Tayland'ta turizm toparlanmaya başladı

Tayland, 2022 yılında ülkesine gelen 10 milyonuncu ziyaretçiden sonra kutlama yaptı. Turizm sektöründe tam iyileşmenin 2024'de olacağına inanılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2022 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2022 17:21
https://www.tourismjournal.com.tr/

Tayland, 2019'da yaklaşık 40 milyon turist ağırlamıştı. Ancak ardından pandeminin etkisiyle seyahat büyük ölçüde azalmıştı. Kısıtlamaların dünya çapında gevşetilmesiyle Tayland'ın seyahat sayıları yavaş yavaş toparlanmaya başladı. Hükümet bu yıl yaklaşık 16 milyar dolar turizm geliri elde etmeyi bekliyor.

Cumartesi günü Bangkok'un Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı'ndaki geleneksel dansçılar ve davulcular, yetkililerin 10 milyon kilometre taşına ulaştığına inandıkları bir Suudi Arabistan Havayolları uçuşuyla gelen yolcuları karşıladı.

Tayland Başbakanı Prayut Chan-O-Cha havaalanında yaptığı konuşmada "Gökyüzü açık, Tayland'ın hala dünyanın dört bir yanındaki insanların en iyi destinasyonlarından biri olduğuna dair güven oluşturmak istiyoruz." dedi.

Maliye bakanı Arkhom Termpittayapaisith bu hafta ziyaretçi sayılarının gelecek yıl da artmasının beklendiğini söyledi.

Hükümet rakamları, Tayland'ın 2023'te yaklaşık 23 milyon turisti ağırlayacağını öne sürerken, bazı analistler 2024'te turist sayılarında tam bir iyileşme olabileceğine inanıyor. Taylandlı otel sahipleri ve restoran işletmecileri, işlerin yavaş yavaş toparlanmasıyla rahat bir nefes aldı. Thai Hotels Association başkanı Marisa Sukosol, "iki buçuk yıl süren sancıdan sonra" 10 milyon yolcuyu memnuniyetle karşıladı. Rusya'dan ve Asya-Pasifik bölgesinden turistlerin dönüşüne işaret ederek, "Gelecek yıl sürekli bir büyüme ivmesi göreceğimizi düşünüyorum" dedi. Ancak aşırı iyimserliğe karşı uyarıda bulundu - ekonomik durgunluk ve devam eden salgın tehditler turizm sektörünü etkilemeye devam ediyor. Tayland, diğer ülkeler tarafından seyahat kısıtlamalarının gevşetilmesinden fayda sağlarken, turizm endüstrisi de küresel ekonomik yavaşlamadan ve kalıcı enflasyondan etkilendi. Taylandlı yetkililer, turizm sektöründeki toparlanmanın büyük ölçüde Çin'in uluslararası seyahat kurallarını gevşetmesine bağlı olduğunu söyledi. Çin, daha önce Tayland için en büyük yabancı turist kaynağıydı.

Kaynak:france24.com