Hava Durumu

#Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın

TOURISMJOURNAL - Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

4500 yıllık tabletlerdeki Hitit mutfağı dünyaya tanıtılacak Haber

4500 yıllık tabletlerdeki Hitit mutfağı dünyaya tanıtılacak

Çorum’daki arkeolojik kazılarda gün yüzüne çıkarılan milattan önceki 2000 yıllarındaki Hitit tabletlerinden elde edilen yemek tariflerinden yola çıkılarak hazırlanacak olan Hitit mutfağının başta Hititlerin başkenti Hattuşa olmak üzere kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerle buluşturulması hedefleniyor. Hitit mutfağının yanı sıra, kentteki yöresel yemeklerin tanıtımı noktasında da Çorum Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki çalışmalar da aralıksız sürüyor. “Hitit mutfağı, yerli ve yabancı turistlere sunacağımız kıymetli bir ürün” İstanbul Seyahat Acentaları Tanıtım ve Geliştirme Derneği Genel Sekreteri Ömer Kartın, Hitit uygarlığını Türkiye’de herkesin bildiğini belirterek, “Yavaş yavaş bunu geliştireceğiz. Bunun üzerine toplantılar yapacağız. Hitit mutfağı da gastronomisi ile birlikte bu Hitit bölgesinin Hattuşa’nın Boğazkale’nin kıymetli bir ürünü olacak. Ümit ediyorum ki birkaç yıl içerisinde buraya gelen yerli ve yabancı turistler Hitit mutfağına bakmaya da gelecekler. Kadın Kooperatiflerimiz çok iyi çalışıyor. Yerel mutfak gayet güzel çalışıyor. 5 bin yıllık Hitit tarihini mutfakla birleştirirsek çok mükemmel olacak” dedi. “Hattuşa’ya gelen turistlere Hitit yemekleri ikram edebiliriz” Seyahat acentası sahibi Cem Polatoğlu; İspanya, İtalya, Malta gibi ülkelerde müzelerde tarihi bölgelere ait yerlerde eski antik tabletlere yazılmış yemek tarifini bulunduğunu belirterek, bu tabletlerden Hattuşa’da Hitit tabletlerinde bulunduğuna dikkat çekti. Bundan sonra buraya gelen turistlere Hitit mutfağının yemeklerini Avrupa’da olduğu gibi vermek istediklerini dile getiren anlatan Polatoğlu, “Bu hem Türk gastronomisini hem Anadolu gastronomisini canlandıracak bir olay. Umarım başarılı oluruz. Yaptığımız deneyimleri gördüğümüz ülkelere göre Türkiye yani Anadolu Avrupa ülkelerine göre çok daha zengin. Roma’ya gidiyorsunuz, Roma'da bir müzede Bizans yemekleri yiyorsunuz. Ama buraya geldiğinizde Roma, Bizans, Hitit bir sürü medeniyetin yemeklerini bulabilirsiniz. O bakımdan bu zenginliği dünyanın hiçbir yerine bulabileceklerini zannetmiyorum” ifadelerini kullandı. “Hattuşa’yı herkes görmeli” Seyahat Yazarı Yaprak Gürdal ise Hattuşa’nın bilinen ve ziyaret edilmesi gereken kentlerimizden birisi olduğunu belirterek, “Özellikle UNESCO listesindeki yerlere ve antik şehirlere ağırlık vererek ve onları tanıtmayı seviyorum. UNESCO listesindeki yerler içerisinde Hattuşa’nın çok önemli bir yeri var. Çorum inanılmaz güzellikte bir coğrafya. İnsanları güzel, misafirperver, yemekleri muazzam. Tarih açısından da çok çok kıymetli. O nedenle sadece yurt içinden değil yurt dışından da herkesin buraya gelerek yerinde görmesini ve keşfetmesini tavsiye diyorum” diye konuştu. “Çorum gastronominin de merkezi” Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un gastronomi noktasında keşfedilmeyi bekleyen gizli bir hazine olduğunu vurgulayarak, “Bu anlamda yöresel olarak gastronomimizle gurur duyuyoruz. Kardeşliğin, barışın merkezi olan Çorum gastronominin de merkezi. Dünyanın en iyi baklavası Çorum has baklavası. Dünyanın en iyi böreği Çoru su böreği. Çorum’da esnaf kültürü vardır. Ahilik kültürü vardır. Dünyanın en güzel lezzetleri burada. Herkesi Çorum’a davet ediyoruz” dedi.

Çorum’un damak çatlatan lezzetleri görücüye çıktı Haber

Çorum’un damak çatlatan lezzetleri görücüye çıktı

Çorum Belediyesi, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde turist rehberleri, tur operatörleri, gurme-şef ve gastronomi yazarlarına Çorum Mutfağı’nı tanıttı. Yöresel lezzetlerin görücüye çıktığı etkinlikte davetliler Çorum mutfağına hayran kaldı. 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası, Çorum’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler çerçevesinde Çorum Belediyesi’nin ev sahipliğinde Tarihi Velipaşa Hanı’nda Çorum mutfağının meşhur lezzetleri tanıtıldı. Çorum’a davet edilen profesyonel turist rehberleri, tur operatörleri, acente yetkilileri, gurme-şefler, youtuber ve gastronomi yazarları Çorum mutfağının zenginliği ve özgünlüğüne vurgu yaptı. İskilip dolmasından, Çorum baklavasına, su böreğinden Çorum mantısına kadar birçok lezzetin sergilendiği tanıtım etkinliğinde davetliler Çorum mutfağını keşfetti. 'Çorum, gastronominin merkezidir' Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da etkinliğe katılarak Çorum mutfağının tanıtımına yönelik çalışmalardan bahsetti. Çorum’un gastronomiyle ilgili keşfedilmeyi bekleyen gizli bir hazineye sahip olduğunu belirten Başkan Aşgın “Barışın ve kardeşliğin merkezi olan Çorum aynı zamanda gastronominin de merkezidir. Çorumlular çok basit malzemelerden çok leziz yemekler üretebilirler. Yemeği adeta sanata dönüştüren ev hanımlarımızla gurur duyuyoruz.” dedi. Yerli ve yabancı turistleri Çorum’a davet eden Başkan Aşgın “Çorum’a gelmenin en önemli gerekçesi insanlarının muhabbet dolu olması ve kardeşliğin şehri olmasının yanı sıra yöresel yemeklerimizdir.” şeklinde konuştu. 'Yöresel Çorum Mutfağı' restoranı açılışa hazır Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Velipaşa Hanı’ndaki 'Yöresel Çorum Mutfağı' restoranının önümüzdeki hafta hizmete açılacağını duyurdu. Başkan Aşgın “Yöresel yemeklerin yer alacağı restoran diğer sosyal tesisler gibi Çorum Belediyesi tarafından işletilecek. Uygun fiyatlarla yöresel yemekler halkımıza ve misafirlere sunulacak.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.