TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya 2024'e 'merhaba' dedi

Yeni yıla giren ilk ülke Yeni Zelanda oldu. Okyanusya ülkesi 2024'ü görkemli bir şekilde karşıladı. Yeni Zelanda'nın ardından 2 saat sonra Avustralya da 2024'e merhaba dedi. Japonya, Güney Kore, Hong Kong, Tayvan, Endonezya ve Tayland da yeni yıla girdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2024 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2024 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Dünya 2024'e 'merhaba' dedi

2024'e ilk giren ülke Yeni Zelanda oldu. Güney yarım kürede bulunan ve yaz mevsimini yaşayan ülke, yeni yılın en büyük şehri Auckland'da binlerce kişinin katıldığı görkemli bir tören ile karşıladı. Şehrin sembollerinden olan Sky Tower'da (Gökyüzü Kulesi) saatler gece yarısını gösterdiğinde (Türkiye saati ile 14:00) havai fişek gösterisi yapıldı. Yeni Zelanda ile birlikte Okyanusya ülkeleri Kiribati, Tonga ve Samoa da yeni yılı karşıladı. 

Avustralya da Türkiye saati ile 16:00'da yeni yıla girdi. Ülkenin en büyük şehirlerinden Sydney'de ise kutlamalar saatler öncesinden yapıldı. Sydney Limanı'nda her yıl yapılan meşhur havai fişek gösterisi yapıldı. Yeni yıla ise  Sydney'deki ünlü Harbour Köprüsü üzerinde yapılan geri sayımın ardından köprüden atılan havai fişeklerle girildi. 

JAPONYA

Japonya'nın başkenti Tokyo’da bulunan dünyanın en kalabalık yaya geçidi olarak bilinen Shibuya'da toplanan binlerce kişi, 2024 yılına coşkuyla girdi. Öte yandan, Kuzey Kore ise resmi anonsla 2024 yılına "merhaba" dedi.

ÇİN'DE DEVLET BAŞKANI Xİ HALKA SESLENDİ

Çin lideri Xi Jinping ise, devlet televizyonunda yayınlanan yeni yıl konuşmasında ülke ekonomisinin sıfır-Covid politikasının terk edilmesiyle fırtınayı atlattığını söyledi, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin öncekinden daha dinamik ve dirençli olduğunu kaydetti. Xi Jinping'in konuşmasında en dikkat çekici bölüm, Tayvan mesajıydı. Çin'in 'kesinlikle yeniden birleşeceğini' vurgulayan Xi, "Tayvan Boğazı'nın iki yakasındaki bütün Çinliler, ortak bir gaye duygusuna bağlı olmalı ve Çin ulusunun modernizasyonunun zaferini paylaşmalıdır" dedi.

HONG KONG

Çin’e bağlı Hong Kong da yeni yıla 12 dakika süren havai fişek gösterileriyle “merhaba” dedi. Victoria Limanı’nda yaklaşık 1 saat önce başlayan havai fişek gösterileri izleyenleri kendine hayran bıraktı.

TAYVAN

2024 yılına ilk merhaba diyen Tonga ve Yeni Zelanda’nın ardından yeni yıl heyecanı sürüyor. Dünyanın pek çok noktasında olduğu gibi Tayvan’da da binlerce kişi 2024 yılını heyecanla karşıladı.

ENDONEZYA

Endonezya’nın başkenti Jakarta’da yeni yıl akşamı binlerce kişi sokakları doldurdu. Binlerce kişinin meydanları doldurması nedeniyle trafik dursa da halk 2024 yılını coşkuyla karşıladı. Bali'de ise binlerce kişi sahillere akın etti. Geri sayımın tamamlanmasının ardından havai fişek gösterileri başladı. Kutlamaları heyecanla izleyen binlerce kişi, yeni yılın ilk dakikalarına sevdikleriyle girdi.

TAYLAND

Tayland, TSİ 20.00’da 2024 yılına coşkuyla girdi. Başkent Bangkok’ta şehrin çeşitli bölgelerinde düzenlenen etkinliklerde yerel halk ve yabancı turistler yeni yılın gelişini renkli görüntülerle kutladı. 

KAZAKİSTAN

Kazakistan, Türkiye saati ile (TSİ) 21.00'de, 2024'e "merhaba" dedi.

Astana sakinleri, havai fişek gösterilerini donmuş Yesil Nehri'nin kenarından izledi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev de ülkede saatler 00.00'ı gösterdiğinde ulusal televizyon kanalları aracılığıyla görüntülü tebrik mesajı yayımladı.

DUBAI

Dubai, 2024'ü dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa'dan atılan havai fişek ve ışıklandırma sistemleriyle düzenlenen gösteri ile karşıladı.

Dubai’de yaşayanlar yeni yılı karşılamak için 828 metre yüksekliğindeki Burj Khalifa'nın çevresinde sokak ve caddeleri doldurdu.

Geri sayımın tamamlanmasının ardından dakikalarca süren gösteri büyük ilgiyle izlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.