#Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı

TOURISMJOURNAL - Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Afyon Haşhaşı Görsel Şölenle Tanıtıldı Haber

Afyon Haşhaşı Görsel Şölenle Tanıtıldı

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Türkiye’nin ve dünyanın tanıdığı Afyon Haşhaşı, "Anadolu’daki Bereket, Birikim ve Beceri" mottosuyla tanıtıldı. Afyonkarahisar’ın en değerli ürünlerinden biri olan haşhaş, Türk mutfağındaki yeri ve kültürel önemiyle katılımcılara sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda düzenlenen "Anadoludakiler Projesi" kapsamında Afyon Bereketi Haşhaş etkinliği gerçekleştirildi. Kentteki bir termal otelde düzenlenen etkinlikte, haşhaşın tarihi ve gastronomik değeri hakkında katılımcılara bilgi verildi. Açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, şehrin köklü kültürü ve mutfak mirasına dikkat çekerek, haşhaşın sadece bir gıda ürünü değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi ve bereket sembolü olduğunu vurguladı. "Bizler de bugün burada şehrimizin eşsiz mirasının bir parçası olan haşhaşın tarihsel ve kültürel önemini vurgulamak, bu değerimizi gelecek nesillere taşımak için bir araya geldik. Çünkü 'Haşhaş', yalnızca mutfağımızda yer alan bir ürün olmanın ötesinde, bizim için bir geçmişin, bir geleneğin, bir yaşam biçiminin ve bereketin sembolüdür. Bu etkinlik, Afyonkarahisar'ımızın gastronomik değerini tanıtmanın yanı sıra, aynı zamanda haşhaşın sağlık, tarih ve lezzet alanında sahip olduğu derin anlamı bir kez daha gözler önüne serecektir" dedi. "EKONOMİK KALKINMAYA VE TURİZME KATKI SAĞLAYACAK" Haşhaşın tanıtımının bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını belirten Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar mutfağında inovatif ürünler geliştirme konusunda büyük bir ivme kazanılacağını ifade etti. "UNESCO tescilli mutfağımızın bu değerleri, coğrafi işaretler ile tescillenerek ülke genelinde hak ettiği yeri bulacaktır. Bu süreç, aynı zamanda hem ekonomik kalkınma hem de turizm açısından büyük katkılar sağlayacaktır. Afyonkarahisar’ımızın, bu güzel etkinlik ile yeniden gastronomik mirasına sahip çıkacağını ve bu mirası geleceğe taşımak için önemli bir adım atacağını düşünüyorum. Hep birlikte, bu coğrafyanın eşsiz zenginliklerini, geleneksel tatları geleceğe taşımak adına el birliğiyle çalışacağımıza olan inancım tamdır" dedi. Gastronomi dünyasından ünlü şefler Ramazan Bingöl, Mahmut Dolmacı ve Ebru Baybara Demir’in katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, haşhaş kullanılarak hazırlanan yöresel lezzetler misafirlere sunuldu. Afyonkarahisar, bu etkinlikle mutfak mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma yolunda önemli bir adım attı.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.