günlere en kısa sürede dönecek” diye konuştu.