Hava Durumu

#Cağ Kebabı

TOURISMJOURNAL - Cağ Kebabı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Cağ Kebabı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kavanozda Cağ Kebabıyla Lezzet Her Yere Ulaşıyor Haber

Kavanozda Cağ Kebabıyla Lezzet Her Yere Ulaşıyor

ARTVİN (İHA) - Artvin’in Yusufeli ilçesinde bir cağ kebabı işletmesi, kavanoza koydukları döneri kargo yoluyla Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına ulaştırıyor. Dedelerinden devraldıkları mesleği sürdüren Akif, Lokman ve Osman Küçük kardeşler, Yusufeli’nde geleneksel cağ kebabını modern bir dokunuşla kavanozda müşterilerine sunuyor. Sosyal medya aracılığıyla geniş kitlelere ulaşan bu yenilikçi yöntem, Yusufeli’ne gelemeyen cağ kebabı tutkunlarına lezzet keyfi yaşatıyor. Yatık odun ateşinde pişirdikleri kebapları, tazeliğini uzun süre koruyabilen özel kavanozlarda paketleyerek gönderiyorlar. Müşteriler, kavanozdaki kebabı kaynar su içerisinde 35 dakika bekleterek lezzeti ilk günkü tazeliğiyle tüketebiliyor. İşletmeci Lokman Küçük, bu yöntemin sosyal medyada büyük ilgi gördüğünü ve taleplerin hızla arttığını belirterek, "Daha önce az sayıda müşterimize kavanozda kebap gönderiyorduk. Daha sonra bunun nasıl yapıldığını anlatan videolar çektik. Bu içerikler sosyal medyada ilgi görünce işi daha ciddi bir boyuta taşımaya karar verdik. Şu anda kavanoz kebabımız Türkiye'nin her yerinde yoğun talep görüyor. Kebabımız, kavanozdan çıkarıldıktan sonra servise hazır hale geliyor" dedi. Akif Küçük ise cağ kebabının sırrının, yaylalarda otlayan hayvanların eti ve odun ateşinde pişirme yönteminde olduğunu ifade ederek, dede mesleğini sürdürmekten gurur duyduklarını söyledi. "Her sabah ilk işimiz cağ kebabını hazırlamak. Amacımız, bu eşsiz lezzeti her sofraya ulaştırmak. Lezzetimizin sırrı, bölgemizin doğal ortamında yetişen hayvanların eti ve özel marinasyon tarifimizde gizli. İşimizi severek yaptığımız için başaramayacağımız bir şey yok" dedi. Erzurum’un patentli cağ kebabına rakip olduklarını ifade eden Küçük kardeşler, Yusufeli’nin bu lezzetteki iddiasını vurguladı. Ayrıca kavanoz kebap fikrinin Yusufeli’nin tanıtımına katkı sağladığını belirten kardeşler, artan talepleri karşılamak için üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Cağ Kebabı, Dünya Lezzetleri Listesinde 9.oldu Haber

Cağ Kebabı, Dünya Lezzetleri Listesinde 9.oldu

Dünya yemek sektörünün ansiklopedisi olan tasteatlas tarafından 2022 Dünya’nın en iyi 100 lezzeti açıklandı., tarafından her yıl açıklanan Dünya çapında ki lezzetler sıralamasında bu yıl listenin 9. Sırasında Coğrafi İşaret Tescili bulunan Cağ Kebabı yer aldı. Ülkelerin yöresel lezzetlerinin ele alındığı ve kullanıcılarının oylarına sunulan lezzetler içerisinde Cağ Kebabının yer almasını değerlendiren Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, “Şehrimizin tüm yöresel lezzetlerini Coğrafi İşaret Tescili ile kayıt altına alıyoruz. Bu lezzetler şehrimizin Gastronomi Kenti olma yolunda çok önem arz etmektedir. Yıllardır üzerinde durduğumuz çalışmalarımız nihayet meyve vermeye başladı. Dünya tarafından takip edilen tasteatlas araştırma şirketinin bu açıklamayı yapmış olması, çabalarımızın dünya tarafından kabul gördüğünün en önemli işaretidir, dedi. Oltu Cağ Kebabının sadece Türkiye de değil tüm dünyada kabul görmesi işletmelerimiz için büyük önem taşımakta, şehrimize gelen turistlerin belkide en önemli ziyaret sebeplerinden biriside tescilli yöresel ürünlerimiz olacak. Kış turizminin göz bebeği Erzurum, gastronominin de göz bebeği olacaktır” dedi. Açıklanan verilerde Dünya mutfaklarından Japonya, Kare adlı yemekle birinci olurken, Türkiye den Erzurum Oltu Cağ Kebabı 9. Sırada, Şiş Kebap 14. Sırada, Mantı 22. Sırada, İskender Kebap 39. Sırada, Alinazik Kebabı 45. Sırada ve Döner 48. Sırada yer aldı. Erzurum Oltu Cağ Kebap, Dünya Lezzetleri sıralamasında Dünyanın en iyi 10 markası arasına girerken, Türkiye’nin en iyi lezzeti olarak ipi göğüsledi. ETB Başkanı Hakan Oral yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Coğrafi İşaret Tescillemesinde ilk 5 te olduklarına dikkat çekerek, şu ana kadar toplamda 40 ürünün Coğrafi İşaret Tescilini alarak rekor bir sayıya ulaştıklarına vurgu yaptı. Oral, “Bu başarı kişisel değildir, bu başarı Erzurum’un, üreticinin, üyelerimizindir. Onların bizlere duyduğu güvenle yolunuza devam edecek, şehrimizin Gastronomi şehri olması adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Erzurum’un 2025 EIT Turizm Başkenti olması ile bu başarı daha büyük bir anlam kazandı. Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral açıklamada, “Özbekistan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 4. Turizm Bakanları Toplantısı sonrası Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy; "Erzurum 2025 EİT Turizm Başkenti olarak seçildi” açıklamasıyla bugün gelen bu başarı bir birini tamamlayan bir sürecin başlangıcı oldu. Ben inanıyorum ki; Tescilli Yöresel lezzetlerimiz 2025’e kadar dünya markası niteliği taşıyacak ve 2025 Turizm Başkenti ünvanımız taçlanmış olacak. Bu başarıda emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi. TasteAtlas tarafından yapılan açıklamada, Oltu Cağ kebabının tarifi de Web sitesinde yer aldı., ​​​​​​,  ​​​​​​

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.