Son 30 yılın en kötü sezonu

Büyük umutlarla girilen bir turizm sezonunun daha sonuna gelirken acı bilanço yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Yalnızca Kemer’de değil, Akdeniz çanağının tamamında esnaf görece zorluklar içinde geçen 2023 yılına göre yüzde 60’lar oranında kayıp yaşadı. Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, “Esnafın genel tablosu pandemiden bile daha olumsuz bir sezon geçirdiklerini gösteriyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 12:58

Kemer, turizm sezonu açısından ekonomik olarak en zor sezonlarından birini geride bırakmaya hazırlanıyor. Turizm paydaşlarının tamamına yakını geçtiğimiz yılı büyük ölçüde aramaya başladı. Yalnızca Kemer esnafı değil, bölgenin tamamında turizm esnafı son 30 yılın en kötü sezonunu geçirdiklerini söylüyor. Esnafın gelirlerinin yüzde 60 oranında azaldığı 2024 yılı Eylül ayına gelindiğinde acı bilançoyu gözler önüne sermeye başladı.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, "Bir araya geldiğimiz esnaf arkadaşlarımız pandemi günlerini aradıklarını söylüyorlar. Şöyle ifade edebiliriz genel olarak bu turizm sezonu 1997’den bu yana yaşanan en zorlu sezon. Bunun çok sayıda nedeni var. Turizm politikalarının bulunmayışı ve yapılan hatalar, ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve buna bağlı olarak esnafımızın bu zor durumu daha da ağır şekilde ortaya çıktı” dedi.