Hava Durumu

#Atatürk

TOURISMJOURNAL - Atatürk haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Atatürk haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

DAÜ Turizm Fakültesi’nde Atatürk’ün sevdiği yemekler sunuldu Haber

DAÜ Turizm Fakültesi’nde Atatürk’ün sevdiği yemekler sunuldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi ile Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne bağlı Gastronomi Kulübü iş birliğinde, Atatürkçü Düşünce Kulübü ile Halk Dansları Kulübü’nün katkılarıyla 10 Kasım Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında, DAÜ Turizm Fakültesi Tower Eğitim ve Uygulama Restoranı’nda Atatürk’ün sevdiği yemeklerden oluşan bir davet gerçekleştirildi. Söz konusu etkinliğe DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı (VYK) Dr. Erdal Özcenk, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Karatepe, Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu ve Prof. Dr. Sonuç Zorlu, Dekanlar, Müdürler, Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgay Bülent Göktürk katıldı. DAÜ Gastronomi Kulübü Başkanı Asya Zengin etkinliğe katılan herkese hoş geldiniz diyerek etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Zengin, söz konusu etkinlik ile Mustafa Kemal Atatürk’ü sevdiği yemekler ile anacaklarını vurguladı. Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Yağmur Gözder gerçekleştirdiği konuşmasında Atatürk’ün sevdiği yemekler hakkında bilgiler vererek Atatürk’ün yemek alışkanlıkları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Güven Ardahan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle andıklarını belirterek söz konusu etkinlik ile Ata’mızı bir kez daha sevdiği yemekler ile anmak istediklerini vurguladı. DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç gerçekleştirdiği konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün her alanda örnek bir lider olduğunu ve her başarısını dünyaya örnek olacak şekilde yaptığını vurguladı. Söz konusu etkinlik ile Ata’mızın sevdiği yemekleri tadacağımızı belirten Prof. Dr. Kılıç, bugün bu etkinlik ile Atatürk’ün farklı bir açıdan anılacağını aktardı. Prof. Dr. Kılıç, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Etkinlik kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinden oluşan ekibin hocaları ile birlikte hazırladıkları menüde; fava, beyaz peynir, beyaz leblebi, kavun, yoğurt, kuru fasulye, hünkar beğendi, tereyağlı pirinç pilavı, su böreği, limonata ve irmik helvası yer aldı. Etkinlik süresince yemekler, Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri tarafından servis edildi. Etkinlikte Halk Dansları Kulübü tarafından zeybek oyunu gerçekleştirildi.

'Atatürk' movie will be shown in movie theaters on November 10 Haber

'Atatürk' movie will be shown in movie theaters on November 10

Cinema screenings of the movie "Atatürk 1881-1919", directed by Mehmet Ada Öztekin and released on November 3, will be held at 09.05 on November 10. Before the film screening, a minute of silence will be held for Mustafa Kemal Atatürk and the film will be watched after the National Anthem. In addition, the costumes used in the film will be exhibited publicly for the first time at Emaar Square Mall during the week of November 10. Among the costumes to be exhibited are various outfits used by the characters of Mustafa Kemal, Zübeyde, Makbule, Madame Corinne and Miti. YARNS FOR MOVIE COSTUMES WERE BROUGHT FROM NEW ZEALAND The costumes of the film were prepared by designer Gamze Kuş. Approximately 10 thousand meters of fabric were used for the civilian population's costumes, and approximately 7 thousand meters for the costumes of the main actors alone. 4 workshops produced 30 weeks for 3 thousand costumes, and a team of 7 people worked for 16 weeks to wear out the costumes. In order to accurately reflect the texture of the fabrics of the 1910s, the threads of the military costumes were brought from New Zealand. It was knitted in Uşak and woven in Kayseri. Thus, 12 thousand meters of fabric were produced in specified color tones. 2,500 hats, designed by Mücella Mert, were produced in 3 workshops in 16 weeks. 300 Anzac military hats were brought from Australia specially for the film. THE SECOND MOVIE IS IN THE CINEMAS ON JANUARY 5 "Atatürk 1881-1919", which took 1.5 years to prepare and approximately 4.5 months to shoot, will be released in the cinema as two films. The first film, "Atatürk 1881-1919", met with the audience with a 132-minute cinema version on November 3, after a 75-minute special broadcast on television. The second movie will meet its audience in the cinema on January 5. "Atatürk 1881-1919", which begins with Atatürk's childhood, tells the story of a leader who became a hero on the road to the War of Independence and changed the fate of both himself and his country.

'Atatürk' filmi, 10 Kasım'da sinema salonlarında gösterilecek Haber

'Atatürk' filmi, 10 Kasım'da sinema salonlarında gösterilecek

 Mehmet Ada Öztekin'in yönetmenliğini üstlendiği ve 3 Kasım'da vizyona giren "Atatürk 1881-1919" filmi için 10 Kasım’a özel 09.05’te sinema gösterimleri düzenlenecek. Film gösteriminden önce Mustafa Kemal Atatürk için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı’nın ardından film izlenecek. Ayrıca filmde kullanılan kostümler, 10 Kasım haftasında ilk kez halka açık şekilde Emaar Square Mall’da sergilenmeye başlanacak. Sergilenecek kostümler arasında Mustafa Kemal, Zübeyde, Makbule, Madame Corinne ve Miti karakterlerinin kullandığı çeşitli kıyafetler yer alıyor.  FİLM KOSTÜMLERİNİN İPLİKLERİ YENİ ZELANDA'DAN GETİRİLDİ Filmin kostümleri tasarımcı Gamze Kuş tarafından hazırlandı. Sivil halk kostümleri için yaklaşık 10 bin metre, yalnızca ana oyuncuların kostümleri için yaklaşık 7 bin metre kumaş kullanıldı. 3 bin kostüm için 4 atölye 30 hafta üretim yaptı, kostümlerin eskitilmesi için 7 kişilik ekip 16 hafta boyunca çalıştı. 1910’lardaki kumaşların dokusunun aslına uygun yansıtılabilmesi için askeri kostümlerin iplikleri Yeni Zelanda’dan getirtildi. Uşak’ta örüldü ve Kayseri’de dokundu. Böylece 12 bin metre kumaş, belirlenen renk tonlarında üretildi. Tasarımları Mücella Mert’e ait 2 bin 500 şapka, 3 atölyede 16 haftada üretildi. 300 Anzak askeri şapkası, film için özel olarak Avustralya’dan getirtildi. İKİNCİ FİLM 5 OCAK'TA SİNEMALARDA Hazırlığı 1,5 yıl, çekimleri yaklaşık 4,5 ay süren "Atatürk 1881-1919", sinemada iki film olarak yayınlanacak. "Atatürk 1881-1919" birinci film, televizyondaki 75 dakikalık özel yayının ardından 3 Kasım’da 132 dakika uzunluğundaki sinema versiyonuyla izleyiciyle buluştu. İkinci film 5 Ocak’ta sinemada izleyicisiyle buluşacak.  Atatürk’ün çocukluğu ile başlayan "Atatürk 1881-1919", Milli Mücadele’ye giden yolda kahramana dönüşerek hem kendi hem de ülkesinin kaderini değiştiren bir lideri anlatıyor. Kaynak Duvar

Ayasofya Müzesi: Bin Yıllık Mimaride Zaman Yolculuğu Haber

Ayasofya Müzesi: Bin Yıllık Mimaride Zaman Yolculuğu

İstanbul'un sembolü olan meşhur Ayasofya Müzesi, aslında Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından 532-537 yılları arasında İstanbul'un tam kalbine inşa ettirilmiş, bazilika planlı bir patrik katedrali iken, 1453 yılında İstanbul'un Osmanlılar tarafından fethedilmesinden sonra II. Mehmed tarafından camiye dönüştürülmüş muhteşem bir yapı. Alaüddin'in baş mimarlığında inşa edilmiş ve zaman içerisinde Davud Ağa, Mimar Sinan, Sarkis Balyan, Acem Ali gibi isimlerin de katkıda bulunduğu bu saray, Osmanlı Sultanlarının ikametgâhı, devletin yönetim ve eğitim merkezi olarak kullanılıyormuş. Zamanla içeriye eklenen bazı ilavelerle birlikte zengin bir koleksiyona sahip olan Topkapı Sarayı Müzesi'nin içindeki, her bir bölüm ayrı bir güzel. Kubbeli bazilika tipinde, kubbe geçişi ve taşıyıcı sistem özellikleriyle de mimarlık tarihinde önemli bir dönüm noktası olan yapı, hristiyanlar için hem sembolik hem eksen mânada, fazlasıyla turistik ve çekici bir merkez.  482 yıl cami olarak kullanıldıktan sonra, Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1934 yılında yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile müzeye dönüştürülmüş ve ziyarete açılmış olan bu muhteşem yapı, o günden beri gören herkese tarihi bir şölen yaşatıyor. Ayasofya, Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerine ait tarihi eserleri bünyesinde barındırdığı için, en çok ziyaret edilen müzeler arasında yer alıyor. Müze, sanat ve mimarlık tarihi bakımından o kadar büyük bir öneme sahip ki, dünyanın 8. harikası olarak gösteriliyor. Tonlarca altının kullanıldığı Ayasofya mozaiklerinin yapımında altının yanı sıra, gümüş, renkli cam, pişmiş toprak ve renkli mermer gibi taş parçaları kullanılmış, 726’da III. Leo’nun tüm ikonaların yok edilmesi emriyle, tüm ikona ve heykeller Ayasofya’dan kaldırılmış. Dolayısıyla, Ayasofya’da günümüzde görülen surat tasvirleri içeren mozaiklerin hepsi, aslında ikonoklazm dönemi sonrasında yapılmış. Kilise camiye dönüştürüldükten sonra insan figürleri içerenlerin bir kısmı ile ince bir sıvayla kaplanmış ve yüzyıllarca sıva altında kalan mozaikler de bu sayede doğal ve yapay tahribattan kurtulabilmiş. Avluya çıkıldığında görünen şadırvan, I. Mahmud döneminde erkeklerin abdesti için eklenmiş. Sol taraftaki kapı ise, II. Selim’in, III. Murad’ın, III. Mehmed’in, Sultan Mustafa’nın, Sultan İbrahim’in ve şehzadelerin türbelerine açılmakta. Bu türbelerden birinde yürütülen restorasyon çalışmalarının sonucunda ise, bilinen en büyük boyutlu, Bizans döneminin 6. yüzyıl öncesi erken Hristiyanlık dönemine ait vaftiz havuzu ortaya çıkarılmış. Avludaki hem taş hem tuğla kullanılarak inşa edilmiş olan yapı ise çocukların Kur'an eğitimi için, Osmanlı döneminde eklenmiş. Bu unutulmaz tarihe ve mimariye şahit olmak isteyen tüm sanat ve tarihseverleri, Ayasofya'nın büyüleyici dünyasını keşfetmeye davet ediyoruz.

Atatürk fotoğraf sergisi Kaş’ta izdiham yarattı Haber

Atatürk fotoğraf sergisi Kaş’ta izdiham yarattı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Antalya’nın Kaş ilçesinde gerçekleşen etkinliklere Kaş kaymakamı Tevfik Kumbasar ve Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve Kaşlılar yoğun ilgi gösteriyor. Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarında Antalya’nın ünlü sanat merkezi olan Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür ve Sanat Merkezi, Kaş Belediyesi işbirliğiyle elli dört panoda toplam iki yüz Atatürk fotoğrafı sergiliyor. Antalya’nın kültür ve sanat camiasının önemli simalarından Ahmet Muhtar Kızıltan’ın yıllar içinde oluşturduğu zengin bir Atatürk fotoğrafları arşivi bulunuyor. Kaş Belediyesi’nin davetiyle eşine az rastlanır olan bu fotoğrafların bir kısmını sanatsever Kızıltan bu özel günde Kaşlılarla paylaşıyor. Bugün başlayan ve Kaş Atatürk Sergi Alanı’nda sergilenen fotoğraflar, Atatürk’e ait çok nadir parçalardan oluşuyor. Bunlar arasında Atatürk’ün çeşitli yerlerde çekilmiş işgal fotoğrafları, kurtuluş, kuruluş ve veda fotoğrafları yer alıyor. Fotoğraflar Kaşlılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı ve izdiham yarattı. Atatürk’ün harp akademisinden başlayıp cepheden cepheye koştuğu anları ölümsüzleştiren fotoğraflar yediden yetmişe ilgi görüyor. Sergi Atatürk’ün kurtuluş mücadelesi ve hayatının büyük bir bölümünü özetleyen çok sık karşılaşmadığımız çok özel fotoğraflardan oluşuyor.

Cumhuriyetin 100. yılı İstanbul'da büyük coşkuyla kutlanacak! Haber

Cumhuriyetin 100. yılı İstanbul'da büyük coşkuyla kutlanacak!

Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü İstanbul'da bir dizi etkinlikle coşkuyla kutlanıyor. Şehrin dört bir yanında gerçekleşen konserler, sergiler, panel ve gösterilerle Cumhuriyet'in bu özel yılı unutulmaz kılınıyor. Peki, İstanbul'da yapılacak Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri neler? İstanbul'da hangi etkinlikler yapılacak? İşte ayrıntılar... MALTEPE ETKİNLİK ALANINDA CUMHURİYET KUTLAMALARI... 100. yılın coşkusunu 7’den 70’e herkesin doyasıya yaşayacağı etkinliklerin birinci günü 28 Ekim Cumartesi; Gazapizm, Melike Şahin, Madrigal, Ozbi, Selçuk Balcı, Nova Norda ve Kolektif İstanbul sahne alacak. 29 Ekim Pazar günü ise Zülfü Livaneli, İskender Paydaş ve Orkestrası, Duman, Kubat, Edis, Sıla, Mazhar Alanson, Adamlar, Sevcan Orhan, İlyun Bürkev, Cümbüş Cemaat ve Ersin Show İstanbullularla birlikte olacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı Yüzyılın Kutlaması etkinliklerine dileyen tüm İstanbullular katılabilecek. BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'NDE 100. YIL KUTLAMALARI 26 Ekim - 12 Kasım Milli Mücadele'de Cumhuriyet Kadınları Sergisi Mustafa Kemal Merkezi - Sergi Açılış: 18.00 28 Ekim - Sunay Akın ve Ferhat Livaneli Orkestrası Konseri Ortaköy Meydanı - Saat: 21.00 29 Ekim - Dolmabahçe Sarayı Önünden Fener Alayı Yürüyüşü Saat: 19.00 29 Ekim - Edip Akbayram Konseri Ortaköy Meydanı - Saat: 21.00 ŞİŞLİ'DE MELİKE ŞAHİN KONSERİ 29 Ekim’de Melike Şahin ile Cumhuriyetin 100. yılı coşku içinde kutlanacak!  Fener Alayı, 19.00 Şişli Atatürk Evi Müzesi Önü Melike Şahin Konseri, 20.00 Maçka Demokrasi Parkı SİLİVRİ'DE DOLU DOLU CUMHURİYET COŞKUSU Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı kutlamaları ilk olarak 28 Ekim 2023 Cumartesi günü, ünlü sanatçı Kıraç'ın konseriyle başlayacak. Saat 20.23’te başlayacak olan konser Silivri sahilinde gerçekleşecek.  29 Ekim 2023’te ise 19 Mayıs Meydanı’nda (Kaymakamlık yanında) başlayacak olan Cumhuriyet Yürüyüşü hemen ardından da  Alişan saat 20.00’de, Ahmet Şafak ise saat 21.30’da en güzel şarkılarıyla Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doruklara çıkaracak. BAKIRKÖY BELEDİYESİ CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI COŞKUYLA KUTLUYOR… 28 Ekim saat 20:00'de Sanatçılar Parkı'nda Göksel konseri düzenlenecek. Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü Fener Alayı ise 29 Ekim'de saat 19:00'da Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda başlayacak. KARTAL'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU DOYASIYA YAŞANACAK 29 Ekim                                                                             14:00-18.00, Çocuk Etkinlikleri – Kartallı Kazım Meydanı 19.00, Fener Alayı (Yürüyüş) - Kartallı Kazım Meydanı’ndan Kartal Meydanı’na  20.30, Oğuzhan Koç Konseri - Kartal Meydanı 30 Ekim                                                                             18:00, Taner Özdemir Konseri - Kartal Meydanı 19:00, Protokol Takdimleri - Kartal Meydanı 19:30, Halk Oyunları Gösterileri - Kartal Meydanı  20:30, Resul Dindar Konseri - Kartal Meydanı SARIYER'DE CUMHURİYET ŞÖLENİ 29 Ekim'de Sarıyer Belediyesi tarafından 90'lar pop gecesi düzenlenecek. Gecede; Yonca Evcimik, Grup Vitamin, Burak Kut, Mansur Ark ve Hakan Küfündür sahne alacak. Konser öncesinde saat 18:00'da Fener Alayı düzenlenecek. 20:00'da bitecek olan yürüyüşün ardından 20:00'da konser başlayacak. İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI İLE MÜZİK ŞÖLENİ İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), Cumhuriyetin 100. yılını özel bir konserle kutluyor. Yarın gerçekleşecek olan "Cumhuriyetimizin 100. Yılı" konserinde, ünlü piyanist Can Çakmur ile sahne alacaklar. Bu özel konser, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) Tiyatro Salonu'nda saat 20.00'de sanatseverlerle buluşacak. Konserde, Dmitri Shostakovich'in "İkinci Piyano Konçertosu" gibi unutulmaz eserlerin yanı sıra Türk besteciler Cemal Reşit Rey, Ulvi Cemal Erkin ve Ferit Tüzün'ün eserleri de yorumlanacak. İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ İLE COŞKULU ANLAR 29 Ekim akşamı İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) bir araya gelecek ve unutulmaz anlar yaşatacak. İzleyiciler, konserden bir saat önce koro şefi Volkan Akkoç ile çalışarak milli marşları seslendirecekler. TÜRK MÜZİĞİ İLE KUTLAMA İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu muhteşem bir konserle yaşatıyor. İstanbul AKM Müzik Platformu'nda düzenlenen etkinlikte, cumhuriyet temasına uygun bir repertuvar seslendirilecek. Bu özel konser, yarın saat 19.00'da başlayacak. TEKFEN FİLARMONİ ORKESTRASI İLE İSTİKLAL MARŞI HİKAYESİ Tekfen Filarmoni Orkestrası, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla İstiklal Marşı'nın bilinmeyen hikayesini anlatacak bir konser düzenliyor. 28 Ekim'de gerçekleşecek olan bu özel etkinlik, unutulmaz anlara sahne olacak. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN BÜYÜK KUTLAMA İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılını coşkuyla kutluyor. 29 Ekim'de Maltepe Etkinlik Alanı'nda özel bir kutlama düzenlenecek. Etkinlikte, temsili cumhuriyet ağacı ve bir kız çocuğuyla unutulmaz bir gösteri gerçekleşecek. 40 dakika sürecek bu özel gösteriye, yurt dışından gelen hava ve yer akrobatları da eşlik edecek. MÜZİĞİN BÜYÜLÜ DÜNYASI Müziğin büyülü dünyasına özel bir katkı sunan müzisyen, aranjör ve yapımcı İskender Paydaş da 29 Ekim'de Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'nda kutlamalara katılacak. Özel hazırlanan yeni şarkıları da dinleyicilerle buluşturacak olan Paydaş, ünlü isimleri sahnesinde ağırlayacak. ÇOCUKLARA ÖZEL Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir repertuvarla Galataport'ta sahne alacak. 29 Ekim'de 14.00 ve 17.00'de gerçekleşecek olan "Cumhuriyet 100. Yıl" konseri, ücretsiz izlenebilecek. DÇSO, Ankara Devlet Opera ve Bale sanatçısı Görkem Ezgi Yıldırım, İzmir Devlet Opera ve Bale sanatçısı Teyfik Rodos ve Vokal Akademi Pop&Caz Korosu ile muhteşem bir gösteri sunacak. SAHNE SANATLARI Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılına özel olarak hazırlanan "1923" müzikali, Zorlu PSM'de tiyatroseverlerle buluşacak. Dans koreografileri, canlı orkestra kullanımı, ve dönem kostümleri ile cumhuriyet coşkusunu yaşatmayı amaçlayan bu müzikal, başrollerde Kerem Alışık, Özge Özder ve Ece Dizdar'ı ağırlıyor. SANAT GALERİLERİNDE UNUTULMAZ SERGİLER Birçok müze ve sanat galerisi de Cumhuriyet'in 100. yılını özel sergilerle kutluyor. Pera Müzesi, Cumhuriyetin 100. yılında bir dizi özel etkinliğe ev sahipliği yapacak. Sinan Sipahi koordinatörlüğünde gerçekleşecek "Cumhuriyetimizin 100. Yıl Konseri"nde, Burcu Göktürk ile İbrahim Suat Erbay misafir solist olarak sahnede olacak. Ayrıca, müze koleksiyon sergileri ücretsiz turlarla ziyaretçilere sunulacak. SANAT DÜNYASINDAN DESTEĞİN ZİRVESİ Koruncuk Vakfı yararına düzenlenen çağdaş sanat sergisi "Cumhuriyetin Yoncaları" ünlü sanatçıların eserlerini bir araya getiriyor. Birçok ünlü isim, bu özel sergiye katkıda bulunuyor ve 31 Ekim'de serginin açılışı gerçekleşecek. CUMHURİYET MARŞI VE ÖZEL ŞARKILAR Özel besteler ve şarkılar da Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılında dinleyicilerle buluşuyor. Ünlü sanatçı Tarkan'ın, Cumhuriyetin 100. yılına özel bestelediği "Sen Rahat Uyu" şarkısı klibi ile yayına girdi. Ayrıca, piyanist, besteci ve söz yazarı Erkin Arslan'ın bestelediği "Cumhuriyet Marşı" da yakın zamanda yayımlanacak. Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü, İstanbul'da unutulmaz etkinliklerle kutlanırken, bu özel günün coşkusunu tüm şehir sakinleri bir arada paylaşıyor. Bu tarihi kutlamalara katılanlar, Cumhuriyetin değerini ve anlamını bir kez daha hissediyor. MÜZE GAZHANE'DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU 29 Ekim Pazar tarihinde cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında yapılacak çocuk etkinliklerine ek olarak, 29 Ekim Bandosu sahne alacak.  12:00 – 17:00 Atölye Çocuklar için Yüz Boyama Meydan 12:00 – 17:00 Atölye Çocuklar için Sosis Balon Meydan 12:00 – 17:00 Gösteri Canlı Heykeller Meydan 12:00 Atölye Çocuklar için Müzikli Masal Atölyesi (4-8 Yaş)  13:00 Konser  29 Ekim Bandosu Meydan 13:00 Atölye Çocuklar için Jonglörlük Atölyesi (4-14 Yaş) Meydan 13:30 Gösteri Sihirbazlık Gösterisi Meydan 13:30 AtölyeÇocuklar için Felsefe ve Yaratıcı Drama Atölyesi (5-9 Yaş)  14:00 Gösteri 29 Ekim Bandosu Meydan 14:30 Gösteri Baby Concerts – Bir Çocuğun Gözünden Cumhuriyet Meydan 14:30 Atölye Çocuklar için Jonglörlük Atölyesi (4-14 Yaş) Meydan 15:00 Atölye Çocuklar için Fotoğraf Atölyesi (10-13 Yaş)  15:30 Gösteri 29 Ekim Bandosu Meydan 16:00 Atölye Çocuklar için Jonglörlük Atölyesi (4-14 Yaş) Meydan 16:00 Gösteri Şubadap Çocuk Konseri  Meydan 16:30 Atölye Çocuklar için Heykel Atölyesi (9-12 Yaş) 16:45 Gösteri 29 Ekim Bandosu Meydan 18:00 AtölyeYetişkinler için Heykel Atölyesi 

CANİK'ten 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması Haber

CANİK'ten 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması

CANiK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral, '30 Ağustos bizler için asil milletimizin ve kahraman ordumuzun tüm zorluklara rağmen kazandığı destansı bir mücadeleyi temsil etmektedir.' ifadelerini kullandı. CANİK'ten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Aral, savunma sanayisinin 1985'te kurulan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile yeni bir forma ulaşarak ciddi bir ivme kazandığını belirtti. Savunma sanayisinin 2000'li yılların başından itibaren son 20 yıllık süreçte Türkiye'nin hayata geçirdiği mevcut teşvikler, destekler ve stratejik önceliklerle önemli bir boyuta ulaştığına işaret eden Aral, 'Tüm bu gelişmelerle birlikte, bugün, tıpkı kartopu gibi büyüyen ve dünyada söz sahibi olan bir Türk savunma sanayisinden bahsedebiliyoruz.' değerlendirmesinde bulundu. Aral, 30 Ağustos'un ordunun tüm zorluklara rağmen kazandığı destansı bir mücadeleyi temsil ettiğini vurgulayarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'inci yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Atatürk'ün yaptığı en büyük yatırımların savunma sanayi alanında olduğuna dikkati çeken Aral, şunları kaydetti: 'Atatürk, bugün Türk savunma sanayisinin geldiği konumu, koyduğu hedeflerle gelecekte yer alacağı ve global dünyada sahip olacağı gücü görseydi kesinlikle çok mutlu olurdu. Onun ortaya koyduğu hedefi Türkiye bugün muazzam bir şekilde yerine getirmeye çalışıyor, savunma sanayisinde yerli ve milli yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Kurtuluş Savaşı'nda kullanacak mermiyi bulamayan ve ithal eden Türkiye, bugün silah sektöründe dünyada CANiK'in olduğu gibi diğer alanlarda da sektör paydaşlarımızla birlikte öncü konuma ulaşmayı başarmıştır.'

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.