Hava Durumu

#Denizli Kebabı

TOURISMJOURNAL - Denizli Kebabı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Denizli Kebabı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Denizli Kebabı vücut direncini artırıyor Haber

Denizli Kebabı vücut direncini artırıyor

Denizli'nin deneyimli kebap ustaları, bağışıklık sistemini güçlendiren Denizli Kebabının kış aylarında daha fazla tüketilmesini tavsiye etti. Kebabın kışın vücut direncini artırmak ve dengeli beslenme için önemli bir besin olduğuna dikkat çekildi. Denizli'nin meşhur kebap ustalarından biri olan Dursun Göçenoğlu, Denizli Kebabının kış aylarında tüketilmesinin bağışıklık sistemini destekleyebileceğini söyledi. Göçenoğlu, kebabın içeriğindeki protein, vitamin ve minerallerin vücudu güçlendirdiğini ve soğuk hava şartlarına karşı direnci artırdığını belirtti. Denizli Kebabı ve kuzu kellesi gibi besinlerin kış aylarında tüketilmesinin vücut direncini artırarak hastalıklara karşı korunmada etkili olduğunu belirten Göçenoğülu, “Şu anda olumsuz hava şartları ve salgın gündemimiz de çok var. Soğuyan havaya karşı kendimizi korumaya almak için doğal ve tescili ürün olan Denizli Kebabını yemeği öneriyoruz. Doğal beslenen kuzulardan yapıldığı için sağlıklı ürün ve bilimsel olarak da kelle ile Denizli Kebabı bağışıklık sistemini güçlendirir. Onun için Denizli Kebabını tüketmeyi tavsiye ederiz. Ben bir işletmeciyim ve pandemide de haftada bir kuzu kellesi öneriyoruz. Bağışıklık sistemi güçlü olunca, vücudumuzun içimizdeki hastalıklara karşı direnci artırıyor. Vücut direnci yüksek olanlar, rahatsızlığını daha kolay ayakta atlatabilir. Biz vatandaşlarımızın doğal besinler ile beslenmesini tavsiye ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı tescili ürün olan kebabımızı yemeye davet ediyoruz. Bilinçli bir tüketici olalım istiyorum” dedi. "Kebapta kullanılan baharatlar da antioksidan özelliklere sahip olduğu için bu sayede vücudu hastalıklara karşı koruyor" diyen Göçenoğlu, "Kışın Denizli Kebabı gibi besleyici ve lezzetli gıdaları daha sık tüketmeliyiz. Bu şekilde hem lezzetli bir yemek keyfi yaşanırken hem de bağışıklık sistemini güçlendirerek sağlıklı bir yaşam sürdürmenin mümkün. Denizli Kebabımız coğrafi işaretli bir ürün. Bu prestijli unvanı alabilmek için uzun bir mücadele verdik. Kebabın genç nesillere tanıtılması ve dünya çapında bilinirliğinin artırılması için çaba harcıyoruz. Yurt dışındaki fuarlarda Denizli Kebabını tanıtarak pozitif geri dönüşler aldık. Kebabımız özellikle Uzak Doğu ülkelerinde büyük ilgi görüyor" diye konuştu. Ailecek kebap yemeye gelen Songül Akduman da “Yıllardır Dursun beyin yanına geliriz. Denizli'nin meşhur kebabını her zaman burada yeriz. Çok lezzetli ve faydalı olduğunu biliyoruz. Herkese tavsiye ederiz. Ben gençliğimden beri Kebapçı Dursun’da Denizli kebabını yerim. Çocuklarım da öyle büyüdü ve torunlarımla da beraber gelmeye başladık” dedi. 3 kuşak olarak coğrafi işaretli ürünü yemeye geldiğini anlatan Halil Akduman ise “Annem bize kebabı alışırdı. Şimdi 3 kuşak kebap yiyoruz. Annem, ben ve oğlum ile devam ediyoruz. Kebabı çok seviyoruz ve çok faydalı. Kışın az yağlı şekilde tüketilmesini tavsiye ediyorum. Normalde çok yağlı olması insanı rahatsız edebilir ama Dursun Bey bunu çok iyi ayarlıyor. Faydalı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Denizli kebabı kaybolmaya yüz tutmuş meslekler kategorisine alınıyor Haber

Denizli kebabı kaybolmaya yüz tutmuş meslekler kategorisine alınıyor

Meşhur Denizli kebabı için yeni usta yetiştirilmesi adına ilk adımlar atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili oluşturduğu komisyonda Denizli kebabı ustalığı onayı bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili komisyonlar oluşturdu. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), Halk Eğitim Müdürlerinin katkılarıyla bu komisyonda yer aldı. Denizli'de 20 kategoride kaybolmaya yüz tutmuş meslek grubu bulunuyor ve bunlardan biriside Denizli kebabı ustalığı olacak. Denizli kebabı ustalığını gelecek nesillere aktarmak isteyen ustalar, çırak yetiştiremediği için ‘Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler' kategorisine eklenme fırsatı bulundu. Denizli'de ki komisyon ‘Denizli Kebabı Ustası' onaylanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayını bekleyen kebapçılar bu sayede daha fazla usta yetiştirecek. Bakanlığın onayından sonra meşhur Denizli kebabı, birçok yerde daha hızlı şekilde şubeleşerek dünyaya adını duyuracak. "Komisyondan geçti ve Bakanlığımızın onayı bekleniyor" Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan vekili ve Lokantacılar Odası Başkanı Osman Üçgül, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerle ilgili komisyonlar oluşturuldu. Bu komisyonda Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve halk eğitim müdürlerimizin katkılarıyla yer alma fırsatı bulduk. Komisyonda, ‘Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler' kategorisinde Denizli'de 20 tane meslek grubumuz var. Biz de Denizli kebabının ilerleyen dönemlerdeki nesillere aktarılması adına bu kategoriye ekletme fırsatı bulduk. Komisyondan geçti ve bundan sonraki aşamada bakanlığımızın onayı bekleniyor. Katkı sağlayan Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği'ye, Halk Eğitim Müdürlüğüne ve Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür ediyorum. Halk eğitimde bu tarz kurslar açılıyor ama 10 ve üzeri kursiyer istiyor. Fakat ‘Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler' kategorisinde 1 ve üzeri katılım olduğunda kurs açılabiliyor. Bakanlığımızın onayından sonra Dursun usta ile birlikte bu projeyi devam ettirmek istiyoruz” dedi. “Kebabımızı dünyaya tanıtmak bizim için gurur verici olacaktır” Kebap Ustası Dursun Göçenoğlu, “Bu mesleğimiz 1800'lü yıllardan bu yana ulaşan bir meslektir. Şimdi bunu yeni nesillere aktarmakta usta yetiştirme konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Kurslarımıza yeterli sayıyı bulamadığımız için çalışma yapamıyorduk. Tarihi, coğrafi işaretli kebabımız, iyi çalışma ve güzel bir lezzet biz bunu dünyaya tanıtmak istiyoruz. Kebabımızı da fuarlarda, yurt dışında gösteriyoruz. Pamukkale'mizin de burada olması açısından turlarımız geliyor. Ama biz bunu şubeleşemiyorduk, bu yönden ciddi bir sıkıntımız vardı. Böyle bir imkanı sağladıkları ve tarihi bir adım attıkları için Denizli Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığına çok teşekkür ederim. Kebap ustalığını öğrenmek isteyen gençlerimizin önünü açamıyorduk. Bu açıdan çok iyi oldu 1 ve üzeri kursiyerle bu önemli mesleklerimizi aktarıp, şubeleşmemiz Denizli kebabımızı dünyaya tanıtmak bizim için ayrı bir gurur verici olacaktır” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.