Hava Durumu

#Birleşik Arap Emirlikleri

TOURISMJOURNAL - Birleşik Arap Emirlikleri haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Birleşik Arap Emirlikleri haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Küresel Turizm Yatırımcıları İstanbul’da Buluşuyor Haber

Küresel Turizm Yatırımcıları İstanbul’da Buluşuyor

İSTANBUL (İHA) - Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) tarafından organize edilen Turizm Yatırım Forumu 2024, 26-27 Kasım tarihlerinde İstanbul'da "Destination Future Türkiye" temasıyla düzenlenecek. Forum hakkında yapılan açıklamada, Türkiye’nin küresel turizm pazarındaki güçlü büyüme potansiyelinden yararlanma fırsatına dikkat çekildi. TTYD’nin düzenlediği etkinliğin bilgilendirme toplantısında, Dernek Başkanı Oya Narin, 2023 yılında Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi tarafından açıklanan verilere göre, turizm ve seyahat sektörünün doğrudan ve dolaylı katkısının 9,5 trilyon dolar olduğunu belirtti. Bu rakam, küresel Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’nın yüzde 9,1'ine tekabül ediyor. Narin, ayrıca 2033 yılına kadar turizmin ekonomiye olan katkısının 15,5 trilyon dolara çıkmasının ve küresel GSYH’nin yüzde 11'ini oluşturmasının öngörüldüğünü aktardı. Ayrıca, bu on yıl içerisinde sektörün yarattığı istihdamın 100 milyon kişi artarak 430 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Narin, gelecek 10 yılda turizm sektörüne yapılacak 75 milyar dolarlık yatırımla, 1 trilyon dolarlık turizm geliri elde edilmesinin hesaplandığını belirtti. Özellikle salgın sonrası yerli turizm yatırımlarında önemli bir hareketlilik yaşandığını ifade eden Narin, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) yatırımlarına hızla devam ettiğini ve Asya pazarının gelişmeye devam ettiğini vurguladı. Narin, Çin ve Hindistan gibi büyük nüfuslu ülkelerden gelen turizm potansiyeliyle birlikte, turizmin 12 aya yayılmasının mümkün olacağını ve bu trendin sürekli olarak yukarıya doğru gideceğini söyledi. FORUMA ÖZEL MOBİL UYGULAMA Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan forum, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) stratejik ortaklığında gerçekleştirilecek. Forumda, 26 farklı oturumda yaklaşık 90 üst düzey isim, seyahat ve turizm yatırımlarıyla ilgili geleceğe dair stratejiler, dönüşüm süreçleri, kültür, sanat, eğlence, sağlıklı yaşam ve medikal turizm gibi birçok konuya değinecek. Ayrıca, TIF 2024 için özel olarak tasarlanan bir uygulama ile katılımcılar, programın detaylarına ulaşabilecek ve diğer katılımcılarla doğrudan iletişim kurarak toplantılar düzenleyebilecek.

Afyonkarahisar'da BAE ile Turizm Görüşmeleri Haber

Afyonkarahisar'da BAE ile Turizm Görüşmeleri

Afyonkarahisar'da Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) yetkilileri ve termal otel yetkilileri, Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) gelen seyahat acentelerinin yöneticileriyle kentin turizmine yönelik görüşmeler gerçekleştirdi.Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) ve Türk Hava Yolları (THY) iş birliğinde, BAE'den kente gelen bir grup seyahat acentesinin yöneticisi iki günlük geziyle şehri tanıdı. Bugün bir otelde TÜRSAB ve termal otel yetkilileri, Afyonkarahisar turizmi için BAE'den gelen seyahat acentesi yöneticileriyle karşılıklı görüşmeler yaptı.Vali Yardımcısı Ali Uysal, toplantıda yaptığı konuşmada, BAE'den gelen seyahat acentelerinin yetkililerini Afyonkarahisar'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Organizasyonda katkıları bulunan kurumlara teşekkür eden Uysal, şöyle konuştu:"Anadolu toprakları Türkiye, Kafkasya, Balkanlar ve Ortadoğu'nun arasında bulunuyor. Üç kıtayı birleştiren topraklar. Eşi benzeri olmayan bir coğrafya. Bizim de Araplarla ortak tarihi ve kültürel yanımız var. Biz sizleri birbirimize yakın hissediyoruz, akrabayız. Dolayısıyla biz birbirimize destek vermek zorundayız. Sizler, Afyonkarahisar'ı gezdiniz. Eksiklikler veya önerileriniz varsa, bunları ilgili kurumlarımızla görüşürüz."İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın da önceliklerinin Afyonkarahisar'ın turizm potansiyelini artırmak olduğunu dile getirdi.TÜRSAB Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal Şenel de turizmin gelişmesi açısından seyahat acenteleri yetkililerinin karşılıklı görüşmelerinin önemli ve kıymetli olduğunu ifade etti.

Ruslar ‘altın vize’ peşinde: Gayrimenkul alımında yeni gözdeler Haber

Ruslar ‘altın vize’ peşinde: Gayrimenkul alımında yeni gözdeler

Ev alan Rusların ilk hedefleri arasında artık Türkiye yok.  2024 yılının Ocak-Haziran döneminde, Rusya vatandaşları için en popüler gayrimenkul alım ülkeleri Fransa, Endonezya (özellikle Bali), Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kıbrıs ve İspanya oldu. Bu ülkelerde gayrimenkul yatırım talepleri bir önceki yıla kıyasla önemli ölçüde artış gösterdi. Özellikle Fransa, Bali ve BAE’de yapılan talepler artarken, Kıbrıs ve İspanya’da bu oran seviyelerine ulaştı.  Fransa’da gayrimenkul sahipliği, oturma izni alma imkânları sunduğu için büyük ilgi görüyor. Fransa’da oturma izni almak için en popüler programlardan biri olan, belli alanlarda yetenek sahibi kişileri kapsayan "Pasaport-Yetenek" programı, yatırımcıların ilgisini çekiyor. Özellikle Paris ve Côte d'Azur bölgelerinde küçük daireler ve lüks konutlar talep görüyor. Kıbrıs ise, 300 bin euro ve üzeri gayrimenkul alımıyla kalıcı oturma izni sağlıyor. Kıbrıs'ta, özellikle IT sektöründeki göç nedeniyle yoğun bir talep artışı gözleniyor; 2023 yılında Kıbrıs'ta 12 bin Rusya vatandaşına oturma izni verildi. RBC'nın araştırmasına göre Bali'de Rusların gayrimenkul yatırımlarına olan ilgisi hızla artıyor. Endonezya’nın Bali adasında gayrimenkul yatırımı, 350 bin dolar ve üzeri mülk alımıyla “altın vize” imkanı sunuyor. Bali'nin %5’lik yıllık ekonomik büyümesi ve turizm sektöründeki gelişmeler, bölgenin cazibesini artırıyor. Özellikle lüks tatil köyleri ve otel zincirlerinin adada varlık göstermesi, yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. BAE, özellikle Dubai’deki Business Bay ve Dubai Marina bölgeleri Rus yatırımcılar tarafından yoğun talep görüyor. Bu bölgelerde 1-2 yatak odalı daireler 400 bin dolardan başlayarak yatırımcıların ilgisini çekiyor. BAE'de gayrimenkul yatırımı yoluyla alınan “altın vize” programı da ilgi odağı. Ancak, Umman ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde sunulan yeni yatırım fırsatları, bazı yatırımcıların BAE’den bu ülkelere yönelmesine neden oluyor. 2024 yılında Tayland’a olan talep %70 oranında arttı. Bu artış, özellikle yeni açılan doğrudan uçuşlar ve iyileştirilen ulaşım altyapısından kaynaklanıyor. Ayrıca, Tayland’da gayrimenkul yatırımları yıllık -15 oranında kira getirisi sağlıyor, bu da Rus yatırımcılar için önemli bir cazibe merkezi haline geliyor. Tayland'da, adalarda bulunan lüks villalar ve tatil köyleri yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. Rus yatırımcılar, daha önce ilgi göstermedikleri Vietnam, Kamboçya ve Mauritius gibi pazarlara yönelmeye başladı. Vietnam ve Kamboçya’da yapılan gayrimenkul alımları, yıllık %40’a kadar çıktığı iddia edilen kâr potansiyeli sunarken, bu bölgelerde düşük giriş maliyetleri de yatırımcıların dikkatini çekiyor. Mauritius ise, yüksek kira getirisi ve vergi avantajlarıyla öne çıkıyor.

Türk pasaportuyla vizesiz girilebilen ülke sayısı 118’e ulaştı Haber

Türk pasaportuyla vizesiz girilebilen ülke sayısı 118’e ulaştı

Son 5 yıldır “Dünyanın en güçlü pasaportları” olarak öne çıkan Japonya ve Singapur’a; bu yıl Avrupa Birliği’ne üye (AB) dört ülke eklendi. Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya’dan oluşan bu ülkelerle birlikte; 6 ülkenin pasaportuna sahip olanlar, dünya çapında 227 destinasyonun 194’üne vizesiz seyahahat eder hale geldi. Güney Kore, 193 destinasyona vizesiz seyahatle, Finlandiya ve İsveç'e 2’nci sırada katılırken, AB ülkelerinden Avusturya, Danimarka, İrlanda ve Hollanda, 192’şer destinasyona vizesiz erişimle 3’üncü sırayı paylaşıyor. ABD 10 YIL ÖNCE BİRİNCİYDİ Sıralamanın geri kalanına bakıldığında; ilk 10'a büyük ölçüde Avrupa ülkeleri hakim durumda. Birleşik Krallık bir yıl önce sadece 188 olan vizesiz 191 destinasyona erişimle iki basamak yükselerek 4’üncü sıraya yerleşti. Avustralya ve Yeni Zelanda pasaportu sahipleri ise 189 vizesiz destinasyonla 6’ncı sıraya yükseldi. ABD, vize gerektirmeden 188 destinasyona erişimle 7’nci sıradaki yerini koruyor. Bu arada Birleşik Krallık ve ABD, 2014 yılında endekste 1’nci sırayı paylaşıyordu… Türk pasaportunun gücü de yükseldi. Türk pasaportuyla girilebilen ülke sayısı 2023 yılında 116 ülkeyken, 2024’te Türk pasaportuyla vizesiz girilebilen ülkelerin toplamı 118’e yükseldi. EN FAZLA YÜKSELİŞ BAE’DE Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Henley Pasaport Endeksi'nde son 10 yılda en fazla yükseliş gösteren ülke olmayı sürdürüyor. Vatandaşlarına 2014'ten bu yana vizesiz gidilebilecek 106 yeni destinasyon ekleyen BAE, sıralamada 44 basamak birden atlayarak 55’inci sıradan 11’inci sıraya çıktı. Ukrayna ve Çin ise son 10 yılda sıralamalarını en çok geliştiren ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl iki sıra birden atlayan Ukrayna ve Çin, son 10 yılda toplamda net 21 sıra yükselmiş durumda… Ukrayna şu anda 148 vizesiz destinasyonla 32’nci sırada yer alırken, Çin vize almadan 85 destinasyona erişimle 62’nci sırada yer alıyor. Rusya son 10 yılda net 24 yeni destinasyon kazanmış olsa da, vizesiz puanı ve sıralaması 2017'den bu yana neredeyse hiç değişmedi. Rusya şu anda 119 destinasyona erişimle 51’nci sırada bulunuyor. Henley & Partners Türkiye Yönetici ortağı Burak Demirel, “Hem vize serbestliği hem de yatırım göçü; ülkelerin ekonomik ilerlemeleri için önemli bir kaldıraç. Pasaportların oluşturduğu güç alanı da bu kaldıracın ana noktası. Yatırım göçü, ister yatırımcı ister ulus devlet ve o devletin vatandaşları olsun; tüm paydaşlar için gerçek bir kazan-kazan, uzun vadeli ve sürdürülebilir bir çözümdür." ifadelerini kullandı. VİZE KRİZLERİNE KARŞI ETKİN ÇÖZÜM Demirel şöyle devam etti: “Ekonomik aktivite küresel anlamda her geçen zorlaşıyor. Ağırlık noktaları da farklılaşıyor. Yeni pazarlar ve ekonomik açılımlar hedefinde olan Türk iş insanları 2024 boyunca dış piyasalara daha da çok odaklanmış olacak. Buna ek olarak, 2023 yılında yaşanan vize krizlerinin küresel anlamda hala sürdüğünü gözlemliyoruz. Bu sorun, ister istemez ekonomik faaliyetleri de kısıtlıyor. Bu anlamda vizesiz seyahat imkanlarına erişebilmek için en önemli alternatif vatandaşlık ve oturum programları olarak öne çıkıyor.” ŞARTLAR AĞIRLAŞTIRILABİLİR Vize krizlerinin yanırda vatandaşlık ve oturum programlarında da bir takım değişiklikler olduğunu söyleyen Burak Demirel, şu bilgileri paylaştı: “2023 son çeyrekte Avrupa Birliği Komisyonu’yla yapılan müzakereler sonrası St. Kitss and Nevis Adası, oturum ve vatandaşlık için yatırım şartlarını iki kat artırdı. Antigua ve Barbuda ve Grenada gibi Karayip ülkelerinin de başvuru şartlarını ağırlaştırmasını bekliyoruz. Karayip bölgesindeki vatandaşlık programlarına erişim için şu an hala 100 bin dolar bağış yapmak yeterli. Ancak burada da mülakat zorunlulukları getirilmeye başlandı.” AVRUPA’DA PORTEKİZ VE İSPANYA Avrupa’da ise Portekiz ve İspanya’ya dikkat çeken Burak Demirel, “Avrupa’da vatandaşlığa kısa dönem oturumla gitme ihtimali olan Portekiz ise sevindirici bir yasayı mecliste onayladı. Cumhurbaşkanı yasayı veto etmezse artık yatırımcılar 6-7 yıl beklemek yerine 5 yıl içerisinde vatandaşlığa geçiş sağlayabilecekler. Gayrimenkul alarak Avrupa’da oturum elde etmek için ise İspanya çok cazip. İspanya’da 500 bin Euro’luk gayrimenkul yatırımıyla oturum elde edilebiliyor.” diye konuştu.

Ankara'da 'Dünya Kültürleri Festivali' başladı Haber

Ankara'da 'Dünya Kültürleri Festivali' başladı

Ebrişem ve Sirus Vakfı tarafından organize edilen festivalin açılışına katılan ve burada farklı ülkelerin stantlarını gezen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) standında toplanan büyükelçilerle sohbet etti. Açılış töreninde konuşan Yazgı, festivallerin farklı kültürlerin zenginliklerini bir araya getiren platform olmanın ötesinde dostlukların ve işbirliğinin sembolü olduğunu, bugünkü organizasyona 55 ülkeden büyükelçiliğin katıldığını söyledi. Yazgı, "Bu yılki festivalde gastronomi, dans, moda, müzik ve benzersiz özellikleriyle tarihlerini yansıtan sanat dalları, kültürel çeşitliliğimizin yansıması olarak burada kendinde yer bulacak." dedi. YEE'nin katılımıyla yapılan festivalin 4 ana konu etrafında gerçekleştirileceğini kaydeden Yazgı, festivalin ayrıca uluslararası ilişkilerin bir göstergesi olarak da önem taşıdığını vurguladı. BAE'nin Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri de ülkesinin Arap ve İslam tarihi mirası açısından büyük zenginliğe sahip olduğunu belirtti. BAE'nin 200'den fazla uyruktan millete ev sahipliği yaptığını anlatan Zahiri, ülkesinin yılda 15 milyondan fazla turist ağırladığına işaret etti. Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik ise Dünya Kültürleri Festivali'nin çok anlamlı bir etkinlik olduğunu ifade etti. "Milletlerin birbirine sevgi ve değer vermesinin sergilendiği bir etkinlik" İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Hasan Habibullahzade de festivalin milletlerin birbirine sevgi ve değer vermesinin sergilendiği bir etkinlik olduğunu belirterek, "Dünya kültürlerinin bir araya geldiği bu festival, kültürleri ve insanları daha iyi tanımanın ve insanların birbirine daha çok saygı ve sevgi duymasının temelidir." ifadelerini kullandı. Arap Birliği Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Abdulhamid Hamza ise festivalin sadece sanat, müzik, dans ve geleneklerin kutlaması olmadığına işaret ederek, "Bugün dans ettiğimiz her ritim, söylediğimiz her şarkı, tattığımız her yemek eşsiz bir hikayeyi anlatır." değerlendirmesinde bulundu. Dışişleri Bakanlığı Küresel ve İnsani Konular Genel Müdürü Büyükelçi Korhan Karakoç da bu yıl festivalin Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına denk geldiğini belirterek, festivalin çok değerli ve anlamlı olduğunu söyledi. Sirus Vakfı Başkanı Serap Gürkan Firdevsi ise geçen yıl ilkini yaptıkları festivale her kıtadan en az 3-4 ülkenin yer aldığı 30 büyükelçiliğin katıldığını, bu yıl ise her kıtadan 8 ila 10 ülke olmak üzere 55 ülkenin katıldığını belirtti. Konuşmaların ardından Güney Kore ve BAE geleneksel dans gösterileri yapıldı. Dünya Kültürleri Festivali 2023 Halka açık ve tamamen ücretsiz etkinliklerden oluşan festival programında, 55 ülkeden geleneksel danslar, müzik dinletisi ve konserleri, kıyafet defileleri, sanat workshopları, gastronomi workshopları, geleneksel yemek ikramları, kültürel söyleşiler, ülkesel tanıtıcı videolar, filmler, yarışma ve çekiliş programları yer alıyor. "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı ve Gordiyon" temasıyla gerçekleştirilen festivalde, ayrıca Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Tanıtım Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Günay'ın kişisel çalışmalarından oluşan resim sergisi ve Dışişleri Bakanlığı Yurtdışı Tanıtım Genel Müdür Yardımcısı Osman İlhan Şener'in kişisel koleksiyonundan antika olan çeşitli eserlerin de yer aldığı Türkiye geleneksel sporu okçuluğa dair eserler bulunuyor. Bugün başlayan ve katılımın ücretsiz olduğu etkinlik yarın da devam edecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.