Turizmin gözbebeği Muğla, sadece deniziyle kumuyla değil etkinlikleriyle de adından söz ettirmeyi başarıyor. Tekne turu, kano, rüzgâr sörfü, kültür turu, trekking ve daha birçok etkinliğiyle çok geniş bir yelpaze sunan Muğla’ya bu yaz da ziyaretçiler akın etti.
Türkiye’de turizm sektörünün kalelerinden Muğla, berrak denizi ve ipek gibi kumunun yanı sıra etkinlikleriyle de ziyaretçilerini çekmeye devam ediyor. Tekne turu, kano, rüzgâr sörfü, kültür turu, trekking gibi sporlar sadece Ula ilçesinde gerçekleştiriliyor. Macera severlere çok geniş bir yelpaze sunan ilçe büyük ilgi görüyor.
ETKİNLİKLER ÇEŞİTLİLİKTE SINIR TANIMIYOR
Sakin Kent Akyaka’da bulunan Kadın Azmağına alternatif olarak Akçapınar Azmağı bulunuyor. Turun uzunluğu aynı anda hem tekne turu hem de durgun su kano sporunu yan yana yapma imkânı sunuyor. Leylek köy olarak da bilinen Akçapınar Mahallesinde başlayan ve rüzgâr sörfü alanına kadar devam eden Akçapınar Azmağı, yerli yabancı turistlerin alternatif turizm parkuru oldu.
Akçapınar Mahallesi içinden başlayan durgun su kano ve tekne turu, yüzlerce çeşit ağaçlığın arasında ve Kanunu Sultan Süleyman’ın Rodos seferinde askerlerin geçişi için yapılan tarihi köprünün altından Akçapınar sahiline ulaşılıyor. 5 kilometrelik parkur dönüşü de aynı istikametten Akçapınar mahallesinde son buluyor.
"TÜRKİYE’NİN SAYILI GÜZEL YERLERİNDEN BİRİ"
İstanbul’dan Akçapınar’a rüzgâr sörfü ve kano sporu yapmak için gelen Mina isimli öğrenci bölge ile ilgili düşüncelerini, “Burası çok güzel. Üç yıldır geliyoruz. Her geçen yıl daha da güzelleşme devam ediyor, daha da eğlenceli hale geliyor. Kano, tekne turları, müzik eğlence hep beraber güzel geçiyor. Burası çok güzel. Gerçekten Türkiye’nin sayılı güzel yerlerinden birisi diyebilirim. Daha fazla değer görmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsanların doğa ile iç içe, istediği her şeyi yapabileceği yogasından tutun kayt sörfüne kadar her şey yapabileceği çok özel bir yer” ifadeleriyle anlattı.
“10 YILDIR SÜREKLİ GELİYORUM”
10 yıldır yaz aylarında sürekli olarak Akçapınar’a kayt sörfü ve kano sporu yapmak için geldiğini belirten Yunus Şeker, “Burada hem kite sörf hem rüzgâr sörfü, hem kano ve hem tekne turları var. Bütün bunlara sahip olabiliyorsunuz buraya geldiğiniz zaman. Kano sporu zaten hem mental açıdan hem de fiziksel açıdan kendinizi çok rahat hissedebileceğiniz ve gerekli eforu sarf edebileceğiniz bir spor. Aynı zamanda yorulduğunuz zaman direk nehre veya denize atlayabiliyorsunuz” dedi.
“KANO ÜZERİNE SPOR KULÜBÜ KURMAK İSTİYORUZ”
Amazon Kano ve Tekne Turları Kooperatifi yönetim kurulu üyesi Bekir Can Kaplancıoğlu “Bu azmak üzerinde çeşitli sportif faaliyetler yapılmakta. Kano ve pedal board ile tekne turu yapıyoruz. Üye sayımız 26. Hepsi bu azmak üzerinde faaliyet gösterirken, buradan gelir elde etmekteler. Kooperatifimiz bünyesinde bu yıl girişimde bulunduk. Spor kulübü kurmak istiyoruz inşallah. Kano üzerine bir spor kulübü kuralım, hiç su ile tanışmamış çocukları Ula’da göl var, akarsu var, nehir var, azmak var deniz var ama kano konusunda yetişmiş bir tane su sporları sporcusu yok. Bizim amacımız Kooperatif Yönetim Kurulu olarak bir spor kulübü kuracağız ve kanoyu tamamen bu bölgede yaygınlaştıracağız ve İnşallah bu bölgeden kano sporunda bir milli sporcu yetiştirerek ülkemizi temsilen gönderebiliriz” dedi.
“AZMAĞI KORUYORUZ”
Akçapınar Mahallesinin 25 yıllık muhtarı Şükrü Arslan, “Böyle güzel bir doğayı Cenabı Allah bize kısmet etmiş. Biz de Akçapınar halkı olarak bu azmağımıza çok iyi bakıyoruz. Elimizden geldiği kadarı ile bu güzel doğayı koruyor ve gelen yerli ve yabancılarımıza da sahip çıkıyoruz” sözleriyle etkinlikleri desteklediğini belirtti.