Rus Turistler için Türkiye'nin yeni rakibi Abhazya oldu

Turizm istatistiklerinden ilginç bir ayrıntı çıktı: 2024 yılının ilk yarısında Rusya vatandaşları, Abhazya’ya 2 milyon 163 bin kez seyahat gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 11:08
https://www.tourismjournal.com.tr/

Rus turistler tatil için başta Antalya olmak üzere Türkiye'yi tercih ediyor. Özellikle Antalya, güzel plajları, lüks tatil köyleri ve tarihi zenginlikleri ile Rus turistler için popüler bir tatil destinasyonu. Her yıl binlerce Rus turisti ülkemizi ziyaret ediyor. Geçen yıl Türkiye'nin ziyaret edilmesi konusunda birincilik Rusya vatandaşlarına aitti. Türkiye'ye toplam 6,3 milyon Rus gelmişti.

Turizm istatistiklerinden ilginç bir ayrıntı çıktı: 2024 yılının ilk yarısında Rusya vatandaşları, Abhazya’ya 2 milyon 163 bin kez seyahat gerçekleştirdi. Bu rakam, Rusya'dan Türkiye'ye yapılan 2 miyon 522 bin seyahate hayli yakın bir seviyeyi işaret ediyor. Abhazya, böylece Rusya vatandaşlarının en çok seyahat ettiği ülkeler sıralamasında Türkiye’nin ardından ikinci sıraya yerleşti. Abhazya, Gürcistan'ın kuzeybatısında, Karadeniz'in doğusunda yer alan tarihsel bölge. Abhazya Özerk Cumhuriyeti ise, Sovyetler Birliği içinde Gürcistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nin bir parçası olarak kurulmuş. Bugün de Birleşmiş Milletler ve  birkaç devlet dışında, Türkiye Cumhuriyeti dahil - BM üyesi devletlerin büyük çoğunluğu tarafından Gürcistan'ın bir parçası olarak kabul ediliyor. Abhazya Cumhuriyeti'nin yönetim merkezi Sohum olup, Abhazya Özerk Cumhuriyeti'nin "sürgündeki" hükûmeti ise, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te. 

Rus turistlerin aynı dönemde, Kazakistan’a yapılan seyahat sayısı ise 1,235 milyon olarak kaydedildi.

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin sınır istatistiklerine göre, ilk 10’da yer alan ülkeler arasında en büyük artış, Çin'e yapılan seyahatlerde gözlemlendi. 2024'ün ilk yarısında Rusya’dan Çin'e yapılan seyahatler 4,5 artarak 793 bin seyahate ulaştı. Gürcistan'a yapılan seyahatlerde de %31,5’lik bir artış görülerek 522 bin seyahate yükseldi.

Tayland ise %30,1 artışla Rusya vatandaşlarının tercih ettiği diğer popüler destinasyonlar arasında yer aldı ve 717,2 bin seyahate ulaştı. Bu veriler, Rus turistlerin seyahat alışkanlıklarında önemli değişimler yaşandığını ve özellikle komşu ülkelere olan ilginin arttığını gösteriyor.

Kaynak : Türk Rus. Com