Hava Durumu

#Antioksidan

TOURISMJOURNAL - Antioksidan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Antioksidan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Soğuyan Havalarda Kış Çayına İlgi Artıyor Haber

Soğuyan Havalarda Kış Çayına İlgi Artıyor

BURSA (İHA) - Havanın soğumasıyla birlikte kış çaylarına olan talep hızla arttı. Soğuk algınlığı ve gripten korunmak isteyen vatandaşlar aktarları dolduruyor. Kilosu 500 TL’ye ulaşan kış çayı, hem sağlıklı hem de doğal bir koruyucu olarak tercih ediliyor. Kış aylarında en çok tüketilen bitkiler arasında ıhlamur, adaçayı, zencefil, tarçın ve karanfil yer alıyor. Aktar Cihan Özdemir, kış çayı hazırlarken doğru miktarda kullanımın önemine dikkat çekti. Özdemir, "Tüketirken doğru miktarda kullanılmalı. Çünkü doğru dozda kullanmanın iyileştirici etkisi varken, yanlış doz kullanıldığında zehirleyici etki de gösterebilir. 1 çorba kaşığı kış çayını, 2-3 bardak su ile 5-6 dakika kaynatıp, 10 dakika dinlendirdikten sonra gün içerisinde 2-3 bardak içmelerini tavsiye ediyorum. 2-3 bardaktan fazlası kişilerde alerjik reaksiyon gösterebilir" uyarısında bulundu. KIŞ ÇAYINDA DOĞALLIK VE TAZELİK ŞART Özdemir, kış çaylarının taze olmasına vurgu yaparak, "Bazı bitkilerde gözle görülür şekilde bitkinin renginde solukluk, nemlenme, kararma, tüylenme ve böceklenme varsa alırken dikkat edilmeli. Çünkü hazırlayan esnafın bile dikkatinden kaçmış olabilir. Raf ömrü 2-3 seneyi geçmiş bir ürün, kış çayının içerisine konulmuş olabilir. Vatandaşlar gözleri ile kontrol etsin. İnternetten ürün görsellerine bakarak karşılaştırma yapsınlar. Ancak bu şekilde ayırt edebilirler" dedi. AİLE BÜTÇESİNE UYGUN ÇÖZÜM Ortalama 150-200 gramlık paketlerde satılan kış çayı, bir ailenin iki haftalık ihtiyacını karşılıyor. Özdemir, "Ayda iki paket kış çayı ile kışı sağlıklı bir şekilde geçirmek mümkün" diyerek doğal antibiyotik etkisi bulunan ıhlamurun düzenli tüketimini de önerdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.