Hava Durumu

#Adana

TOURISMJOURNAL - Adana haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adana haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Adana'ya gelen turistler kebap yemeden dönmüyor Haber

Adana'ya gelen turistler kebap yemeden dönmüyor

Kebabın başkenti Adana'da gurbetçi nüfusuyla birlikte kırmızı et tüketimi de artmaya başladı. Gurbetçiler esnafa adeta can suyu olurken yerli ve yabancı turistler Adana'ya geldiklerinde kentin en ünlü yiyeceği olan Adana kebabı yemeden gitmiyor. "Adana'nın lezzetlerini insanlara sunuyoruz" İhlas Haber Ajansı'na konuşan kebapçı Yaşar Aydın, "Gurbetçiler yaz aylarında Adana'ya akın ediyorlar. Kayseri, Gaziantep, Kahramanmaraş, Aksaray, Konya, Ankara ve tüm çevre illerden de geliyorlar. Bunun yanı sıra yurt dışından da ciddi bir müşteri potansiyelimiz var. Her gün onların sayesinde dükkanımız doluyor. Bizler de Adana'nın misafirperverliğini ve bol izzet, ikramını insanlara sunuyoruz" dedi. "Hem göz hem mide doyuyor" Adana kebabın hem gözü hem de mideyi doyurduğunu anlatan Aydın, "Bizim Adana'da 1 kebap söylersin yanında 6-7 çeşit salata ücretsiz verilir. Başka illerde böyle bir durum yok. 1 Adana kebap, 1 içecek şu anda 400 TL'yi bulmuyor. Gurbetçilerin gelmesinden mutluyuz. Adana'ya gelip Adana Kebap yemeden gitmek olmaz" ifadelerini kullandı. "Yurt dışında böyle lezzet yok " Avusturya'nın başkenti Viyana'dan Adana'ya gelen ve kebap yiyen Cengiz Alpay, "Sosyal medyada hep kebabı görüyorduk. Biz de gelince tadına bakmak istedik. Yurt dışında böyle lezzet yok maalesef. Çok memnun kaldım" dedi. "Adana kebap Adana'da yenmeli" Kıbrıs'tan gelen Aydın Biroğlu, "Misafirlerim geldiği zaman ilk durağım hep burası oluyor. Adana kebabı ben de çok beğendim, misafirlerimde çok beğendi" diye konuştu. Antalya'dan ailesiyle birlikte gelen Kübra Toğuz, "Her şey çok güzeldi. Ailecek geldik. Antalya'da böyle lezzet bulamıyoruz. Adana kebap Adana'da yenmeli" şeklinde konuştu.

Tekli: "Havalimanı sanayi sektörünü uçuracak" Haber

Tekli: "Havalimanı sanayi sektörünü uçuracak"

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, geçtiğimiz ay hizmete giren Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın sanayi sektöründe büyük heyecan oluşturduğunu belirterek, "Bu havalimanı ile birlikte ihracat rakamlarımız rekor kıracak" dedi. Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın Türkiye’nin ikinci büyük havalimanı olmasından büyük gurur duyduklarını ifade eden Başkan Tekli, "Böylesine güçlü bir havalimanının Mersin’de yapılması kentimizin vizyonu açısından büyük önem taşıyor. Sanayicilerimiz yaklaşık 20 dakikalık mesafede bulunan havalimanından dolayı oldukça mutlu. Çukurova Uluslararası Havalimanı direkt olarak sanayicilerimizin ihracat rakamlarına etki edecektir" diye konuştu. "Tüm sanayicilerimiz umutlu" Mersin’in, Çukurova Uluslararası Havalimanı ile birlikte bölgenin lojistik üstünlüğünü ele geçirdiğini de kaydeden Başkan Tekli, "Bugün limanıyla, OSB-Otoban bağlantısıyla, havalimanıyla bölgenin lojistik anlamdaki en gelişmiş şehri olan Mersin, yatırımcıların da gözdesi haline geldi. Türkiye’nin dört bir yanından yatırım için Mersin’e gelen sanayicilerimiz var. Bu gidişat Mersinli sanayicinin geleceğe umutla bakmasına neden oluyor. Liman ve havalimanının tam ortasında yer alan MTOSB’nin önümüzdeki yıllarda ihracat rakamlarında ciddi yükseliş bekliyoruz" ifadelerini kullandı. "Bölgesel kalkınmanın lokomotifi olacak" Tekli, şöyle devam etti; "Yılda 9 milyon yolcu kapasitesi, 110 bin metrekare terminal alanı ve en geniş gövdeli uçakların dahi iniş yapabileceği 3 bin 500 metre uzunluğa ve 60 metre genişliğe sahip ana pisti ile bölgenin tüm havayolu ihtiyacını karşılayacak olan böylesine güçlü bir havalimanının Mersin’de olması, sadece sanayi değil tüm sektörleri de olumlu etkileyecektir. Sanayi sektöründeki bu olumlu hava zamanla tüm sektörlere sirayet edecek, diğer sektörlerde de olumlu sonuçlar doğuracaktır. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Mersin hem sanayide, hem turizm de hem de işlevsel tarım ürünlerinde ciddi atak sergileyecektir. Özellikle turizm sektörünün dikkati, havalimanı sonrasında Mersin’in bakir koylarına çevrilmiştir. Mersin’in ikinci bir Antalya olmaması için hiçbir engel yok." "Büyük emek var" Mersin ve Adana’nın artık Çukurova Havzası olarak birlikte hareket etmesi gerektiğini söyleyen Başkan Tekli, ‘Havalimanımız Mersin sınırlarında olmasına rağmen Adana’ya da çok yakın. Bu bölgesel bir kalkınmanın başlangıcı anlamına geliyor. Havalimanımızın bölgemize kazandırılması hususunda yoğun emekleri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ve Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan başta olmak üzere tüm emeği geçenlere şahsım, yönetim kurulum ve tüm sanayicilerimiz adına sonsuz teşekkür ederim" dedi.

Böğürtlenli doğal dondurma, yaz sıcaklarının favorisi oldu Haber

Böğürtlenli doğal dondurma, yaz sıcaklarının favorisi oldu

Adana'da uzun yıllardır faaliyet gösteren Tatlıcı Köse, yerel üretime ve sürdürülebilir tarıma önem vermeye devam ediyor. Kendi bahçelerinde bin bir emekle böğürtlen yetiştiren firma, daha sonra bunları dalında tek tek topluyor. Doğal bir şekilde dalından toplanan ve tazeliği bozulmadan işlenmek üzere fabrikalara gönderilen böğürtlenler, burada hijyenik şartlarda dondurmaya dönüşüyor. Daha sonra doğa böğürtlenli dondurmalar sofralara kadar ulaşıyor. Yaz sıcaklarının favorisi oldu Doğal böğürtlenli dondurma, yaz sıcaklarında dondurma severlerin favorisi haline geldi. Bu eşsiz lezzet, hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından beğenildi. “İnsanlar dondurmayı çok sevdi” İhlas Haber Ajansı'na konuşan Tatlıcı Köse İcra Kurulu Başkanı Muhammet Karahan, “Her gün sabahın erken saatlerinde başlayan yoğun çalışma temposu, tatlılarımızın, dondurmalarımızın taze ve lezzetli olmasını sağlıyor. Ustalarımız, en kaliteli malzemeleri kullanarak günlük taze pişirim yapıyor. Geleneksel tariflerle modern yorumları bir araya getirerek, her zevke uygun tatlılar mutfağımızda hazırlanıyor. Hem klasik tatlı severler hem de yenilik arayanlar için geniş bir menü sunuyoruz. Böğürtlenli dondurmamız da bu yeniliklerden bir tanesi. İnsanlar çok beğendi” ifadelerini kullandı. Öte yandan Karahan, doğal dondurma üretiminde üreticiyi ve iyi tarım uygulamalarını desteklediklerini söyledi.

Otellerde doluluğun artması esnafı sevindirdi Haber

Otellerde doluluğun artması esnafı sevindirdi

Türkiye'nin en sıcak illerinden Adana'da yaz mevsiminin gelmesi turizmi canlandırdı. Otellerde yoğunluk yüzde 80'e ulaştı. Suit oteller rağbet görüyor Aileleriyle tatile gelen tatilciler ise klasik otel odası yerine suit oda tercih ediyor. Sonsuzluk havuzu yeni gözde oldu Öte yandan merkez Çukurova ilçesinde bulunan SKY Garden Otel'de açılan ‘Sonsuzluk Havuzu' ise 55 metrede gelen turistlere eşsiz bir deneyim yaşatıyor. “Aileler için ideal bir alan” İhlas Haber Ajansı'na konuşan işletmeci Aslan Öztürkmen, sezondan memnun olduklarını söyleyerek, “Şu an sezonu açtık, 55 metre yükseklikte havuz başındayız. Adana'ya çok fazla yurt dışından beyaz yakalı dediğimiz müşteriler geliyor. Genellikle aileleri ile birlikte geliyorlar, buraya geldiklerinde 4-5 ay konaklama yapıyorlar. Örnek olarak bir fabrika kurulumu oluyor, bu kurulumda gelip çalışan beyaz yakalılar 4-5 ay bizde konaklıyorlar. Onlar için ideal bir alan oluşturduk” dedi. “Doluluk oranları kent genelinde de çok iyi” Sonsuzluk havuzunun Adana'da ilgi gördüğünü anlatan Öztürkmen, daha sonra şunları söyledi: “Turizm giderek gelişiyor, şu an 24 dairemiz aktif olarak hizmet vermekte. Sonsuzluk havuzu insana ekstra geniş bir yerde hissi veriyor. Özellikle son zamanlarda artan festival eğlence kültürümüzle birlikte yazın Adana'da alternatif olmaya başladı. Aynı zamanda Adana tam bir geçiş noktası ve birçok noktaya yakın. Kentimizde güzel projelerde başladı. Bu projelerin de etkisiyle turizm giderek artıyor. Bizim şu an müşterilerimizin yüzde 85-90'ı yabancı, geriye kalan kısım ise yurtdışında yaşayan Türklerden oluşuyor. Doluluk oranları kent genelinde de çok iyi. Çok memnununuz.”

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 310 ton et tüketildi Haber

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda 310 ton et tüketildi

Adana'da bu sene 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda kent genelinde 310 tona yakın et tüketildiği açıklanırken, esnafın yüzü karnavalda güldü. Portakal çiçeği kokusunun insanlar üzerinde oluşturduğu mutluluk, heyecan, sevgi ve aşk duygusunu tüm Türkiye'nin yaşaması fikriyle ortaya çıkan 12'nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, 13-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi. 310 ton et tüketildi Karnaval bu yıl ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye Kültür Yolu Festivalleri iş birliğiyle daha zengin içerikle düzenlendi. Karnavala yerli ve yabancı 1 milyon 200 bine yakın turist katıldı. Ayrıca karnaval kapsamında Merkez Park ve Atatürk Parkı'nda yiyecek içecek stantları kuruldu ve Adana'ya özgü kebap, döner, şırdan, şalgam ve yüzlerce çeşit yemek satıldı. Adana Kasaplar Odası esnafın yüzünün güldüğü karnavalda 9 günde kent genelinde 310 tona yakın kırmızı ve beyaz etin tüketildiğini açıkladı. “Adana lezzetlerine doyuldu” İhlas Haber Ajansı'na konuşan Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, “İlimizde 9 gün boyunca hem karnaval alanları hem de restoranlar doldu taştı. Esnafların yüzü güldü. 9 günde yaklaşık 310 tona yakın et tüketildi. Adana'ya gelenler özellikle Adana kebaba ve Adana lezzetlerine doydu. Hiçbir sorun yaşanmadan karnavalı bitirdik” dedi. Öte yandan Başkan Yağmur, Adana'nın karnaval ve festivaller kenti olduğunu, marka değerinin her geçen gün arttığını söyledi. “Esnafın yüzü güldü” Kebapçı esnafından Cihangir Korkmaz ise 1 milyondan fazla ziyaretçinin Adana kebaba ve Adana'nın lezzetlerine doyduğunu belirterek, “Biz esnafların da yüzü karnavalda güldü. Çok güzel 9 gün geçirdik. Misafirlerimizi davul zurnalar ile karşılayıp aynı şekilde de uğurladık. Herkes çok memnun kaldı” ifadelerini kullandı. “Şırdan stokları tükendi” Şırdancı Güngör Güler ise şırdan stoklarının tükendiğini belirterek, “Binlerce kişi ilk kez şırdanla tanıştı ve çok beğendi. Ramazan Bayramı'ndan sonra karnavalın olması esnafları çok memnun etti. İşlerimiz çok güzel gitti. Şırdan stokları adeta tükendi” diye konuştu. Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, karnavalın kent ekonomisine yaklaşık 5 milyar liranın üzerinde bir ekonomik değer sağlayacağını açıklamıştı.

Esnafa 'Portakal Çiçeği Karnavalı' dopingi Haber

Esnafa 'Portakal Çiçeği Karnavalı' dopingi

Adana'da bu sene 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu oluyor. Adana’da bu sene Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne dahil edilen 12’nci ‘Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın heyecanı tüm kenti sardı. Kentte kebap ve şırdancılar başta olmak üzere tüm esnaf, karnavalla işlerin açılmasını bekliyor. Ayrıca karnavala bu sene yerli ve yabancı yüz binlerce kişinin katılması bekleniyor. Global krizler nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren esnafa ise karnavalın can suyu olması bekleniyor. “Herkesi Adana’ya bekliyoruz” İhlas Haber Ajansı’na konuşan kebapçı esnafından Yaşar Aydın, “Zaten yoğun olan işlerimiz 5’e katlandı. İş yerimizde aynı anda 2 bin kişi otururken dışarıda kuyruk metrelerce uzadı. Yurt içi ve yurt dışından gelen insanlar Adana Kebap’a doydu. Herkesi Adana’ya bekliyoruz. Adana'mızda birçok lezzetimiz var. Herkesi buraya bekliyoruz ve Adana’nın lezzetlerini tatmasını istiyoruz” dedi. Esnafın karnaval ile mutlu olduğunu anlatan Aydın, “Herkes mutlu. Esnafların yüzü gülüyor. Çarşıda insan yoğunluğundan geçilemiyor. Bu karnaval herkese çok iyi geldi” ifadelerini kullandı. “Adana’ya katkı sağlıyor” Dönerci esnafından Mehmet İkram Taş ise, “Çok heyecanlıyız. İş yerlerimiz tıklım tıklım. Hem Portakal Çiçeği Karnavalı hem de Adana Lezzet Festivali Adana’ya maddi ve manevi bir katkı sağlıyor. Cuma, Cumartesi ve Pazar günü çok daha yoğun olacak. Herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.