Yeni tatil trendi: Kruvaziyer

2022 Yılında kruvaziyer yolcu sayısı 22 kat artışla 1 milyonu aştı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2023 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2023 09:59
https://www.tourismjournal.com.tr/

Hem kruvaziyer turlara hem Uzak Doğu'ya duyulan ilgi, bu turizminin önde gelen şirketlerine ilham verdi.

Kruvaziyer gemiler tatilciye 800'ün üzerinde yolcu kapasitesine sahip 12 kattan oluşan bir kruvaziyer ile gezerken gemide geçirecekleri süre boyunca farklı akivitelere katılma fırsatı sunuyor.

Son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun açıkladığı verilere göre, kruvaziyer yolcu sayısının 2022'de 22 kat artış kaydederek I milyonu aştığı görülürken, pek çok yerli ve yabancı turist 2023 için deniz aşırı tatillerini şimdiden planlıyor.

Selectum Blu İcra Kurulu Üyesi Tayfun Turanlıoğlu, başarılı geçen 2022 sezonunun ardından bu sene de planladıkları özel konseptli turlar hakkında bilgiler verdi. Tematik konsept sunacağız 2023 turlarına 2 Mayıs'ta başlayacaklarını belirten Turanlıoğlu, "Blue Sapphire isimli gemimizde misafirlerin her yıl olduğu gibi bu yıl da unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamaları için özgün ve ilgi çekici konseptler tasarladık. 2023 yaz sezonunun ilk turunu 2 Mayısta gerçekleştireceğiz. Bu yıl, alışıldık ultra her şey dahil Bodrum limanı çıkışlı Yunan adaları turumuza ek olarak, tematik konseptler sunacağız. İlk temalı özel turumuz 'Kendi Yolculuğuna Hazır mısın?' sloganı ile, 16 Mayıs 2023 kalkışlı programda gerçekleşecek. Bu tur kapsamında misafirlerimize farklı deneyimler yaşatırken, bedenlerinin sınırlarını aşarak ruhen ve fiziksel olarak arınmalarını sağlayacak ve kendi yolculuklarını anlamlandıracak muazzam bir program oluşturduk" ifadelerini kullandı

Kaynak: Gazete Damga