Cocido Madrileño: Madrid'in geleneksel yemeği olan Cocido Madrileño, bol miktarda et, sebze ve nohut ile yapılan besleyici bir yemek. Genellikle üç aşamalı olarak servis ediliyor: önce çorba, ardından et ve sebzeler ve son olarak nohutlar ile birlikte.
Callos a la Madrileña: Madrid'in diğer bir lezzeti olan Callos a la Madrileña, domuz ayaklarından yapılan ve baharatlarla lezzetlendirilen bir tür çorba. Genellikle soğuk kış günlerinde tercih ediliyor.
Bocadillo de Calamares: Madrid'in sokak lezzetlerinden biri olan Bocadillo de Calamares, çıtır çıtır kızartılmış kalamarların bir sandviç içine konmasıyla yapılan basit ama lezzetli bir atıştırmalık.
Tortilla Española: İspanyol omleti olarak da bilinen Tortilla Española, patates, yumurta ve soğanın bir araya gelerek kızartılmasıyla yapılan nefis bir yemek. Madrid'de hemen hemen her restoranda bulunabiliyor.
Churros con Chocolate: Madrid'in tatlısı olan Churros con Chocolate, kızarmış hamurların yoğun sıcak çikolata ile birlikte servis edilmesiyle oluşan bir ikili. Özellikle kış aylarında sıcacık çikolata eşliğinde yenmesi çok tercih ediliyor.
Oreja a la Plancha: Madrid mutfağının bir diğer özelliği olan Oreja a la Plancha, ızgara yapılmış domuz kulağı. İlginç bir lezzeti olan bu yemek, genellikle atıştırmalık olarak servis ediliyor.
Gambas al Ajillo: Sarımsaklı karides olarak da bilinen Gambas al Ajillo, sote edilmiş karideslerin zeytinyağı ve sarımsak ile pişirilmesiyle yapılan bir yemek. Madrid'in deniz ürünleriyle olan enfes bir lezzeti.
Patatas Bravas: Madrid mutfağının vazgeçilmez atıştırmalıklarından biri olan Patatas Bravas, küçük doğranmış patateslerin kızartılması ve ardından baharatlı sosla servis edilmesiyle yapılıyor.
Cocido Montañés: Madrid mutfağının dağlardan esinlenen bir lezzeti olan Cocido Montañés, kuru fasulye, sosis, jambon ve sebzelerin bir araya gelerek pişirilmesiyle oluşan bir tür güveç yemeği.
Besugo a la Madrileña: Madrid'de deniz ürünlerinin nadir bulunmasına rağmen, Besugo a la Madrileña, kızartılmış levrek balığının limon ve zeytinyağı ile servis edilmesiyle yapılan nefis bir balık yemeği.