Yapay zeka tatil planına da el attı

Hayatın tüm alanlarında etkisini gittikçe artıran yapay zeka, tatil planlamasında yepyeni bir çığır açtı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 12:53

Britanya bankası Sainsbury's Bank'ın yaptığı bir araştırma sonucuna göre, katılımcıların 'unun tatil planlarını yapay zeka programlarıyla yaptığı ortaya çıktı. Bu oranın gelecekte daha da artacağını öngörmek zor değil.

OpenAI'ın ChatGPT'si, Google'ın Gemini'si ve Microsoft'un Copilot'u gibi popüler yapay zeka modellerinin yanı sıra, Trip Planner ve Just Ask Layla gibi özel olarak tatil planlamaya odaklanan uygulamalar da kullanıcıların beğenisini kazanıyor.

"Fantastik bir deneyim"

Bir kullanıcı olan Jason Brown, bu yılki Amsterdam ve İrlanda tatillerini ChatGPT'nin yardımıyla planladığını ve bu deneyimi "fantastik" olarak nitelendirdiğini belirtiyor.

Brown, yapay zekanın kendisine Dublin'de bir golf programı ve İrlanda'nın farklı bölgelerini kapsayan detaylı bir seyahat planı hazırladığını söylüyor. Ancak Brown, önemli detaylar için yine de çevresindeki kişilere ve internet forumlarına danıştığını ifade ediyor.

Yapay zekanın da eksikleri var, güncel olmayabiliyor

Yapay zekanın tatil planlamasında sunduğu avantajların yanı sıra bazı dezavantajları da bulunuyor. Rebecca Crowe gibi bazı kullanıcılar, yapay zeka tarafından önerilen toplu taşıma tarifelerinin, restoranların veya müze giriş saatlerinin güncel olmayabileceğine dikkat çekiyor.

Crowe, yapay zekanın genel bir fikir vermesi açısından kullanışlı olduğunu ancak detaylı planlama için yeterli olmadığını düşünüyor.

Geliştirilmeye devam eden bir teknoloji

Yapay zeka destekli gezi planlama uygulamalarının geliştiricileri, kullanıcı deneyimini sürekli olarak iyileştirmek için çalışıyorlar. Just Ask Layla'nın ortak kurucularından Sardar Bali, tüm içeriklerinin iki aşamalı bir doğrulama sürecinden geçtiğini belirtiyor.

Bu süreçte hem otomatik doğrulama sistemleri hem de insan uzmanlar tarafından içeriklerin doğruluğu ve güncelliği kontrol ediliyor.