TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tesla, Çin'den sonra 4 ülkede daha fiyatlarını düşürdü

Tesla, Çin'de Model 3 ve Model Y araçları için fiyat indirimlerini duyurduktan kısa bir süre sonra Avrupa genelinde Model Y araçlarının fiyatlarını düşürdü.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 12:54
Kaynak: Ekonomist
Tesla, Çin'den sonra 4 ülkede daha fiyatlarını düşürdü

Tesla, web sitesindeki verilere göre Almanya'daki Model Y otomobillerinin fiyatlarını %8,1'e kadar düşürürken, Fransa, Hollanda ve Norveç'te de benzer kesintiler yaptı.

Firmanın bu pazarların her birindeki web sitelerinin yerel versiyonlarından alınan verilere göre, Almanya'da Model Y modeli yaklaşık %4,2'lik düşüşle artık 42.990 Euro'ya (46.760,65 $), Model Y Long Range bir önceki fiyatına göre %8,1 düşüşle 49.990 Euro'ya satılıyor.

Fransa'da Tesla, Model Y otomobillerinin fiyatlarını %6,7'ye varan oranlarda düşürürken, Hollanda'da Tesla Model Y fiyatlarını %7,7'ye varan oranlarda düşürdü. Norveç'te ise şirket fiyatları %5,6 ile %7,1 arasında düşürdü.

ABD'de piyasa öncesi işlemlerde Tesla hisseleri %1,6 düşüş gösterdi.

İndirimler, Tesla'nın Çin'deki Model 3 ve Model Y otomobilleri için fiyat indirimlerini açıklamasının ardından geldi. Şirket geçtiğimiz yıl Çin'de otomobillerinin fiyatlarını agresif bir şekilde düşürerek yerel rakibi BYD'yi geride bıraktı.

JL Warren Capital'in verilerine göre Tesla, Model 3'ün fiyatlarını geçen yılın Aralık ayına kıyasla %6 oranında düşürürken, Model Y'nin fiyatlarını da oranında aşağı çekti.

Kaynak: Ekonomist

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.