Side Royal Hotels, GES yatırımıyla sürdürülebilir turizmde fark yarattı

Enerjisini güneşte aldı, sürdürülebilir turizmde öne geçti

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 11:27
https://www.tourismjournal.com.tr/

Turizmin gözdesi Antalya’nın Side ilçesinde 5 yıldızlı konaklama hizmetleri sunan Side Royal Hotels ve Side Royal Style, 2 milyon dolarlık güneş enerjisi (GES) santrali yatırımıyla temiz enerji kullanımı ve sürdürülebilirlik yarışında öne çıkmayı başardı. Side Royal Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yüksel, toplam 470 odalı her iki tesis için yakın bir arazide kurulan GES panelleri sayesinde ihtiyaç duydukları elektrik enerjisinin tamamını güneşten karşılamaya başladıklarını belirtti.

“Çevre dostu yatırımlarla Türk turizminin daha da güçlenmesine destek veriyoruz” Yüzme suyu kalitesinin sağlıklı ve güvenli olduğunu gösteren uluslararası “Mavi Bayrak” ödüllü plaja sahip Side Royal Hotels ve Side Royal Style otellerinin yılın 12 ayı hizmet verdiğini ve yüzde 90 doluluk oranını yakaladığını kaydeden Mehmet Yüksel, çevre dostu yatırımlarla Türk turizminin daha da güçlenmesine destek vermenin gururunu yaşadıklarını vurguladı. Mehmet Yüksel, ağırlıklı olarak Almanya, Polonya, İngiltere, Romanya, Macaristan, Belçika ve Hollanda’dan turist ağırlayan Side Royal Hotels ve Side Royal Style otellerinin 1,73 megavat kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali sayesinde çevresel, ekonomik ve sosyal boyutlarda sektördeki rakiplerinden pozitif ayrıştığını dile getirdi.

“Otellerimizin çatısına kurulan panellerle sıcak su ihtiyacımızı karşılıyoruz” Mehmet Yüksel, “Konaklama sektöründe yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, çevresel sürdürülebilirliği sağlamak, enerji maliyetlerini azaltmak ve toplumsal bilinç oluşturmak açısından büyük önem taşıyor. Bu uygulamaların yaygınlaştırılması, sektörümüzün gelecekteki rekabet gücünü ve çevresel sorumluluğunu da artırıyor. Bu bilinçle Çukurviran köyündeki arazi tipi GES yatırımımızı tamamladık ve devreye aldık. Otellerimizin çatısında da sıcak su ihtiyacını karşılayan paneller bulunuyor. Yenilikçi enerji çözümlerimiz, misafirlerimizin konforundan ödün vermeden sürdürülebilir bir yaşam tarzını teşvik ediyor.” dedi.

“Sürdürülebilirlik yolculuğunda yeni adımlar atmaya hazırlanıyoruz” Sürdürülebilirlik yolculuğunda yeni adımları yakın zamanda atmayı planladıkları belirten Mehmet Yüksel, “Güneş enerjisi sistemlerimizin kapasitesini artırmak, su tasarrufu projeleri geliştirmek ve atık yönetimimizi daha da kontrollü yürütmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Side Royal Hotels ve Side Royal Style olarak amacımız çevreye duyarlı yaklaşımımızı sürekli geliştirmek ve misafirlerimize en iyi hizmeti sunmaktır. Misafirlerimize sadece konforlu bir konaklama hizmeti sunmakla kalmıyor aynı zamanda çevreye duyarlı bir işletme olmanın sorumluluğunu da taşıyoruz. Güneş enerjisi kullanımı sayesinde yıllık elektrik ihtiyacımızın tamamını yenilebilir enerjiden karşılarken karbon ayak izimizi önemli ölçüde azaltarak gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakma hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz.” diye konuştu. Yenilenebilir enerji yatırımlarının yanında 5 yıldızlı tesislerde misafir ettikleri turistlerin gıda ihtiyacının en doğal haliyle karşılanması için çiftlik ve mandıra yatırımını da hayata geçirdiklerini ifade eden Mehmet Yüksel, otellerde tüketilen et ve süt ürünlerinin sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretimini bu tesislerde gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.