100 bin ruble ve üzeri gelire sahip olanlar arasında İngilizce (%36) en popüler dil olarak öne çıkarken, Çince (%20) ikinci sırada yer aldı.
İspanyolca %9, Arapça %4, İtalyanca %3, Almanca ve Fransızca ise %1 oy oldu. Bu gelir grubunda yer alan katılımcıların 'u yabancı dil öğrenmek istemediklerini söyledi.
Ayrıca, ankete katılanların %5'i "Korece, Türkçe, Portekizce, Çekçe, Sanskritçe ve diğer dillerden birini öğrenmek istediklerini" söyledi.
Genel olarak, gelir durumuna bakılmaksızın tüm katılımcılar arasında en popüler dil İngilizce (%38) olurken, Çince () ikinci sırada yer aldı. Almanca ve Japonca ise %5'er oranla üçüncü sırayı paylaştı. İtalyanca ve Fransızca öğrenmek isteyenler %4, İspanyolca öğrenmek isteyenler %3, Arapça öğrenmek isteyenler ise %1 oranında kaldı.
Ankete katılanların 'ü ise yurtdışına seyahat etmedikleri için yabancı dil öğrenmek istemediklerini belirtti.
Ukrayna'daki askeri operasyonun başlamasından sonra, dil öğrenme taleplerinde önemli bir artış gözlenmişti. İbranice %206, Gürcüce 8, Sırpça 4 ve Çince 9 oranında talep artışı yaşadı. Bulgarca %70, Türkçe %55 ve Ermenice %29 oranında daha fazla talep gördü.
Batı yaptırımları sonrasında, Çin dili bilen uzmanlara olan talep de artış gösterdi. HeadHunter'ın yaptığı bir araştırmaya göre, Çin dili bilen uzmanlara olan talep 2022 yılında pandemi öncesi seviyenin bir buçuk katına çıkarken, 2023'ün ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %40 oranında arttı.