TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya halkla ilişkiler derneği 1. yılını Akdeniz Üniversitesi’nde kutladı

Antalya Halkla İlişkiler Derneği kuruluşunun birinci yıl dönümünü Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda kutladı. İki bölümden oluşan etkinliğin 2. bölümünde “HALKLA İLİŞKİLERDE YAPAY ZEKA” konulu özel bir oturumda MPR İletişim Danışmanlığı Yönetim Kurulu Üyesi ve Strateji Direktörü Can Saçkan ve Tick Tock Boom Digital PR & Marketing Ajansı’nda COO Cem Çınlar online olarak konuk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2024 10:45
Kaynak: Okur Medya
Antalya halkla ilişkiler derneği 1. yılını Akdeniz Üniversitesi’nde kutladı

Antalya Halkla İlişkiler Derneği kuruluşunun birinci yıl dönümünü Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda kutladı. İki bölümden oluşan etkinliğin 2. bölümünde “HALKLA İLİŞKİLERDE YAPAY ZEKA” konulu özel bir oturumda MPR İletişim Danışmanlığı Yönetim Kurulu Üyesi ve Strateji Direktörü Can Saçkan ve Tick Tock Boom Digital PR & Marketing Ajansı’nda COO Cem Çınlar online olarak konuk edildi.

Meslek profesyonellerinin katkılarıyla, Antalya’nın sahip olduğu tüm değerlerinin, layıkıyla tanıtılması, ‘Halkla İlişkiler’ mesleğinin doğru anlatılması ve hak ettiği etkin konuma yerleştirilmesi adına çalışmalar yapmak üzere 3 Nisan 2023 yılında yedi kurucu üyeyle uzun bir yolculuğa çıkan Antalya Halkla ilişkiler Derneği’nin Kurucu Başkanı Güldal Siğinç; oturumun birinci bölümünde salonu dolduran konuklar, dernek üyeleri, basın mensupları ve iletişim fakültesi öğrencilerine, bugüne kadar hayata geçirdikleri projeleri aktardı.

Başkan Güldal Siğinç: “Şehrin etkin, bilinen, güvenilen, aranılan ve saygı gösterilen meslek örgütü konumuna ulaştık”

Konuşmasına; “Birinci yılımızda şehrin etkin, bilinen, güvenilen, aranılan ve saygı gösterilen bir meslek örgütü konumuna ulaşmış olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz. Birinci yıl hedeflerimizin tamamına ulaştık. İki dönem Halkla İlişkiler eğitimlerimizle sektör profesyoneli arkadaşlarımızla mesleki anlamda çok doyurucu zamanlar geçirdik” sözleriyle başlayan Başkan Güldal Siğinç, 7 kurucu üyesine ve mevcut yönetim kurulu üyelerine gösterdikleri çaba ve destek için teşekkür etti.

“Üniversiteli gençlerimizin eğitimi süreçlerine katkıda bulunduk”

Kısa sürede yüksek bir üye sayısına ulaştıklarını, dernek üyelerine şehirdeki kamu ve özel kurum/kuruluşlarında görevli meslektaşlarını kazandırma fırsatı yakaladıklarını belirten Başkan Siğinç sözlerine şöyle devam etti: “TEV - AHİD Öğrenim Bursu ile Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi beş genç arkadaşımızın üniversite eğitimine katkıda bulunduk ve bunu derneğimizin geleneksel bir çalışması haline getirme kararı aldık. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında da eğitime katkılarımız devam edecek. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerimizle her zaman dirsek temasında olacak, onların ihtiyaç ve taleplerini duyurma, giderme konusunda desteklerimizi sürdüreceğiz.

“Mesleki eğitim konusunda, eğitim programları düzenledik”

Eğitim konusundaki çalışmalarımızı sadece üniversite öğrencilerimizle sınırlı tutmadık. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ev sahipliğinde, 5’er haftalık iki ayrı eğitim programımızla, şehrimizde Halkla İlişkiler mesleği uygulayıcısı arkadaşlarımızın mesleki bilgilerinin güncellenmesine katkıda bulunduk. 1. Eğitim Programımızda eğitimlerimiz Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin kıymetli öğretim üyeleri (ki her biri derneğimizin kıymetli üyelerindendir); AHİD Eğitim Komisyonu Başkanı ve Akdeniz Ün. İletişim Fak. Dekanı Prof. Dr. Seçil Deren Van Het Hof, Öğ. Üyesi Doç. Dr. Ayşad Güdekli, Öğ. Üyesi Prof. Dr. Sibel Hoştut, Öğ. Üyesi Doç. Dr. Bahar Urhan ve AHİD Yön. Kur. Üyesi Dr. Nurettin Mert Batu tarafından verildi. 2. Eğitim Programımızda ise eğitimci ordumuza; İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğ. Üyesi Doç. Dr. Deniz Akbulut, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yrd. ve Halkla İlişkiler - Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebru Özgen, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çisil Sohodol, üyemiz ve Dijital Dönüşüm Ajansı Sahibi Behçet Ülker de katıldı. Şehrimizde ve meslek örgütlerimiz arasında çok ses getiren bu önemli eğitim programlarımıza, önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğimizin müjdesini bu vesileyle vermekten mutluluk duyuyorum.

Bunların dışında bir yıllık faaliyetlerimiz dahilinde, çeşitli önemli etkinlikte paydaş olarak yer aldık. Bizzat hayata geçirdiğimiz etkinlik ve projelerde önemli konuklar ağırladık. ATF 2024’e (Antalya Turizm Fuarı 2024) katılarak stand açtık ve fuara yine iletişim fakültesi öğrencilerimizin ulaşımını sağlayarak fuar deneyimi edinmelerine vesile olduk. Ayrıca standımızda, yine öğretim üyesi üyelerimiz ve meslek duayeni üyelerimiz tarafından küçük workshop’lar hazırladık ve sunduk.

Bu bir yıllık verimli sürecin ardından bugün, mutlulukla ve gururla, yola çıktığımız kurucu üyelerimize ve bir yıl boyunca yolculuğumuza katkı koyan tüm değerli üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzdeki dönem için yepyeni projelerle şehrin odak noktalarında olmak ve faydalı üretimlerle adımızdan söz ettirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Kurucu Üyelere Plaket Sunumu Yapıldı

Başkanı Güldal Siğinç konuşmasının ardından kurucu üyeler ve Kurucu YK’da görev alan Öğ. Gör. Işık Tunçel, Öğ. Gör. Dr. Hakan Karaca ve Öğ. Gör. Dr. Fatma Yiğit Açıkgöz’e bugüne kadarki üstün çaba ve katkılarından dolayı teşekkür plaketleri takdim etti. Ardından AHİD Eğitim Komisyonu Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seçil Deren Van Het Hof’a da eğitim projelerindeki başarılarından dolayı ve yeni görevini kutlamak üzere, günü anısına el yapımı bir çini tabak sundu.

Mikrofonu devralan Dekan Prof. Dr. Seçil Deren Van Het Hof da; Antalya Halkla İlişkiler Derneği’nin kurulmasından, kısa sürede elde ettiği başarılardan, şehirde ve sivil toplum kuruluşları arasında etkin, saygın, adından söz edilen bir yer edinmesinden ve bu özel oluşumun bir üyesi olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederken, hediye için de teşekkürlerini iletti.

Yapay Zekada Halkla İlişkiler

İkinci bölümde YAPAY ZEKADA HALKLA İLİŞKİLER konulu oturuma geçilerek MPR İletişim Danışmanlığı Yönetim Kurulu Üyesi ve Strateji Direktörü Can Saçkan ve Tick Tock Boom Digital PR & Marketing Ajansı’nda COO Cem Çınlar’a online bağlantıyla sunum ve konuşmaları dinlendi. Daha sonra interaktif devam eden toplantıda iki konuk, izleyicilerin sorularını cevapladı.

YAPAY ZEKADA HALKLA İLİŞKİLER bölümünün ardından, AHİD MESLEKİ EĞİTİM 2. PROGRAMI mezunlarına katılım belgeleri teslim edildi.

Etkinlik, konuklar ve AHİD temsilcilerinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

“YAPAY ZEKADA HALKLA İLİŞKİLER”in konukları:

Can Saçkan Kimdir? Praim.ai Co-Founder

1991 doğumlu. Liseyi Hisar Okulları’nda bitirdi. Üniversite eğitimini University of Toronto’da tamamladı. Sosyoloji ana dal, müzik tarihi yan dal, Yakın ve Orta Doğu Çalışmaları yan dal bölümlerinde okudu. Galatasaray Üniversitesi’nde İletişim Yüksek Lisansı yaptı. 

2014 yılında MPR İletişim Danışmanlığı’nda çalışmaya başladı. Şu an Yönetim Kurulu Üyesi ve Strateji Direktörü olarak görev yapıyor. 2023 yılında Türkiye’nin yapay zeka destekli ilk PR Platformu Praim’i kurdu.

Cem Çınlar Kimdir?

90’lı yıllarda başlayan radyoculuk hayatı Capitol FM’de Genel Yayın Yönetmeni, Radio Cool’da Genel Koordinatör olarak devam etti ve Açık Radyo’da Yayın Koordinatörü olarak sona erdi. Halen radyolara dönemsel konsept programlar ve özel ses kurguları hazırlamaktadır.  Birçok özel sergi, kısa film, reklam ve tiyatro eserine müzik danışmanlığı yaptı, beste verdi. Müzik ve teknoloji dergilerinde yazıları periyodik olarak yayınlandı.

90’lı yılların ikinci yarısında İnternet sektörüne Turkport ile geçiş yaptı. D&B, European Platform, Brando, Socrates, Comenius, Ogilvy gibi uluslararası networklerde, dijital iletişim projeleri hazırladı. IXIR’de müzik portalları yöneticisi, Hiperaktif Dijital Ajansı ve Dreams & Bytes Dijital Ajansı’nda Genel Koordinatör olarak çalıştı. 2005 tarihinde ACT İletişim Danışmanlığı’nı kurdu ve yönetti.

1999’da Türkiye’nin ilk online müzik ağını ve portalını; 2000’li yıllarda da Avrupa Birliği bünyesinde online eğitim ve ilk proje yönetim ağlarını kurdu, yönetti. 2005 ve sonrasında internet ve sosyal ağlar üzerine İngiltere, Hollanda, Almanya, Portekiz, Belçika, İrlanda, vb. ülkelerde eğitim ve seminerler verdi.

 Master ve doktorasını aldığı Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yedi yıl eğitim verdi. Ayrıca Sabancı Üniversitesi (MBA & Cer.) ve Koç Üniversitesi’nde (Cer.) iletişim dersleri verdi/veriyor. Halen konferans, seminer ve zirvelere konuşmacı olarak katılıyor. İletişim dünyasına otuz yılın üzerinde hizmet vermenin yanı sıra yirmi yılı aşkın süredir de dijital ajanslarda üst düzey yönetici olarak çalışıyor.

2010 yılından bugüne Türkiye’nin ilk online itibar yönetimi, dijital PR, sosyal medya yönetimi, monitoring, dijital pazarlama, strateji danışmanlığı hizmeti veren Tick Tock Boom Digital PR & Marketing Ajansı’nda COO olarak çok uluslu şirketler, holdingler ve liderlerle çalışmaktadır.

Kaynak: Okur Medya

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.