Suudiler kıyı turizminden 19 milyon turist hedefliyor

Suudi Kızıldeniz Otoritesi (SRSA), Suudi Yatırım Bakanlığı ile iş birliği içinde, Suudi Vizyon 2030 "Kıyı Turizmine Yatırım" başlıklı raporuna göre 19 milyon turist hedefliyor

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 10:43
https://www.tourismjournal.com.tr/

Suudiler Kızıldeniz’den 23 milyar dolar turizm geliri elde etmek için kolları sıvadı

Suudi Kızıldeniz Otoritesi (SRSA), Suudi Yatırım Bakanlığı ile iş birliği içinde, Suudi Vizyon 2030 hedeflerini yönlendirmede kıyı turizminin rolünü vurgulayan "Kıyı Turizmine Yatırım" başlıklı bir rapor yayınladı.

Raporda sektörün ülke ekonomisini çeşitlendirmeye, yatırım çekmeye, yeni gelir kaynakları yaratmaya ve istihdam yaratmaya yaptığı katkılar özetleniyor. Ayrıca gelecek nesiller için sürdürülebilirliğin sağlanması için deniz ortamının korunmasının önemine de vurgu yapılıyor.

SRSA, Kızıldeniz'de gelişen bir kıyı turizmi sektörü geliştirmeyi, 2030 yılına kadar GSYİH'ya yaklaşık 85 milyar SAR (23 milyar ABD Doları) katkıda bulunmayı, Krallığın eğlence turizminin yüzde 30'unu ve toplam eğlence harcamalarının yüzde 40'ını elde etmeyi ve 19 milyon turist çekme hedefinden söz ediliyor.

Bu çaba, küçük ve orta ölçekli işletmelere destek vermenin yanı sıra deniz turizmi yatırımlarını teşvik etmeyi de içeriyor. Böylelikle Kızıldeniz, küresel bir turizm destinasyonu olarak konumlandırılacak.

Kaynak:bairdmaritime