#Alaçatı Turizm Derneği

TOURISMJOURNAL - Alaçatı Turizm Derneği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Alaçatı Turizm Derneği haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Çeşme’de Oteller Yangına Karşı Hazırlıklı Haber

Çeşme’de Oteller Yangına Karşı Hazırlıklı

İZMİR (İHA) - Bolu Kartalkaya'daki yangın felaketinin ardından bir değerlendirme yapan Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Kerem Ünsal, turizm bölgelerindeki yangın önlemlerine dikkat çekerek, Çeşme'deki otel yöneticilerinin bu konuda son derece profesyonel ve sorumlu davrandığını ifade etti. Otellerde özellikle çalışan eğitimi ve teknik bakımın büyük önem taşıdığını belirtti. Çeşme’deki otellerin yangın güvenliği konusunda yüksek hassasiyet gösterdiğini söyleyen Ünsal, "Bölgedeki otel yöneticileri son derece profesyonel ve duyarlı. Yangın önlemleri konusunda gerekli tüm tedbirleri alıyorlar. ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge de sık sık denetlendiklerini ifade etti. Ancak denetlenmeseler bile şu ana kadar her zaman gereken hassasiyeti gösterdiklerini biliyoruz" dedi. Bazı işletmelerin kendi isteğiyle profesyonel denetim yaptırdığını belirten Ünsal, "Cebinden para harcayarak işletmesini denetleten çok sayıda işletmecimiz var. Bu bilinç, hepimiz için gurur verici" ifadelerini kullandı. RUHSAT İÇİN YANGIN RAPORU ŞART Yangın güvenliğinin belediye tarafından da önceliklendirildiğini belirten Ünsal, işletmelerin ruhsat alma ve yenileme süreçlerinde yangın raporunun büyük titizlikle incelendiğini söyledi. "Belediyemiz, bir işletmenin ruhsat alması için tüm belgeleri tam olsa bile yangın güvenliği ile ilgili bir eksiği varsa ruhsatı onaylamıyor. Bu konuda son derece hassas davranılıyor" dedi. Ünsal, otel ve işletme sahiplerine yangın önlemlerini düzenli gözden geçirmeleri, personellerini eğitmeleri ve misafirlerin güvenliğini en üst düzeyde sağlamaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu. MİSAFİRLER DE SORUMLULUK ALMALI Yangın güvenliği sadece işletmelerin değil, otel misafirlerinin de sorumluluğunda olmalı diyen Ünsal, özellikle odalarda sigara kullanımına dikkat çekti. "Bazı misafirler, odalarında sigara içmeye kalkıyor ve duman dedektörleri devreye giriyor. Ancak bazı işletmeciler, diğer misafirlerin rahatsız olmaması için alarm sistemlerini devre dışı bırakabiliyor. Hatta tamamen iptal eden işletmeler bile var. Bu durum büyük bir risk. Hem işletmeciler hem de misafirler bu konuda daha bilinçli olmalı" dedi. MUTFAKLARDA YANGIN RİSKİ Otel ve restoran mutfaklarında da yangın riskinin büyük olduğunu belirten Ünsal, yanan yağların suyla söndürülmeye çalışılmasının patlamalara yol açabileceğini vurguladı. Bunun yerine özel yangın söndürme kimyasalları kullanılması gerektiğine işaret eden Ünsal, mutfak personelinin mutlaka bu konuda eğitim alması gerektiğini söyledi. Elektrik kaynaklı yangınlara da değinen Ünsal, bu tür yangınlarda su kullanılmasının felakete yol açabileceğini, elektrik tesisatlarındaki yetersizlik ve aşırı yüklenmenin ise yangınların başlıca nedenlerinden biri olduğunu belirtti. Yangın güvenliği bilincinin artması gerektiğini söyleyen Ünsal, Alaçatı Turizm Derneği olarak uzman firmalarla iş birliği yapacaklarını ve üye işletmelere eğitim toplantıları düzenleyeceklerini duyurdu. "Yangın önlemleri, iş güvenliği ve hijyen konularında duyarlılık yaratmak öncelikli hedefimiz. Üye işletmelerimizin standartlara uygun hale gelmesi için gerekli tüm adımları atacağız" dedi.

Alaçatı’da Turizmin 12 Aya Yayılması Hedefleniyor Haber

Alaçatı’da Turizmin 12 Aya Yayılması Hedefleniyor

İZMİR (İHA) - Alaçatı Turizm Derneği (ATD) Başkanı Kerem Ünsal, turizmi 12 aya yayma hedefi doğrultusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti. İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenen bir akşam yemeğinde dernek üyeleriyle bir araya gelen Ünsal, 2024 turizm sezonunun geç başladığını ancak sonbahar aylarının güzel geçmesiyle açığı kapattıklarını ifade etti. "Turisti çeşitlendiremediğimiz için, sadece iç pazar ve gurbetçilere dayalı bir turizm politikamız olduğu için ve bu sene Avrupa şampiyonası, ardından olimpiyatlar nedeniyle sezon çok geç başladı" dedi. "SEZONUN KISA OLMASI CAN SIKICI" Ünsal, "Özellikle dış pazarda bir şeyler yapmak adına çok ciddi çalışmalarımız var. Yakın zamanda ürünlerini vermeye başlar. Tabii kalıcı olması çok önemli. İstiyoruz ki bir noktaya getirelim ve ondan sonra hep öyle devam etsin. İçeriğinde bu kadar fazla ürün olup da sezonun bu kadar kısa olması gerçekten çok can sıkıcı" diye ekledi. "SAKIZ ADASINI RAKİP GÖRMÜYORUZ" Kerem Ünsal, Çeşme’nin karşısındaki Sakız Adası’nı rakip olarak görmediğini, "Gelen konuklar bir günü orada geçirebilirler. Turist için pasaportunda başka bir ülkenin daha kaşesinin olması çok önemlidir. Bundan keyif alırlar. Bu kadar yakınımızda böyle bir ada var, bu da bizim için bir avantaj. Ben orasını asla rakip olarak görmüyorum. Bu konuda birçok şey anlattık. İkisi apayrı kategorilerde. Gelen misafir, Sakız Adası'nı da deneyimleyebilir" sözleriyle ifade etti. DENEYİM TURİZMİNE YÖNELİK PROJELER Ünsal, bölge turizmini bir oda fiyatı yarışına çevirmek yerine deneyim odaklı projeler geliştirmek istediklerini belirtti. "Bir oda fiyatı açıklayarak oradan müşteri çekmek değil, gelen misafir Ildır'da balık tutsun, bisikletine binerek Alaçatı'ya gelsin istiyoruz. Yakaladığı balıkları bir şefin eşliğinde beraber pişirsinler. Benzerini Dünya Balıkçılık Günü'nde, üniversitenin içinde yaptık. Çok rağbet olmadı ama en azından nasıl olduğunu görmüş olduk. Gelenler de çok mutlu ayrıldılar. Bunu daha geniş çerçevede yapmak istiyoruz. Bunun olabileceğine inancımız yüksek" dedi. Ünsal, turizmi çeşitlendirme hedeflerinin gerçekleşeceğine inandığını belirterek, Alaçatı’nın potansiyelini daha iyi değerlendirmek için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.