Tokyo'dan lezzet şöleni

Tokyo'nun zengin ve çeşitli mutfak kültürü, benzersiz lezzetleri ve geleneksel yemekleri ile oldukça göz alıcı. Sizler için bu mutfağın 10 yemeğini derledik.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 10:27
https://www.tourismjournal.com.tr/

Sushi - Tokyo, dünya genelinde ünlü olan ve taze deniz ürünlerinin ustalıkla hazırlandığı sushi ile özdeşleşen bir şehir. Balık, pirinç ve nori yapraklarıyla yapılan bu nefis lezzet, Tokyo sokaklarında yaygın olarak bulunabiliyor.

Ramen - Japon mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan ramen, Tokyo'da da büyük bir popülerliğe sahip. Farklı çeşitlerde noodle ve çeşitli baharatlarla hazırlanan ramen çorbası, Tokyo'nun sokak lezzetlerinden birisi.

Tempura - Tokyo mutfağında sıkça rastlanan tempura, sebzeler veya deniz ürünlerinin hafif tempura hamurunda kızartılmasıyla yapılan bir atıştırmalık. Crispy dokusuyla çok dikkat çekici ve lezzetli.

Yakitori - Tokyo'nun sokak lezzetlerinden biri olan yakitori, marine edilmiş tavuk parçalarının şişlere dizilip ızgarada pişirilmesiyle hazırlanan nefis bir atıştırmalık.

Okonomiyaki - Japon pizza olarak da adlandırılan okonomiyaki, sebzeler, et veya deniz ürünleri ile hazırlanan ve üzerine özel soslar ve mayonez eklenen lezzetli pankek tarzı bir yemek.

Unagi - Tatlı ve hafif acı bir sos ile glazürlenmiş deniz yılanı (anguilla) olan unagi, Tokyo'da özel günlerde tercih edilen geleneksel bir yemek.

Chanko Nabe - Sumo güreşçilerinin geleneksel yemeği olan chanko nabe, sebzeler, et ve deniz ürünlerini içeren bir tür güveç. Oldukça besleyici ve lezzetli bir tada sahip.

Monjayaki - Tokyo'nun özgün sokak lezzetlerinden biri olan monjayaki, sebzeler, deniz ürünleri ve soslarla hazırlanan, tavada pişirilen bir tür akışkan krep yemeği.

Kaiseki Ryori - Tokyo'da genellikle lüks restoranlarda bulunan kaiseki ryori, mevsimsel malzemelerin özenle hazırlandığı çok çeşitli yemeklerden oluşan bir tür geleneksel Japon mutfağı.

Taiyaki - Tatlı bir atıştırmalık olan taiyaki, balık şeklindeki keklerin içine tatlı kırmızı fasulye püresi, çikolata veya kreması doldurularak yapılan popüler bir Tokyo atıştırmalığı.