Zonguldak'ın Lezzet Dünyası

Zonguldak, köklü tarihini ve doğal zenginliklerini yöresel lezzetlerinde buluşturarak sofralara şenlik sunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 16:48
https://www.tourismjournal.com.tr/

Erikli Kurufasulye: Zonguldak'ın bir benzersiz lezzeti olan erikli kurufasulye, taze eriklerle zenginleştirilmiş kuru fasulyesiyle resmen enfes bir birliktelik sunuyor.

Hamsi Tava: Karadeniz'in bereketli sularından çıkan taze hamsi, özel bir tavada kızartıldıktan sonra yanında limonuyla sofraları süslüyor.

Bostan Mantarı Çorbası: Zonguldak'ın ormanlarında yetişen leziz bostan mantarlarıyla hazırlanan bu enfes çorba, doğanın tazeliğini adeta sofralara taşıyor.

Kara Lahana Sarması: Zonguldak mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan kara lahana sarması, özel enfes iç harcıyla damakları şenlendiriyor. Limonla tüketilmesi şiddetle tavsiye edilir.

Gömleksiz Pilav: Zonguldak'a özgü bir pilav türü olan gömleksiz pilav, yalnızca bulgur ve pirinçle hazırlanarak, sofralara lezzet katıyor.

Sinop Mantarı Güveç: Zonguldak'ın komşusu Sinop'un meşhur mantarı, güveçte pişirilerek muhteşem bir aroma sunuyor.

Hamsikoli: Karadeniz'in incisi hamsiden ilham alan bu özel börek, hamurunun inceliği ve iç harcının zenginliği ile damakları şenlendiriyor.

Erikli Yoğurtlu Kabak: Taze erik ve yoğurtla hazırlanan bu hafif salata, özellikle yaz aylarında gayet serinletici bir alternatif.

Karalahana Turşusu: Zonguldak'ın kışa hazırlık lezzetlerinden biri olan leziz karalahana turşusu, yöresel baharatlarla da birleşince muhteşem ferahlıkta bir tat sunuyor.

Dut Kurusu Pilavı: Zonguldak'ın kendine özgü tatlarından bir diğeri de Dut Kurusu Pilavı. Dut kurusu, pirinç ve baharatlarla buluşarak damaklarımıza tatlı bir sürpriz sunuyor.

Kuymak: Mısır unu ve peynirin muhteşem uyumuyla hazırlanan Kuymak'ın, Zonguldak'ın yöresel mutfağında özel bir yeri var. Yumuşak dokusuyla resmen damakları şımartan bu yemeği, mutlaka tatmalısınız.