Hava Durumu

#Bungalov

TOURISMJOURNAL - Bungalov haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bungalov haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Denize En Yakın Kayak Merkezi Çambaşı Sezona Hazır Haber

Denize En Yakın Kayak Merkezi Çambaşı Sezona Hazır

ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla modern bir turizm merkezi haline gelen Çambaşı Yaylası’ndaki kayak tesisleri, kış sezonuna hazır. 30 Kasım 2024 tarihinde hizmete açılacak olan tesis, yaz boyunca yapılan kapsamlı yenileme çalışmalarının ardından ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Kabadüz ilçesinde bulunan tesiste telesiyej bakımları tamamlandı, pistlerde düzenleme yapıldı, kar makineleri ve motorları yenilendi. Ayrıca, bungalov konaklama birimlerine ve kayak pistleri çevresine yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla tesisin çevre dostu yapısı güçlendirildi. KONAKLAMA KAPASİTESİ ARTIRILDI Tesisin konaklama imkanları önemli ölçüde genişletildi. Mevcut 12 bungalovun yanı sıra 34 yeni otel odası eklendi. Bu genişleme, özellikle yoğun kış sezonunda misafirlerin konaklama sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyor. Otopark kapasitesi ise ıslah çalışmalarıyla iki katına çıkarılarak misafirlerin rahat ulaşımı sağlanmış oldu. ACEMİ KAYAKÇILAR İÇİN BABY LIFT VE EĞİTİM PİSTLERİ Kayağa yeni başlayan misafirler için 100 metre uzunluğunda baby lift hizmete sunuldu. Eğlenceli ve kolay bir eğitim süreci sağlayan bu uygulama, acemi kayakçılara büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca, rüzgarın etkisini azaltmak için pist çevresine orman gülleri dikildi ve görsel estetiği artıran peyzaj düzenlemeleri yapıldı. "HER ŞEY MİSAFİRLER İÇİN HAZIR" Ordu Kayak Spor Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Turan, tesisin kış sezonuna tam donanımlı olarak hazır olduğunu belirterek, "Yaz döneminde tesisin tüm alt ve üstyapı çalışmaları yapıldı. Geçtiğimiz hafta sonu başlayan ve etkili olan kar yağışından sonra tesisimiz cumartesi günü itibarıyla faaliyetlere başlayacak. Tesislerimize gelen yerli ve yabancı turistler için her türlü aktivite hazırlıklarımız tamamlandı. Zengin menüsü ile tesisimiz gelen misafirlerimizin damaklarına da hitap edecek. Biz hazırız, misafirlerimizi bekliyoruz" dedi. Geçmiş sezonlarda yüz binlerce turisti ağırlayan Çambaşı Doğa Tesisleri’nin, bu yıl da hem yerli hem yabancı turistlerin ilk tercihi olması bekleniyor.

Uludağ’da Bungalov Tatil Seçeneği Yoğun İlgi Görüyor Haber

Uludağ’da Bungalov Tatil Seçeneği Yoğun İlgi Görüyor

BURSA (İHA) - Kış turizminin popüler merkezlerinden Uludağ, otel konaklaması yerine ekonomik bir alternatif arayan tatilcileri bungalov evlerinde ağırlıyor. Şimdiden yüzde 30 doluluk oranına ulaşan bu evlere, sezon açıldığında ilginin daha da artması kaçınılmaz görünüyor. Bursa kent merkezine sadece 30 kilometre uzaklıktaki Sarıalan bölgesinde, teleferik istasyonuna yakın konumda yer alan 47 bungalov ev, doğal güzellikleri ve temiz havasıyla tatilcilerin ilgisini çekiyor. İki, dört ve altı kişilik seçenekleri bulunan bungalovlar, gecelik 5 bin liradan başlayan fiyatlarla misafirlerini ağırlıyor. EV KONFORUNDA TATİL İMKÂNI Bungalov işletme müdürü Eray Özenoğlu, misafirlerin ev rahatlığında bir tatil deneyimi yaşadığını belirterek, "Kış dönemi, yaz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere her dönem açığız. Buranın tercih edilme sebebi izole bir yer olması. İnsanların kafa dinleyebileceği, sakin, kalabalıktan uzak bir yer olması ve kendilerine ait bir alan olması diyebilirim. Buraya gelenler kendini evlerinde gibi hissediyorlar. Aileleri çocukları ile sıcak bir ortamda tatil yapmış oluyorlar. Evlerimiz kombi doğalgaz ile çalışıyor ve evlerimizdeki elektrikli şöminelerimiz ile ısınmalarını sağlıyorlar" açıklamasında bulundu. KAYAK SEZONUNDA REZERVASYON YOĞUNLUĞU Uludağ’da kar yağışlarının başlamasıyla birlikte rezervasyon taleplerinin arttığını belirten Özenoğlu, "Uludağ için en önemli şeylerden biri ise kayak turizmi, buradan teleferik imkanı ile kayak yapılan yerlere kolaylıkla gidebiliyorlar. Evlerimiz istasyona çok yakın, insanlar kayağını yapıp evlerinde istirahat edebiliyorlar. Ekstrem park gibi insanların eğlenebileceği alanlar mevcut. Uludağ'da 2 sezondur tam anlamı ile bir kış yaşayamıyoruz, bu sene karın erken yağması ile inşallah daha iyi bir sezon geçireceğimizi umuyorum" diyerek kayak turizmiyle bungalovlara olan ilginin arttığını ekledi. Sarıalan bölgesindeki bungalov evler, hem yerli hem yabancı turistler için uygun fiyatlı ve huzurlu bir tatil seçeneği sunuyor. Kar sezonunun hareketlenmesiyle doluluk oranlarının hızla artacağı öngörülüyor.

Samsun’da Karavan ve Bungalov Fuarı Başladı Haber

Samsun’da Karavan ve Bungalov Fuarı Başladı

SAMSUN (İHA) - Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde ilk defa düzenlenen Karavan ve Bungalov Fuarı, doğa tutkunlarını ağırlamaya başladı. Türkiye genelinden 70 üretici firmanın katıldığı fuar, ilk gününde 3.500 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Fuarda, çok sayıda karavan ve bungalov modelini inceleme fırsatı bulan ziyaretçiler, doğayla iç içe alternatif turizm seçeneklerini keşfetme şansı buldu. Açılış töreninde konuşma yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "17 yaşında yurt dışına gittiğimde, oradaki karavanları gördüğümde hep hayal kurmuştum. Doğa içerisinde doğayı koruyarak, bozmadan yapılacak bu turizm ne kadar etkili olduğunu düşünmüştüm. Bütün dünyada biliyorsunuz turizm en önemli sektörlerden biridir. Bacasız endüstri diyoruz. Kitle turizm ile başlayan turizm artık bütün dünyada bireysel ve alternatif turizme döndü. Kitle turizmi ciddi anlamda doğaya zarar verebiliyor. Bazı ülkeler turist sayısını kısıtlamaya başladılar. O yüzden bu eko turizmi desteleyecek en büyük faktörlerden biri de karavan turizmidir" diyerek karavan turizminin doğa dostu bir alternatif olarak öne çıktığını vurguladı. Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, "Turizm alanında Türkiye'nin geçirdiği evreleri hepimizi çok sıkı bir şekilde kontrol ediyoruz. Kurumsallaşmak adına Türkiye'nin son 20-25 yılda çok ciddi atılımlar içerisinde olduğunu gözlemliyoruz. Pek çok global projenin bir ayağı da Samsun'daydı. Bununla beraber çeşitli turizm sektörünün çeşitli versiyonlarında Samsun, çok ciddi bir atak yapıyor." sözleriyle karavan ve bungalov turizminin de alternatifler arasında öne çıktığını aktardı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, karavan yaşam tarzının özellikle gençler arasında popülerleştiğine dikkat çekerek, "Dijitalleşme ile birlikte uzaktan çalışma imkanlarının artması şüphesiz bu mobil olma imkanını kolaylaştırmış oldu. Dijital dünyaya bağlı kalabilen, aynı zamanda doğaya yakın olmayı sağlayan bu yaşam tarzı, giderek daha fazla insan için ilham verici bir alternatif haline gelince niş gibi görünen bu sektör büyüdü" dedi. Tekkeköy Kaymakamı Enver Hakan Zengince de, "Bu fuarın Samsun'da olması çok isabetli bir tercih olmuş. Samsun konumu itibariyle ve tarihsel özellikle itibariyle birçok farklı ve kıymetli unsuru bünyesinde bulunduran kıymetli bir şehrimizdir" diyerek fuardan duydukları memnuniyeti belirtti. 5'İNCİ KARAVAN PARKI TAMAMLANACAK Fuarda, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin şehirdeki beşinci karavan parkının yapımını tamamlamak üzere olduğu da açıklandı. Fuar, 10 Kasım’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Kaçak bungalovlar için denetim başlatılacak! Haber

Kaçak bungalovlar için denetim başlatılacak!

Doğu Karadeniz yaylalarında tatilcilerin konaklamak için tercih ettiği 'bungalov' adı verilen tek katlı ahşap yapılar artıyor. Rize Valiliği, çoğunluğu kaçak olan bu yapılara ilişkin çalışma başlattı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Şehrimiz açısından bir problem gibi görülen bu meseleyi turizm açısından fırsata çevirmeyi amaçlıyoruz" dedi. Rize Valiliği, Doğu Karadeniz'de tatilcilerin sıklıkla tercih ettiği bungalovlarla ilgili harekete geçti. Çoğu kaçak olarak inşa edilen ve turizm sektörü için de sorun haline gelen yapılar ile ilgili valilik koordinatörlüğünde Rize'nin Ardeşen ilçesinde toplantı düzenlendi. Toplantı sonrası Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tespit çalışmalarına başladıklarını söyleyen Vali Baydaş, "Özellikle bölgemizde son dönemde çokça bungalov ve turizm amaçlı konutların kullanılmasıyla ilgili ciddi bir talep var. O talebe bağlı olarak da bir arz gelişiyor. Bir defa tespitini yapmayla ilgili bir süreç çalışıyoruz. Evvela tespit yapıyoruz. Bu tespit de ana hedefimiz var; mutlaka bungalov tipi konaklamanın olması lazım. Turizm çeşitliliği ve konaklama alternatifi açısından ciddi bir ihtiyaç. Bu ihtiyacın giderilmesi taraftarıyız. Bu yapıların mutlaka bildirim kurallarına riayet edecek şekilde olması lazım" dedi. Yapıların denetime tabi olması gerektiğini dile getiren Vali Baydaş, "Denetime tabi olması lazım. Belki de bu konular içerisinde en önemlisi, çevresel etkilerinin kontrol edilebilir olması lazım. Özellikle Fırtına Vadisi ağırlıklı konuşuyoruz. Bu yapılardan Fırtına Vadisi'ne doğrudan atılan atıkların kontrolü ve bertarafı, en az saydığımız konular kadar önemli. Bunların her birini oturup, madde madde daha evvel de konuşmuştuk ama bugün de üzerinden geçmiş olduk. Bungalov olması lazım. Bunu, tesisi yapan ve işletenlerden daha fazla istiyoruz. Çünkü turizm ve konaklama çeşitliliği açısından gereksinim duyuyoruz. Burada turist sayısı, havalimanının kullanımı ve Rize'mize olan talep arttıkça konak ihtiyacıyla ilgili talep artacak. Bu tesisleri işleten arkadaşlarımız da bu manada bizim attığımız bu adıma karşılık verecektir" diye konuştu. Bungalov sorununu turizm açısından fırsata çevirmek istediklerini ifade eden Vali Baydaş, "Burada kırmızı çizgilerimiz var. Bugün Ardeşen, Çamlıhemşin güzergahı üzerinde olan bungalovları tespit edeceğiz. Geri çekilmesi gerekenlere tebliğlerde bulunacağız. Yapıcı bir yaklaşımla, ruhsatlandırma aşamasında da idare olarak elimizden gelen her türlü desteği ve kolaylığı sağlayarak, bu sorunun çözebileceğimiz düşüncesindeyiz. Bugün 5'inci toplantımızı birlikte yapıyoruz. Bu mevzuyu karşılıklı istişare ederek, kırmızı çizgilerimizi belirleyerek, vatandaşımızı legal alanda faaliyet göstermeye teşvik ederek çözeceğimize inanıyoruz. Şehrimiz açısından bir problem gibi görülen bu meseleyi turizm açısından fırsata çevirmeyi amaçlıyoruz. Süratle kaldırmamız gerek yapılar olacak. Bu alanda yapılmamalı diyeceğimiz yapılar olacak. Çok güzel iş dediğimiz yapılara burada destek verip, genişletelim diyeceğimiz yapılar olacak. Vatandaşımızı karşımıza alarak değil, yanımıza alarak bu meseleyi çözeceğimize inanıyorum" dedi.

O ilçe bungalovla doldu taştı: Artık altyapısı da kaldırmıyor Haber

O ilçe bungalovla doldu taştı: Artık altyapısı da kaldırmıyor

Türkiye’de bungalov turizminin merkezi haline gelen Sakarya’nın Sapanca ilçesinde adım başı şuursuzca yapılan bungalovlar bazı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Yatırımcılara bu konuda uyarılarda bulunan SAVİBU Derneği Başkanı Ali Safa Alaçam, “İnsanlar yeteri kadar araştırma yapmadan bu sektöre girmeye çalışıyorlar, giriyorlar ve daha sonrasında hüsranla bitiyor. Bilinçsiz yapılaşmayla birlikte adım başı yapılan bungalov evler altyapıda da sıkıntılara yol açıyor” dedi. Sakarya’nın Sapanca ilçesi Türkiye’de bungalov turizminin merkezi haline geldi. Eşsiz doğal güzellikleriyle her mevsim yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olan Sapanca, İstanbul’a yakınlığı sayesinde en çok tercih edilen mekanlar arasında yerini alıyor. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirlere yakınlığıyla her yıl çok sayıda yerli ve yabancı tatilciyi ağırlayan Sapanca, son dönemde Arap turistlerle yakaladığı cazibeyle en çok tercih edilen tatil mekanları arasındaki yerini koruyor. İlçede şuursuzca adım başına yapılan bungalovlar ise altyapı da bazı problemleri de beraberinde getiriyor. Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği (SAVİBU) Başkanı Ali Safa Alaçam, bu çerçevede bölgede yatırım yapacaklara bir takım uyarılarda bulundu. “Adım başı bungalov ev görmeniz mümkün” Bölgede adım başı yapılan bungalovlarla birlikte yaşanılan sorunlara değinen Başkan Alaçam, “Pandemi süreci sonrasında insanların tatil anlayışı değişti. Otellerden ziyade kendilerini müstakil alan ve izole ortam sağlayan villa, bungalov tarzı evlere yönelmeye başladılar. Doğası, İstanbul'a yakınlığı, konumu itibariyle bu işe çok uygun bir iklimde olması sebebiyle Sapanca'da birçok proje geliştirilip bungalov evlerden oluşan tesislerle dolmaya başladı. Tabii maalesef tamamen ticari düşünceyle yapılan yanlış yatırımlar da gözümüze çarpmaya başladı. Adım başı bungalov ev görmeniz mümkün. Bunların içerisinde bazı tesislerde evlerin arasındaki yakın mesafeler, yapım aşamasında yapılan yanlışlar, yetişkin ağaçların kesilmesi dolayısıyla zamanla da bir arz talep dengesinin de bozulmasıyla oluşan trafik problemleri, elektrik, su yetersizliği gibi sorunlarla karşılaşmaya başladık. Kamu yatırımları da hızlandı bu arada iyileştirmeler yapılıyor fakat bu konuda biz insanları bilinçlendirelim istiyoruz. Özellikle burada bir yatırım yapmayı planlayan insan bölgeye ilk geldiğinde bir arazi temin ettiğinde tamamen arazinin üstündeki bütün bitkileri, ağaçları kesmekle başlıyor ama bu çok büyük bir yanlış. İnsanlar Sapanca'ya; doğası, yeşil, göl ve dereler için geliyor bunları da korumak bizim birinci önceliğimiz olmalı” dedi. “Planlı bölgelere yoğunlaşmak gerekiyor” Yatırım yapacaklara uyarılarda bulunan Ali Safa Alaçam “O yüzden burada yatırım yapacak insanları özellikle bu konuda uyarıyoruz ve mevcut işletmelere de sürekli ağaç ekilmesini, yeşillik alanlarının daha fazla bırakılmasını tavsiye ediyoruz. Biz de bunu korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Fakat işte birçok yanlış görüyoruz bu konuda yatırımcılardan ricamız gelip bölgeyi araştırıp bu işi yapan kişilerle görüşebilirler. Bu işin profesyonellerinden bilgi alabilirler, ona binaen bir yatırım yapılırsa daha iyi olur. Bir de planlı bölgelere yoğunlaşmaları gerekiyor. Özellikle hem misafirlerin, hem itfaiyenin, ambulansın rahat ulaşabileceği konumlarda bu tarz işletmelerin yapılması daha sağlıklı olacaktır” diye konuştu. “Araştırma yapmadan sektöre giriyorlar, sonu hüsranla bitiyor” Çarpık yapılaşmanın verdiği zararları aktaran Alaçam, “Çok bilinçsiz bir yapılaşma oluyor çünkü insanlar yeteri kadar araştırma yapmadan bu sektöre girmeye çalışıyorlar, giriyorlar daha sonrasında birçoğunu görüyoruz hüsranla bitiyor. Çünkü bir iş planlı, projeli ve işi bilen ehillerden bilgi alınarak yapılmalı. Bu konuda insanların daha bilinçli hareket etmesi gerekiyor. Tabii ki ağaçların kesilmemesi, evlerin birbirine yakın olması, altyapının zorluğu, ulaşımın zorluğu ticari olarak da işletmeleri etkiliyor. Bu sefer ne yapıyorlar? Kendilerini pazarlayamayınca fiyatlarını kırıyorlar. Fiyat kırılınca da kalite de düşüyor. Dolayısıyla memnuniyet oranı da düşüyor. Biz Sapanca'da çok güzel bir sinerji oluşturduk. Buranın yerel işletmecileri olarak biz burada işletmeleri bizden sonraki nesillere devretmek istiyoruz. Bu mantaliteyle hareket ediyoruz. Daha fazla geniş alan bırakıyoruz misafirlerimize. Her gelen misafirimiz de maksimum seviyede memnun ayrılması için elimizden gelen tüm eforu sarf ediyoruz. Fakat o çarpık yapılaşmalar, kötü hizmet veren yerler tamamen ticari kaygı ve gayelerle yapılan bu yatırımlar bizlere çok ciddi zarar vermeye başladı. Tez zamanda bunların önüne geçilmesi gerekiyor ve devamının gelmemesi gerekiyor. Biz kimseye burada bir şey yapmayın etmeyin demiyoruz ama bu bölgede bir şey yapılacaksa örneğin iyi örnekleri ortaya konulup daha iyisi yapılmaya çalışılmalı” şeklinde konuştu. “Doğanın, ticarethaneye dönüştüğü bir noktaya gidiyoruz” İlçede yaklaşık 800 adet bungalov olduğunu ve bunların 29 mahalleye yayıldığını söyleyen Ali Safa Alaçam, “Nitekim sonuca baktığımızda da yüzde 95 üzerinde bir misafir memnuniyetimiz var. Biz bu memnuniyeti koruyamazsak bugün Ege'nin, Akdeniz'in yaşadığı doluluk oranındaki sıkıntıları aynen biz de o şekilde yaşamaya başlarız. O yüzden bu konuda biraz dikkatli ve duyarlı olmak gerekiyor. Eğer gerekli önlemleri almazsak doğanı, ticarethaneye dönüştüğü bir noktaya gidiyoruz. Bu konuda yapılması gerekenler doğaya uyumlu, ekolojik altyapı konusunda doğaya zarar vermeyecek yapılaşmalara gidilmeli, altyapılar oluşturulmalı. İnsanlar Sapanca’ya doğası, yeşili, gölü için geliyor. Bunları koruyucu altyapıda evler yapılmalı. İlçemiz genelinde bin 200 tane villa ve bungalov işletmesi bulunuyor. Bunların 800 tanesi bungalov işletmesi ve 29 mahalleye yayılmış durumdalar” ifadelerini kullandı.

Bungalov tatiline talep artıyor Haber

Bungalov tatiline talep artıyor

Yılbaşından bu yana 4 milyondan fazla turisti ağırlayan kentte, 5 yıldızlı otellerin yanı sıra doğayla iç içe tatil imkanı sunan Kemer ilçesindeki Çıralı ile Kumluca ilçesindeki Adrasan ve Olympos bölgelerinde bungalov evler de bayramı dolu geçirecek. Antik kent kalıntıları, eşsiz doğası, caretta carettaların yumurta bıraktıkları sahiliyle özellikle "izole tatil" isteyenlerin adresi haline gelen bölgede yoğunluk arttı. Olympos Çevre Koruma ve Turizmi Geliştirme Dernek Başkanı Halil Karataş, AA muhabirine, seçim gündeminin bitmesi ve okulların tatile girmesinin ardından turizmin hareketlendiğini söyledi. Bölgenin en fazla yerli turist ağırladığını ancak son yıllarda yabancı turist potansiyelinde de önemli artış gözlendiğini dile getiren Karataş, ağaç ev tarzı konaklama tesislerinin yaklaşık 30 yıldır popülerliğini kaybetmediğini vurguladı. Genelde doğayı, tarihi sevenlerin misafirleri olduğunu anlatan Karataş, "Havalar biraz serin gitti, seçim vardı, bunlardan biraz etkilendik. Şu anda hareketlilik arttı, bayram için tüm rezervasyonlarımız doldu. Bu hareketlilik bayramdan sonra da devam eder. Doğal ortamda, portakal bahçeleri içinde insanlar özgürce tatil yapıyor." diye konuştu. Olympos Antik Kenti'nin de bölge turizmine katkı sağladığına dikkati çeken Karataş, kazı çalışmalarının devam ettiğini ve yöre halkının da çalışmalara önemli destekler sunduğunu belirtti. Bölge hakkının antik kentin öneminin farkında olduğunu aktaran Karataş, şöyle devam etti: "Kazılar yoğunlaştıkça önemli bulgular çıkıyor. Önceden buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin yüzde 50'si antik kenti ziyaret ediyorken, şimdi yüzde 90'ı antik kenti geziyor. Antik kent için gelenler bölgenin turizm potansiyelini keşfediyor. Antik kent buraya değer katıyor. Antik kentten geçerek denize gidiyorsunuz. Dünyanın hiçbir tarafında böyle bir tatil yeri olduğunu sanmıyorum." "Yabancı turistin de ilgisi arttı" Bungalov evlerden oluşan bir tesis işleten Utku Kırca da daha önce İstanbul'da yaşadığını, sık sık Antalya'da tatil yaptığını söyledi. Doğayla iç içe tatili sevdiği için kente yerleşmeye karar verdiğini ve bir dönem tatil yaptığı yerde işletmeci olduğunu dile getiren Kırca, özellikle küresel salgın sonrası insanların ağaç evlere, doğa içindeki tatile ilgisinin arttığına dikkati çekti. Kırca, betondan arınmış, ahşaptan yapıların olduğu, orman içinde ve deniz kenarında bir tatil imkanı sunulduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: "Bayramda ve bayram sonrası sezonda talepler çok yüksek. Yabancı turistler de geliyor ama yerli turist daha fazla. Pandemi sonrası yabancı turistin de ilgisi arttı. Şehirde yaşayan insanlar böyle bir ortamın özlemini çekiyor. Bir hafta bile olsa ormanın içinde vakit geçirmek, egzoz dumanından kaçmak, hayvanlarla ve önünden dere akan bir vadide yaşamak ilgilerini çekiyor." Adrasan'da bungalov evlerinde tatilcileri ağırlayan Hüseyin Aykurt da bölgedeki hareketliliğin sevindirici olduğunu söyledi. Özellikle okulların tatile girmesi, sınavların bitmesi ve Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla bereketli bir dönem geçireceklerini belirten Aykurt, "Şu anda doluluklarımız yüzde 80-90 civarında, bayramda yüzde 100'u bulacak. Rezervasyonlar gayet iyi gidiyor." dedi.

Ağrı Dağı eteklerinde bungalov turizmi Haber

Ağrı Dağı eteklerinde bungalov turizmi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Örtülü köyündeki 5 bin 137 metre yüksekliğinde bulunan Ağrı Dağı eteklerindeki çevresinde 33 dönümlük çorak arazilerle kaplı alanda meyve bahçesi kuran ve yetiştirmeye başladığı yaklaşık 5 bin meyve ağacının bulunduğu bahçeyi turizme kazandıran Abdulkadir Ardin, araziyi sulama sisteminden fiziki şartlarına kadar kendi imkanlarıyla iyileştirerek elma, ayva, kayısı, armut, badem, kiraz, vişne, şeftali, kayısı ve erik gibi meyve ağaçları yetiştiriyor. Bölgede piknik alanları, çocuklar için yüzme havuzu oluşturan, bahçeye bungalov ve bir balayı evleri yaptıran Ardin, bölgeye yerli ve yabancı turistleri çekme yolunda büyük bir başarıya imza atarak kentin turizmine büyük katkı sağladı. Türkiye'nin çatısı olarak nitelendirilen çevresinde kar ve sisin eksik olmadığı, efsanelere konu olan Ağrı Dağının eşsiz manzarası ile meyve bahçesi, çocuk havuzu, bungalov evlerle turizm sezonu açarak yerli ve yabancı turistleri bekliyor. Özel işletme sahibi Abdulkadir Ardin'i oluşturduğu meyve bahçesinde ziyaret eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ, Ardin ile bahçeyi gezerek yeni çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette Ardin ile turizme yönelik yapılan yatırımları konuşan Kösedağ, çorak araziyi meyve bahçesine çeviren ve bölgeye yerli ve yabancı turistlerin gelmesini sağlamaya çalışan Ardin'e teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.