Hava Durumu

#Adana Kebab

TOURISMJOURNAL - Adana Kebab haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adana Kebab haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

7 Bölge 7 Yemek Haber

7 Bölge 7 Yemek

Marmara Bölgesi’ni temsil eden yemeğimiz Bursa’dan çıkıp namını sadece ülkeye değil dünyaya yayan İskender kebap. Üzerine tereyağı dökülerek servis edilen İskender’in hangi ustanın elinden çıktığı oldukça önemli. Burada küçük ama çok önemli bir bilgiyi de geçelim; İskender kebap sanıldığı gibi yaprak dönerden değil İskender dönerden yapılıyor. Aralarındaki fark ise yaprak dönerin sadece et, İskender’in kıyma ve et karşımı olması. Yemek kültürü en zengin bölgelerimizden biri Ege’dir. İzmir civarında zeytinyağlılardan salatalara, Kütahya’ya doğru hamur ve bulgur yemeklerine, Afyon çevresinde et yemeklerine nasıl bir tat ararsanız arayın mutlaka karşılığını bulursunuz. Yine de Ege Bölgesi’ni temsilen seçtiğimiz yemek, şerefine festival bile düzenlenen enginar yemeği oldu. Tabii Ege’nin zeytinyağı cenneti olmasından sebep zeytinyağlı enginar olduğunun altını çizelim. Bölge bölge bu listeyi okurken “Hayır, o değil şu yemek olmalıydı!” dediğinizi duyar gibiyiz. Şimdi Karadenizli takipçilerimizden hamsili pilav diyen de, karalahana sarması diyen de, Akçaabat köfte, muhlama hatta mısır ekmeği diyen de olacaktır. Ne var ki tek hakkımız olduğu için biz tercihimizi hamsi tavadan yana kullanıyoruz. Tabii Omega 3 deposu bu besini mısır ununa bulayarak kızartıp bol yeşillik ile tüketmeli ki lezzetine lezzet katılsın. Mantı öyle bir yemek çeşidi ki dünyanın dört bir yanında farklı versiyonlarıyla sevilerek tüketiliyor. Kimi kıymalı oluyor kimi sebzeli, kimi fırında çıtır hale getiriliyor kimi suda haşlanıyor, kimi büyük parçalar kimi minik minik toplar halinde servis ediliyor ama hepsinin ortak özelliği tabii ki yemeğin ana malzemesi olan mantı hamuru. Ülkemizde de hemen hemen her yörede yapılan mantı özellikle bir kaşığa 40 adet sığdırabilen Kayserililer ile özdeş ve İç Anadolu Bölgemizin temsilcisi. Doğu Anadolu Bölgesi denince akıllara hayvancılıkla uğraşan köylerimiz ve haliyle kebabından köftesine envaiçeşit et yemekleri geliyor. Bölgede neredeyse her şehirde bulabileceğiniz sac kavurma ise hem pratik yapımı hem eşsiz lezzetiyle öne çıkıyor. Minik minik doğranmış etlerin kavurma sacında çeşitli baharatlar, domates ve biberle pişirildiği yemeğin en iyi eşlikçisi ise pilav. Akdeniz Bölgesi de tıpkı Ege gibi zeytinyağlılardan hamur işlerine, sebze yemeklerinden turunçgilli tariflere farklı lezzetleri sahiplenen bir mutfağa sahip. Fakat Adana ilinin de yer aldığı bölgede şöhreti ülkeyi saran Adana kebap bizce açık ara ile temsilciliği almış bulunuyor. Gerçek bir Adana kebabı diğerlerinden ayıran özellikler ise erkek koyun ya da kuzu etinden yapılan satır kıymasının kuyruk yağı ile pişirilmiş, baharat olarak da yalnızca pul biber kullanılmış olmasıdır. İşte karşınızda acı ile ekşinin, tatlı ile tuzlunun, buğdayın, bulgurun, baklagillerin, et yemekleri ile sebzenin, yoğurdun, salçanın ve daha nice ürünün olabilecek en lezzetli biçimde harmanlandığı bir mutfak daha… Birkaç ülkenin mutfağını içinden çıkarabilecek kadar zengin o mutfak Güneydoğu Anadolu Mutfağı. Bütün bu zenginliğin arasından bir adım öne çıkan lezzet ise hazırlanışı sırasında gösterilen emek ve çevresinde topladığı muhabbetle Urfa’nın çiğ köftesi oluyor.

Social media ads increased the business of Adana kebab shops Haber

Social media ads increased the business of Adana kebab shops

With the development of technology, the use of the internet and social media, this number increased to 850 in the city, where 550 sheep and goats were slaughtered daily when the demand increased thanks to the operators who explained themselves well in Adana, the capital of kebab. It has been stated that the door to kebab tourism has been opened in the city, where people from all over Turkey and even from abroad come to eat kebab. With the development of technology, the increase in the use of the internet and the spread of social media, the meat sector has been positively affected as in all sectors. While this process accelerated with the pandemic, it went to another dimension after the pandemic and when businesses became able to advertise themselves thanks to social media, people started to come to Adana, the capital of kebab, from outside the province and even from abroad. Saruhan Yağmur, Deputy Chairman of Turkey Butchers, Livestock, Meat and Meat Products, Tradesmen and Craftsmen Federation, stated that meat consumption increased by around 35 percent and said, “While 500-550 sheep were slaughtered before the pandemic, 800-850 sheep are slaughtered now. In cattle, 150 cattle were slaughtered before the pandemic, but now 250 cattle are slaughtered. This was due to the development of technology and the increase in the use of the internet, and people's access to meat more quickly. "There was a 40 percent increase in kebab sales" Reminding that everyone is closed to their homes with the pandemic and kebab makers have started to provide take-out services to their homes, kebab master İsmail Çalıkran said, “With this process, citizens started to use technology, internet and social media more. This has increased the use of internet and social media in restaurants. In this way, we ensured that the citizens first appealed to their eyes and then tasted them. Thus, while reaching more people, we also helped those people turn to kebab. In this way, there has been an increase in kebab sales by 40 percent compared to previous years.” Kebab master Metin Dura, on the other hand, stated that kebab tourism started in Adana with the development of technology and the increase in the use of internet and social media. For this reason, there are people who come to eat kebab not only from Adana but also from other provinces and even abroad. Tours are organized from provinces to Adana. This has increased our business," he said. Dura also mentioned that they make people want their lives by making a good visual of the kebab on social media.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.