Türkiye'nin turizm cenneti şantiyeye döndü!

Türkiye'nin turizm noktalarından Çeşme'den inşaatlar hız kesmeden devam ediyor. İnşaatların molozları ise ormanlık alanlara dökülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 11:00

Ege'nin incisi ve turizmin vazgeçilmez rotası Çeşme aynı zamanda müteahhitlerin de gözdesi. Peş peşe villa ve rezidans inşaatları devam ederken  diğer yandan o milyonlarca liralık inşaatların atıkları ve malozları gelişigüzel Çeşme'nin gözde yerlerine ve ormanlık alanlarına dökülüyor.

"HER YERE MOLOZ DÖKÜLMÜŞ"

Sözcü'ye konuşan Çeşme Yarımada Çevre Derneği Kurucu üyesi Hasan İsmail Andıç,  birileri tarafından gelişigüzel çevreye dökülen inşaat atıklarına tepki gösterdi. Andıç, "Burada gördüğünüz gibi her yer moloz yüzlerce moloz dökülmüş . Buralar belediye ve çevre müdürlüğünün sorumluluğunda olan yerler onlardan izinsiz hiçbirşey yapılmaması lazım onlar yarafımdan sürekli denetleniyor olması lazım " diyerek Çeşme Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nü göreve çağırdı.

BİR TARAFTA ALAÇATI SÖRF SAHASI DİĞER YANDA ÇÖP YIĞINLARI VE MALOZLAR

Çeşme Alaçatı, Alaçatı Port mevkisi, Mahmurbaba çevresi ve Sarnıç mevkisinde neredeyse adım atılan yerde inşaat atıklarını görmek mümkün.

İNŞAAT SAHASINDAN FARKSIZ

Milyon dolarlık inşaatlardan, lüks sitelerden çıkan atıklar sokaklara, yeşil alanlara ve ormanlara kaçak olarak atılmış halde. Etrafta ise traktör kasasında moloz yığınlarını görmek mümkün.  İnşaat ve tadilat yapanlar inşaata milyonlar harcarken, atıkları için bir traktör çağırıp düşük ücretlerle bu atıkların çevreye bırakılıp doğanın katledilmesine göz yumuyor.

CAMLAR YANGINA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Ormanlık alana atılan cam şişe ve cam parçaları ise orman yangınlarına davetiye çıkarıyor. Ormanlık alan içerisine dökülen moloz yığını ve inşaat atıkları arasında koltuk,  klozet, duşakabin parçası, dolap, araba camına kadar ne ararsanız var .

Çevreciler doğayı katledenlerin cezalandırılmasını ve Çeşme'ye yakışmayan bu görüntülerin bir an önce yetkili kurumlarca ortadan kaldırılmasını istiyor.