TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Rusya’dan Türkiye’ye uçak biletlerinin fiyatı düştü

Bahar ve yaz aylarında Türkiye’ye uçuş için ortalama fiyat 21 bin ruble; bu, geçen yılki fiyatlardan yüzde 47 daha düşük

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2023 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2023 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
'Rusya’dan Türkiye’ye uçak biletlerinin fiyatı düştü

İzvestiya ve Rosbalt, Rusya’dan Türkiye’ye yaz sezonunda beklenen turist akışının iki farklı tarafı üzerinde duruyorlar. 

'Rusya’dan Türkiye’ye uçak biletlerinin fiyatı düştü'

İzvestiya’nın araştırmasına göre Rusya havayolu şirketleri Rusya ile Türkiye arasındaki uçuş pazarının üçte ikisini ellerinde bulunduruyorlar. Her iki ülkenin yetkilileri de seferlerin bu yaz yaklaşık yüzde 50 artırılmasında mutabakat sağladılar; sefer sayısı temmuz-ağustos aylarında haftada 1.200’ü bulacak, bunların 750’si yerli şirketler tarafından yapılacak. Geçen yıl yaptırımlar yüzünden pariteyi korumalarını sağlayacak uçakları yoktu; bu nedenle Rusya, Türkiyeli şirketlerin bütün seferlerin yüzde 65’ini gerçekleştirmelerine izin vermişti. Ama Rusya bu yıl yeterince hava filosunu çifte kayıt sisteminden çıkarmayı başardı. Uzmanlara göre Rusya bu yıl avantajlı. Firmalar bilet fiyatlarında düşme olduğunu tespit ediyorlar; bahar ve yaz aylarında Türkiye’ye uçuş için ortalama fiyat 21 bin ruble; bu, geçen yılki fiyatlardan yüzde 47 daha düşük.(A. Lvova, M. Talavrinov / İzvestiya, 29 Mart)

'Rus turistlerin indirimli erken rezervasyon için zamanı daralıyor'

Rusya Turizm Acentaları Birliği ATOR’un açıklamasına göre yaz sezonunda Türkiye’de dinlenme fiyatları yüzde 20-30 artacak; erken rezervasyonla indirimli tur alımı mevcut durumda en optimal karar olur.

ATOR, Türkiye'nin erken rezervasyon kampanyaları sayesinde turizm operatörlerinin tüm sezon portföyünün yüzde 30-40’ını şimdiden satmayı başardığını da açıkladı. Turistlerin erken rezervasyonla indirimli tur almak için hâlâ az da olsa zamanları var, ama bunlar artık kışın olduğu kadar büyük indirimle satılmıyor.

Birlik, nisan ayından itibaren indirimlerin sadece belli tesisler için yapılacağını da vurguluyor.

Birlik, Rusya vatandaşlarının yaz sezonuna yaklaştıkça Türkiye’deki otellerde büyük fiyat indirimi beklememesi gerektiği uyarısında da bulunuyor. Otel sahipleri Avrupa ülkelerinden de çok sayıda rezervasyon alıyorlar; Rusya’dan talep azalsa bile yerini doldurabilecek imkânları var. (Rosbalt, 30 Mart)

Kaynak airport haber 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.