Hava Durumu

#Bisiklet Parkuru

TOURISMJOURNAL - Bisiklet Parkuru haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bisiklet Parkuru haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bisiklet turizminde artış var Haber

Bisiklet turizminde artış var

Antalya'da turizmi 12 aya yaymak ve turizm gelirlerini artıkmak için çeşitli çalışmalar yapılması konuşuluyor. Son yıllarda da epey yapılan uluslararası spor etkinlikleri gerçekleşti. Spor etkinlikleri hem kentin tanıtımı hem de ekonomik hareketlilik adına çok önemli. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, 12 ay turizm için, son yıllarda dünya genelinde yükselen trend haline gelen ve yıllık dünyada 40 milyar Euro'luk pazar payına ulaşan bisiklet turizmine de ciddi şekilde odaklanmak gerektiğini ifade etti. Uluslararası organizasyonlarla şehrin marka değerine katkı sağlayan turizm sektörü temsilcileri, Antalya'nın bisiklet turizminde hak ettiği payı alması için spor odaklı turizm yatırımlanna ve şehir trafiğinde altyapı çalışmalanna ihtiyaç olduğunu söyledi. YENİ VE ENTEGRE BİSİKLET YOLLARINA İHTİYAÇ VAR Bisiklet turizminin gelişmesi için Türkiye'de ve Antalya'da çok büyük bir potansiyel olduğunun altını çizen İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, "Antalya'da bu konuyla ilgili çok değerli çalışmalar, organizasyonlar yapılıyor. Ancak bu konuda ciddi bir ivme yakalamak istiyorsak kentin ulaşım planlarında ve bisiklet yollarının entegresinde bazı özel planlamalar yapmamız gerekiyor. Bu sayede Antalya'yı bisiklet turizminde çok daha iyi noktalara taşıyabiliriz" dedi.  Antalya nın başarılı spor organizasyonlanyla dünyaya adım duyurduğunu belirten Zoroğlu, şöyle konuştu: "Turizmin başken ti Antalya, kültürel ve doğal miras bakımından çok zengin bir coğrafya. Turizmin 12 aya yayılması için alternatif turizm modellerinde çeşitliliğin artırılmasına muhakkak ihtiyacımız var. Antalya'da bisiklet turizmine yönelik uluslararası düzeyde çok önemli organizasyonlar yapılıyor. Kentin doğal ve kültürel zenginliğini de avantaja çevirerek geniş bir hatta bisiklet rotalan belirlemek ve turizmdeki ağımızı genişletmek istiyoruz. OTELLER " BİSİKLET DOSTU OTEL' OLMALI Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Antalya'da 'bisiklet dostu otel' ünvanı almış konaklama tesisi sayısının 37 olduğunu söyleyen Müftüoğlu. "Bu rakam bize gösteriyor ki bu konuda daha çok çalışmalıyız. Eğer bu konuda marka haline gelmek istiyorsak, turistlerin tatil öncesi destinasyon araştırması yaptıkları mecralarda bisiklet turizmiyle öne çıkmalıyız. Bunun için bisiklet dostu otel sayımızın artması gerekiyor ki böyle bir arayışla bizi tercih edenlerin sayısı artsın" diye konuştu.

Gümüşhane Kültür Rotaları keşfetmeye değer Haber

Gümüşhane Kültür Rotaları keşfetmeye değer

Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan Gümüşhane şehri ismini yakınlarındaki gümüş madenlerinden almış. Bizans döneminde şehrin bulunduğu bölge Haldia (Chaldia) isimleri ile biliniyor. 17. yüzyıldan itibaren Osmanlı kaynaklarında yerleşim Gümüşhane olarak adlandırılmaya başlanmış. Gümüşhane denilince akla gelen en meşhur lezzetler Pestil ve Köme.  Ham maddeleri dut olan Gümüşhane pestili ve Gümüşhane kömesi mutlaka yerinde yenmesi gereken lezzetler arasında yer alır. “Kültür Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi” zamanın valisi Okay memiş tarafından, bu konuda Türkiye'nin en önemli gezginlerinden ve kültür rotaları konusunda uzman yerel rehber Ersin Demirel'e hazırlatılmış. Rota toplamda 379 kilometre uzunluğundaki 33 yürüyüş rotası, 10 bisiklet rotası ve 5 jeep safari rotasından oluşuyor. Rehberde tarih turlarında; Süleymaniye Mahallesi, Satala Antik Kenti, Santa Harabeleri, Krom Antik kenti, Kaleler ve Kiliseler Rotası, Tarihi taş köptüler ve türbeler rotaları bulunuyor. Rehberde yine yürüyüş parkurları, tabiat parkları, buzul gölleri, mağaralar, şelaleleri, bisiklet parkurları ve lezzet durakları bulunabilir. Geçmişin izlerini taşıyan camiler, minareler, kiliseler, hanlar, köprüler, hamamlar ve dükkanlar gibi 30'dan fazla tarihi eserin günümüze ulaştığı, Türk, Rum ve Ermenilerin yüzyıllarca birlikte hoşgörü içerisinde yaşadığı, cami ile kilisenin yan yana olduğu mahalleler, Gümüşhane'nin zenginliklerini oluşturuyor. Eski dönemde çıkarılan maden ocaklarının gözlemlenebildiği rotalar, keşfetmeye değer. Bu rehberin Gümüşhane turizmine öncülük edeceğini ve kentin turizm gelirlerine katkısı olacağını, şehir için önemli bir turizm atağı olacağı ifade ediliyor.

Erzurum ve Sarıkamış'tan büyük turizm atağı Haber

Erzurum ve Sarıkamış'tan büyük turizm atağı

Doğu'nun Kış Turizm Merkezleri... Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erzurum ve Kars'ın Sarıkamış ilçesinde hazırlanan "ekoturizm" alanları, yerli ve yabancı turistleri ağırlayacak.Tarım ve Orman Bakanlığınca Erzurum'da kurulan ekoturizm alanı, kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta ve 2 bin 300 rakımdaki Palandöken Kayak Merkezi'nin yakınında yer alıyor. Abdurrahman Gazi Orman Parkı'na entegre 193 hektarlık sahada, 7 bin 300 metre yürüyüş yolu, 3 bin 800 metre bisiklet parkuru, seyir terası ve fotoğraf çekim alanı, dinlenme bankları, yağmur barınakları ve sosyal tesisler bulunuyor. Sarıkamış'a yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki Keklik Vadisi Ekoturizm Alanı ise şelale, seyir terasları, fotoğraf çekim alanı, ahşap köprü, 25 dinlenme bankı, yağmur barınakları, 650 metrelik yürüyüş yolu ve oturma alanlarından oluşuyor.Cıbıltepe Kayak Merkezi ile adından söz ettiren ilçedeki, 8 hektar büyüklüğe sahip alana gelen misafirler, yörenin doğasına has yaklaşık 24 bitki türünü de tanıma fırsatı bulacak. Ormanlar insanların beklentisiyle çeşitlendirildi Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, Orman Genel Müdürlüğünün, ülkenin toprağını, orman ve kaynaklarını her türlü tehlikeye karşı koruyan, geliştiren, ekosistem bütünlüğü içinde sürdürülebilir ve topluma çok yönlü faydalar sağlayacak şekilde yöneten 183 yıllık köklü ve büyük bir kurum olduğunu söyledi.Ormanların odun hammaddesinin dışında farklı fonksiyonları da icra ettiğini belirten Ayatay, hızlı kentleşme ve beraberinde gelen sorunlarla, ormanları insanların beklentisiyle çeşitlendirdiklerini anlattı.Ayatay, toplumun ormanlardan sağlıklı yaşam anlamında faydalanması için ekoturizm alanları, orman parkları ve kent ormanları oluşturduklarını ifade ederek şöyle konuştu:"İnsanlarımızı doğa sporu ve seyahatine dayalı bir turizm destinasyonuna kavuşturmayı amaçlıyoruz. Buralar, insanların ormanda yürüyerek stres atması, dinlenmesi ve kentin yorgunluğunu atmasına katkı sağlayacak. Doğu Anadolu'da ekoturizm alanının ilkini eylül ayında Erzurum'a kazandırdık, İkincisini ise Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaptık. İnsanların yaşadığı doğayı tanımalarını, aynı zamanda turizm hareketliliğiyle bölge insanına ekonomik katkı sağlamış oluyoruz. Hem Erzurum hem de Sarıkamış'ta yaptığımız bu çalışmalarımız turizme yönelik."Sarıkamış Kayak Otelleri Derneği Başkanı HalitTaş ise bu tür projelerin hayata geçmesinin bölge turizmine önemli katkı sağlayacağına işaret etti.Sarıkamış'ta kış turizminin yanı sıra yaz turizmini de önemsediklerini dile getiren Taş, "Keklik Vadisi'ndeki ekoturizm alanında yapılan seyir terasları, yürüyüş yolları, yağmur barınaklarıyla bölgenin doğal güzellikleri ortaya çıkarıldı. Bizim amacımız da bu güzellikleri gelen misafirlere tanıtarak turist sayısını arttırmak." dedi. KAYNAK: IĞDIR ARAS

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.